BMW dezvolta faruri cu laser

1

Dupa ce a lansat deja in productie faruri cu tehnologie LED, constructorul bavarez dezvolta in prezent doua tehnologii pe care doreste sa le incorporeze in farurile viitoarelor modele.

Prima tehnologie se numeste Dynamic Spot Light si are menirea de a concentra lumina farurilor pentru a scoate in evidenta obiectele intalnite pe drum. BMW spera ca aceasta tehnologie sa duca la evitarea accidentelor in care sunt implicati pietoni sau animale, pe care soferii nu reusesc sa ii vada la timp din cauza intunericului.

Cea de-a doua tehnologie in care investeste constructorul bavarez este cea a farurilor Laser Light. Acestea sunt considerate urmatorul pas dupa blocurile optice cu LED-uri, fasciculul laser putand produce o lumina de o mie de ori mai intensa decat cea a LED-urilor. In plus, datorita caracterului monocromatic al luminii laser (undele de lumina au aceeasi frecventa), noua tehnologie garanteaza injumatatirea consumului de energie.

1 COMENTARIU

  1. este impresionant unde a ajuns tehnologia astazi , socul este cand vezi la semafor un cazan langa o masina cu astfel de tehnologie , comparativ par o lamanare vs lanterna led

Comments are closed.