Bulgarii au inceput sa produca masini chinezesti

2

Dupa 21 de ani de cand a fost asamblata ultima masina la sud de Dunare, bulgarii se pot mandri cu o noua fabrica auto. Noua uzina de la Loveci a produs ieri primul automobil, un Voleex C10, in urma unui parteneriat incheiat intre producatorul asiatic Great Wall Motors si compania locala Litex Commerce.

La fabrica din Loveci, care va avea o capacitate anuală de producţie de 50.000 de maşini vor fi asamblate momentan trei modele:  gama subcompactă Voleex C10, SUV-ul Hover H5 şi pickup-ul Steed, urmate de un al doilea sedan. Maşinile vor fi destinate pieţelor europene.

Primele maşini vor fi vândute pe piaţa bulgară la începutul anului viitor, iar producătorii îşi fac mari speranţe, mai ales pentru ca automobilele vor avea preţuri mici.

Bulgarii au ansamblat între 1966 şi 1990 maşini ruseşti tot la fabrica din Loveci, mai precis Moskvici 408. Componentrele veneau din Rusia. În 1990, producţia a fost oprită. La jumătatea anilor ’90, Rover a  făcut un parteneriat cu o firmă din Varna pentru a produce maşini, dar tentativa a eşuat.

Via | Adevărul

2 COMENTARII

Comments are closed.