BMW aduce Google Maps si Google Street View pe autoturisme

0
203

BMW Live face orientarea mai usoara cu un pachet de informatii cu aplicatii de internet de ultima ora, integrate in automobil. Din luna septembrie 2011, o data cu debutul pe piata a noului Seria 1 in Romania, clientii BMW au acces la aplicatiile online, printre care RSS feeds, informatii meteo la locatie si serviciile Google Local Search, Google Panoramio sau Google Street View.

Cu Google Local Search, folosind o interfata Google Maps, utilizatorii pot cauta un numar extins de puncte de internet, pot vedea o descriere extinsa a locatiei, numar de telefon (daca este cazul) si pot transfera apoi locatia catre sistemul de navigatie al masinii. Google Street View ofera posibilitatea de a vedea fotografii ale destinatiei selectate pentru o orientate rapida chiar si in locurile care sunt vizitate pentru prima oara.

Panoramio este un site de photosharing care se poate dovedi in automobil un instrument excelent de explorare a noi destinatii. In functie de pozitie sau de locatia selectata, este afisata o selectie de poze din apropiere. Alaturi de o descriere, fiecare poza are indicata si o locatie unde a fost realizata, premitand astfel explorarea si identificarea unor zone noi de interes in apropiere.

Conectarea la internet pentru accesarea functiilor BMW Live se face folosind conexiunea cu orice terminal smartphone care are functia de internet tethering activata, toate informatiile fiind afisate pe displayul central iDrive.

Functiile de internet in automobil BMW Live se adauga deja existentelor BMW App, care sunt disponibile pe toate modelele din gama deja din martie 2011. Pentru conectare acestea folosesc exclusiv un terminal iPhone cu aplicatia BMW Connected. Functiile oferite sunt Web Radio (cu peste 20.000 de posturi disponibile), Facebook si Twitter (cu posibilitate de postare folosind mesaje predefinite care utilizeaza variabile precum temperatura exterioara, destinatia din sistemul de navigatie si timpul pana la destinatie).

Last Mile Navigation, oferit de asemenea prin BMW Apps, premite utilizatorilor sa continue calatoria si in afara automobilului. Utilizatorul poate urmari pe harta din iPhone locatia sa si locatia masinii, precum si destinatia stabilita din sistemul de navigatie al automobilului, putand sa continue astfel calatoria in zonele pietonale sau pe ultimele sute de metri dupa parcare.