BOSCH construieste in Serbia o noua uzina ce va produce sisteme de stergere pentru parbriz

0
17

Grupul Bosch intentioneaza sa construiasca o unitate de productie pentru sisteme de stergere pentru parbriz langa Belgrad, in Serbia. Pana in anul 2019, investitia este evaluata la 70 de milioane de euro.

Lucrarile de constructie vor incepe in prima parte a anului 2012, iar productia in sine, la inceputul anului 2013. 60 de angajati vor fi implicati initial in activitatile de productie desfasurate in uzina cu o suprafata de 22.000 m2. Pana in anul 2019, numarul angajatilor va creste pana la aproximativ 620 de persoane.

Noua fabrica va fi amplasata in municipiul Pecinci, la circa 25 de kilometri distanta de Belgrad. Aceasta va face parte din divizia Bosch Electrical Drives, care produce sisteme de antrenare  electrice pentru autovehicule, utilizate spre exemplu pentru scaune reglabile electric, trape actionate electric, geamuri cu actionare electrica si componente ale stergatoarelor. Divizia are 12 unitati de productie la nivel mondial si un numar de 12.000 de angajati. Bosch considera Serbia un bun punct de aprovizionare pentru Europa Centrala.