Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Romania

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 13 octombrie 2006 - 12:31

Si daca mai era nevoie de o confirmare ca am inregistrat o crestere economica semnificativa (cu toate minusurile ei - traficul fiind aspectul discutat aici):

Guvernul a aprobat bugetul pe 2007

Nivelul veniturilor bugetare, pentru 2007, este 38,1 miliarde de euro fata de 2004 cand a fost de 18,3 miliarde de euro.

Ma astept insa ca in urmatorii ani sa se intoarca "pe strada" foarte multi bani (ca valoare absoluta) sub forma de investitii publice. Nu sunt insa sigur daca va fi destul.
  • 0

#2 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 13 octombrie 2006 - 01:17

disclaimer: n-am citit linkul de mai sus

dar am auzit pe toate canalele de stiri si umor: parlamentul si-a marit bugetul cu nu stiu cite jde milioane de miliarde pentru ca tre sa-si ia masini nene (a cita oara ?!) si utilitare si, atentie, HIRTIE IGIENICA. dar cind a venit vorba de bugetul pentru alocatiile copiilor, marirea a fost respinsa unanim.

tineti minte aceste cuvinte: hai sictir ! :blink:
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#3 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 14 octombrie 2006 - 08:59

Eu as desfiinta primul rind alocatiile la copii si ajutoarele de somaj (si evident bugetul la parment... le-as cumpara numai logan). La munca! ce i-am facut eu copiii lu Veta? atunci de ce sa se duca din salariu meu sau munca mea? Alta timpenie e concediul ala de maternitate cu anii in care se ia salariu...vreo 3-6 luni e ok, dar nu inteleg de ce trebuie sa-ti dea statul bani ca ti-ai turnat copil? sa fie parintii sanatosi le doresc, dar deja ca are educatie si sanatate gratis (si imotriva astora sint, ca de aia e sistemul in cacao pina la git).

Mai tineti minte cum vorbeam acu ceva vreme de impozitarea cu 16% cind ziceau unii ca mama ce naspa e, si v-am zis ca e cea mai misto masura in Ro din 1945 incoace? Daca aveam un guvern care sa inteleaga asta din 1989 si daca se reduceau impozitle, se taia la singe din prima in cheltuieli (intreprinderi nerentabile, tot felul de ajutoare si alocatii, etc) eram acum mult mai departe.

Hai ca am divagat, poate ar fi bine de split sau lipit la topicurile vechi.
In orice caz e prima oara in 17 ani cind Ro se duce inr-o directie evident buna... pina acu era deprimant. Iertati-mi optimismul califonian :D.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#4 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 14 octombrie 2006 - 09:31

varjitorule, se vede ca ai plecat de multisor :D

Alocatie pentru copii exista si in State, ii zice Nation�s Primary Welfare Program de care beneficiaza orice familie americana si face de rusine cele cateva sute de mii pe care le primeste un copil in Romania. De altfel, orice tara civilizata din lumea asta are un sistem de alocatii pentru persoanele pana in 18 ani.

Concediul de maternitate dureaza 120 de zile, ceea ce mi se pare normal pentru o femeie care a nascut (cele 120 de zile cuprind si perioada dinainte de nastere si cea de dupa) si este platit aproape ca orice alt concediu medical. In State acelasi concediu dureaza 12 saptamani (FMLA). Mai mult decat atat, in State ai posibilitatea sa te asiguri in sistemul privat exact pentru asa ceva.

Concediul ala de care vorbesti tu este de fapt o indemnizatie pe care poti sa o primesti ca mama pana implineste copilul 2 ani de la autoritatile locale (primarii) si in principiu variaza de la judet la judet. Si in State exista astfel de indemnizatii variind de la stat la stat. Mai mult decat atat, toate aceste ajutoare in State, nu se dau numai la nastere ci si daca adopti un copil.

Eu nu as desfiinta ajutoarele de somaj. N-are Romania un somaj asa de ridicat incat sa puna probleme un astfel de sistem. Si in State te poti asigura privat pentru somaj. Diferenta este ca in Romania o faci deocamdata, obligatoriu, la stat.

Acum sa o luam matematic:
- in fiecare luna dau 1% din salariul meu la stat, iar patronul da si el 2,5% sa ma asigur pentru somaj - nu e normal daca raman somer sa fiu ajutat?
- in fiecare luna dau 6,5% din salariul meu la stat, iar patronul da si el 7% sa ma asigur pentru boala - nu e normal sa beneficiez de concediu medical sau daca sunt femeie de concediu de maternitate?
- in fiecare luna dau 9,5% din salariul meu la asigurarile sociale, iar patronul da si el 19,75% - nu e normal sa beneficiez de servicii sociale (pensie, ajutor deces, alocatii copil)?
- in fiecare an platesc impozit la primarie pe casa, masina, teren, apa de ploaie :D - nu e normal sa ma ajute daca am un copil?

Diferenta dintre Romania si State este ca acesti bani se duc exclusiv la Stat si in consecinta Statul este cel care trebuie sa plateasca. In State, acesti bani se duc in sistemul privat de asigurari si atunci societatile de asigurari platesc. De la anul, si in Romania vor fi posibile asigurari in sistemul privat pentru sanatate si pensie.

Iar chestia cu sanatatea si educatia gratis - hai sa fim seriosi - totul se plateste. Impozitele mele platite pana acum si asigurarea mea de sanatate vor acoperi financiar cu varf si indesat educatia/prestatiile medicale prestate copilului meu.

Problema este, de fapt, alta: ca prea putine persoane contribuie la fondurile enumerate mai sus (4 milioane) si prea multe persoane beneficiaza (18 milioane). Si asta se datoreaza in principal celor 7 milioane de pensionari. Avem o polulatie imbatranita si, culmea pentru a o intineri este nevoie exact de masuri de sprijinire de genul celor de mai sus.
  • 0
Imagine amplasata

#5 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 14 octombrie 2006 - 10:16

Cam tot ce ai spus e foarte corect.. esenta e insa ca ar trebui sa pot alege. Daca tu vrei sa platesti 15% din salariu pentru pensie, ai pensie pe masura, daca vrei 0 e 0. Samd, ca am o tastatura stricata la laptop si ma claca pe nervi, mai scriu alta data.
Ce am vrut a se desprinda e ca sint impotriva supraimpozitarii si administrarii de catre stat care e manager jalnic, ineficient si irositor... fieare om ar trebuie sa-si administreze banii in cea mai mare parte dupa capul si vointa lui. Impozitele mari sint sinucigase: termina economia si in final bunastarea.
In schimb sint 100% pentru taxa pe consum (tva): la extrem as face impozitul 5% si tvaul 40%.

PS: sa nu crezi ca dau US de exemplu pozitiv peste tot.... nu exista tara fara probleme sau care sa-ti convina 100% in lume....
  • 0
Salam. Florin Salam.

#6 vane

Academician d0ct0r ing.

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 629 Mesaje:
Inregistrat: 29-septembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus 2
  • Motorizare:1.6 TDCi 110CP

Scris 14 octombrie 2006 - 10:44

Samd, ca am o tastatura stricata la laptop si ma claca pe nervi, mai scriu alta data.

Bine ca ai spus :P Radeam de 5 minute citind posturile tale http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif si nu intelegeam ce se intampla !

Acum rad cand imi dau seama cum injurai incercand sa faci "spellign" corect la cuvantul "calca". :)

Revenind la Veta care toarna plozi: Daca n-o ajuti, va pierde lupta cu Stralucirea, cu Luna si cu Espertiza.

Iar tu, vei pierde lupta cu Medalion, Pardalian si Zoro.

Ce ar fi corect, toate ajutoarele sa fie proportionale cu taxele platite de familia respectiva.

Recte: O femeie (poate sa fie ea si tziganca, nu ura de rasa tre sa fie criteriu, sper sa fie clar !) care a platit 160 euro pe luna impozit, sa aiba un ajutor de 4 ori mai mare decat alta (fie ea ... ce-o fi) care a platit doar 40.

Altminteri femeile de cariera vor avea un copil iar casnicele 4-5.
  • 0
A conduce sigur, nu inseamna a conduce incet !

#7 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 14 octombrie 2006 - 10:46

sunt de acor du amandoi domnilor, cu LaScurt pentru sprijinirea masurilor protectioniste (ar fi ceva de discutat pe tema somajului) si cu vrajitorul pentru sublinierea faptului ca statul este cel mai prost manager posibil.
eu i-as spanzura pe astia pentru cheltuielile pe care le fac... ce masini vor? pai au fost in stare sa aduca in Romania Daewoo si Renault. Sa conduca una din astea doua marci, modele fabricate in Ro!
Cand vor fi in stare sa aduca si sa produca in Ro Mercedes, Lexus si Maybach atunci sa-si ia si din alea!
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#8 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 14 octombrie 2006 - 12:06

Eu as desfiinta primul rind alocatiile la copii si ajutoarele de somaj (si evident bugetul la parment... le-as cumpara numai logan). La munca! ce i-am facut eu copiii lu Veta? atunci de ce sa se duca din salariu meu sau munca mea? Alta timpenie e concediul ala de maternitate cu anii in care se ia salariu...vreo 3-6 luni e ok, dar nu inteleg de ce trebuie sa-ti dea statul bani ca ti-ai turnat copil? sa fie parintii sanatosi le doresc, dar deja ca are educatie si sanatate gratis (si imotriva astora sint, ca de aia e sistemul in cacao pina la git).

bei vraji, unde e politacalu corect din tine ??
sa luam de exemplu o familie medie. tata, mama, un copil de 3 ani si unu proaspat nascut.
tata aduce 10 mil acasa si mama vreo 7. si poate asta este peste medie.
mama ar avea dreptul sa stea acasa 6 luni, sa zicem. dupa tine, n-ar mai primi nimic ?? sau ar primi banii echivalent unui concediu medical ?? ca nu inteleg...
salariul tatalui se duce exclusiv pe plata impozitelor, taxelor, facturilor la utilitati, intretinerii unui automobil sh mediu spre dacie, plata unei eventuale rate pentru locuinta sau a unei chirii etc basca mancare si haine. greu de crezut ca ajung 10 mil, da sa zicem. cu ce isi creste copilul abia nascut ??
(scutece, lapte, servetele umede, biberoane, tetine, suzete, mancarica speciala, lapte praf, medicamente, controale etc )
mama merge la servici dupa 6 luni si evident trebe sa-si ia o bona sau sa-si trimita copii la cresa/camin.
desi nu stiu cati dintre noi si-au trimis naparstocul de 6 luni la cresa. sau la una particulara, probabil.
deci ori bona, ori cresa + camin zic eu ca sar cel putin 3-4 milioane pe luna. da cel putin.
deci familiei ii raman 2-3 milioane pe luna pentru a-si permite un eventual scurt concediu sau cateva iesiri in oras (teatru, restaurant, oraselul copiilor, sa nu mai vorbim daca au demers la nunti).
cum zicea Lascurt, ambii parinti platesc la stat impozite.
sa calculeze cineva cat ar primi in plus daca nu ar mai plati CAS-ul.
excludem varianta neplatii catre sanatate sau pensii, e clar ca esti pierdut in ro fara asigurare de sanatate (nu vorbesc de voiculescu, de ex) sau fara pensie(e clar ca nu dai bani la pensie privata daca esti si-asa la limita)

a, nu mai faceti copii.
1.ai copii ??
2.intervine faza naspa prezentata de lascurt, unde eu mai tin 3 in spate. cat as fi eu de tare pe picioare, cat crezi ca pot sa-i duc ??

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 14 octombrie 2006 - 12:08

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi