Facelift discret pentru Citroen C3

0
315
m1ny9vbbsvhi
Primavara acestui an va aduce un facelift discret pentru gama Citroen C3, constructorul francez dezvaluind primele poze oficiale ale noului model.
Modificarile de ordin estetic nu sunt majore. Parasocul frontal, calandrul si blocurile optice ale noului C3 au fost usor redesenate, in timp ce deasupra proiectoarelor de ceata si-a facut aparitia o pereche de lumini de zi cu tehnologie LED. In plus, stopurile beneficiaza acum de tehnologia LED si gama de vopsele exterioare s-a imbogatit cu o noua nuanta vesela, intitulata Ink Blue.Interiorul a fost si el modificat, marcand un progres vizibil in materie de ergonomie si finisare. Gurile de ventilatie beneficiaza acum de un contur cromat, consola centrala a fost usor revizuita pentru un plus de ergonomie, iar scaunele ofera mai mult suport lateral.

Gama de motorizari pentru C3 ramane in mare parte neschimbata, marile noutati fiind doua motoare de ultima generatie pe benzina, prezente si pe fratele de concern, Peugeot 208. Este vorba de doua agregate cu trei cilindri, de 1 si 1,2 litri, cu puteri de 68, respectiv 82 CP, mai economice cu 25 de procente decat motorizarile pe care le inlocuiesc. Fanii dieselurilor au la dispozitie versiunile 1.4 HDI/70 CP, 1.4 e-HDI/70 CP, 1.6 HDI/90 CP si 1.6 e-HDI/115 CP, cu start&stop standard.