Eu as desfiinta primul rind alocatiile la copii si ajutoarele de somaj (si evident bugetul la parment... le-as cumpara numai logan). La munca! ce i-am facut eu copiii lu Veta? atunci de ce sa se duca din salariu meu sau munca mea? Alta timpenie e concediul ala de maternitate cu anii in care se ia salariu...vreo 3-6 luni e ok, dar nu inteleg de ce trebuie sa-ti dea statul bani ca ti-ai turnat copil? sa fie parintii sanatosi le doresc, dar deja ca are educatie si sanatate gratis (si imotriva astora sint, ca de aia e sistemul in cacao pina la git).
bei vraji, unde e politacalu corect din tine ??
sa luam de exemplu o familie medie. tata, mama, un copil de 3 ani si unu proaspat nascut.
tata aduce 10 mil acasa si mama vreo 7. si poate asta este peste medie.
mama ar avea dreptul sa stea acasa 6 luni, sa zicem. dupa tine, n-ar mai primi nimic ?? sau ar primi banii echivalent unui concediu medical ?? ca nu inteleg...
salariul tatalui se duce exclusiv pe plata impozitelor, taxelor, facturilor la utilitati, intretinerii unui automobil sh mediu spre dacie, plata unei eventuale rate pentru locuinta sau a unei chirii etc basca mancare si haine. greu de crezut ca ajung 10 mil, da sa zicem. cu ce isi creste copilul abia nascut ??
(scutece, lapte, servetele umede, biberoane, tetine, suzete, mancarica speciala, lapte praf, medicamente, controale etc )
mama merge la servici dupa 6 luni si evident trebe sa-si ia o bona sau sa-si trimita copii la cresa/camin.
desi nu stiu cati dintre noi si-au trimis naparstocul de 6 luni la cresa. sau la una particulara, probabil.
deci ori bona, ori cresa + camin zic eu ca sar cel putin 3-4 milioane pe luna. da cel putin.
deci familiei ii raman 2-3 milioane pe luna pentru a-si permite un eventual scurt concediu sau cateva iesiri in oras (teatru, restaurant, oraselul copiilor, sa nu mai vorbim daca au demers la nunti).
cum zicea Lascurt, ambii parinti platesc la stat impozite.
sa calculeze cineva cat ar primi in plus daca nu ar mai plati CAS-ul.
excludem varianta neplatii catre sanatate sau pensii, e clar ca esti pierdut in ro fara asigurare de sanatate (nu vorbesc de voiculescu, de ex) sau fara pensie(e clar ca nu dai bani la pensie privata daca esti si-asa la limita)
a, nu mai faceti copii.
1.ai copii ??
2.intervine faza naspa prezentata de lascurt, unde eu mai tin 3 in spate. cat as fi eu de tare pe picioare, cat crezi ca pot sa-i duc ??
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 14 octombrie 2006 - 12:08
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.