BMW prezinta noul Seria 3 astazi, live pe facebook, de la ora 17 -primele schite si informatii oficiale

0

Asteptarea fanilor a luat sfarsit. BMW va prezenta a sasea generatie a modelului Seria 3 astazi. Evenimentul de lansare, organizat chiar la uzina din Munchen, va putea fi urmarit live pe Facebook, incepand cu ora 17:00.

Seria 3 este un model foarte important pentru BMW, fiind cel mai bine vandut automobil al marcii. BMW Seria 3 a fost comercializat in 399.000 exemplare in 2010, ceea ce reprezinta 32,6% din totalul celor 1,224 milioane de automobile BMW livrate in intreaga lume.

Primele schite oficiale ne demonstreaza ca designul noii generatii Seria 3 nu va reprezenta o revolutie stilistica majora. Adrian van Hooydonk, noul sef de design al casei bavareze, a ales sa rafineze aspectul modelului actual creat de controversatul Chris Bangle, apeland la proportii mai apetisante si detalii mai agresive, rezultatul avand mari sanse sa devina unul dintre cele mai atragatoare sedanuri BMW create vreodata.

Desi greutatea a scazut cu 40 kilograme comparativ cu actuala generatie, dimensiunile noului BMW Seria 3 au crescut, noul model fiind mai lung cu 93mm, mai lat cu 47mm, in timp ce ampatamentul a fost majorat cu 55mm, o diferenta ce va conta cel mai mult pentru pasagerii din spate, care se vor bucura de mai mult spatiu util.

La debut, noul Seria 3 va fi oferit in trei variante de echipare distincte, Sport Line, Luxury Line and Modern Line, in combinatie cu patru motorizari turbo, 2 pe benzina (328i, 335i) si doua diesel.

Prima generatie Seria 3 a fost lansata in 1975, iar pana in prezent BMW a comercializat aproape 13 milioane de automobile sub aceasta denumire. A doua generatie Seria 3 si-a facut debutul in 1982, a treia in 1990, a patra in 1998, iar in 2005 a venit randul celei de-a cincea generatii. Peste mai putin de o ora vom face cunostinta cu cea de-a sasea, cand vom afla si toate detaliile despre gama de motorizari, gadget-urile disponibile si alte inovatii tehnologice.