Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Masina In 2 Sau 3 Volume?

• Please log in to reply
25 replies to this topic

Poll: Liftback vs. Sedan (27 membri au votat)

Ce alegeti? Liftback sau Sedan?

1. Sedan (15 voturi [55.56%])

Procentaj din vot: 55.56%

2. Liftback (12 voturi [44.44%])

Procentaj din vot: 44.44%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 mike.omega

v.i,p.

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.310 Mesaje:
Inregistrat: 30-aprilie 03
  • Marca:Dacia
  • Model:Liberta L
  • Motorizare:1.4 62CP

Scris 20 octombrie 2006 - 08:34

Voua ce vi se pare mai util/aerodinamic, un liftback sau un sedan?! Putem pune in discutie si alte criterii nu neaparat cele 2 enumerate anterior.
Dupa parerea mea un Liftback este mai util decat un Sedan prin deschiderea mai mare spre portbagaj, prezenta stergatorului pe luneta(Da stiu Octavia Sedan are stergator pe luneta :) ) dar in timp risti ca plasticul/cartonul din spate(sau ce solutie se foloseste pt a acoperi portbagajul) va scoate la iveala greierasi, multi! :D O alta chestie pe care nu toate sedanurile o au(prea putine totusi) este prezenta spatarului fractionabil ;)

Sedanul dupa parerea mea este ceva mai frumusel si pare mai bine terminat dar am vazut cum un propietar de Kalos Sedan se chinuia sa scoata o cutie cu 2 jante(14") din maretia lui de portbagaj, deci carat de TV sau mai stiu eu ce lucruri voluminoase sunt vise! :rolleyes:

Am sa incerc sa gasesc si niste poze sa exemplificam cele 2 situatii.

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Aceasta postare a fost editata de mike.omega: 21 octombrie 2006 - 07:09

• 0
Pot sa pierd in viata tot! Nu imi pasa! Ma ridic la loc!

<a href="http://www.garajul.r...unce&f=15&id=1" target="_blank">Regulament</a>
<a href="http://www.imageshack.us/" target="_blank">Upload poze</a>

#2 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 20 octombrie 2006 - 08:36

sedan
dupa xsara hatchback am vazut ca sunt o groaza de dezavantaje (zgomot idn portbagaj inauntru, mirosuri de la piata, etc). No thanks, bagajele intr-un volum, oamenii in altul :rolleyes:
da, nu am deschiderea asa mare, insa nu car zilinic cutii de televizoare in masina. cand tb sa car pot plati pe cineva sau pot pune pe masina
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#3 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 20 octombrie 2006 - 08:46

Util nu inseamna neaparat si aerodinamic. Insa pare mai util un liftback pt. ca are o deschidere mai generoasa a portbagajului. Intre cele doua as alege oricand un hatchback :rolleyes:
  • 0

#4 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 20 octombrie 2006 - 09:47

Personal nu prea as alege liftback-ul, decat daca imi place f mult masina respectiva si ar fi singura caroserie oferita.
Altfel, as alege Sedan-ul pt un plus de eleganta (evident ca depinde de masina/model), daca vrei practicabilitate iei un Combi/break, iar daca vrei ceva mai mic iei hatch-ul.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#5 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 20 octombrie 2006 - 09:59

sedan. sedan si atat. nu vreau miros de ceapa, zgomot crescut si nici "ventilatie" extra. Am avut break-uri si nu mai vreau sa aud de ele...
Cand voi avea nevoie de carat ceva voluminos voi apela relaxat la un caraus specializat.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#6 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 20 octombrie 2006 - 10:09

Nu stiu de unde aveti voi impresia ca daca ai sedan si duci in portbagaj ceva pasta de mititei, sau pastrama, sau mezeluri proaspete, sau varza murata, etc. nu are sa ajunga ceva (nu chiar tot) si-n habitaclu.
Ajunge, va spun din experienta mai multor sedanuri.
Insa sedanul are si alte avantaje pe langa acela de a atenua mirosurile din portbagaj, anume protejeaza ocupantii masinii impotriva curentului, mai ales in sezonul rece (si pt copii mici e imp.)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#7 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 20 octombrie 2006 - 10:26

Mike, am votat liftback. Chestia cu mirosurile e mit urban, are dreptate Aer Curat :rolleyes:
  • 0

#8 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 20 octombrie 2006 - 10:29

sedan. in cele mai multe cazuri.
nici cu un lift-back nu mi-ar pica ghioambele.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#9 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 20 octombrie 2006 - 11:25

Mike, am votat liftback. Chestia cu mirosurile e mit urban, are dreptate Aer Curat :rolleyes:

nu e chiar mit urban, am avut si hatch si sedan chiar in acelasi timp.
da, miroase si in sedan daca muti fabrica de mezeluri toata inauntru, insa in hatch mirosea orice

si da spin, uitasem de curent. pai deschidea tata portbagajul iarna, ziceai ca esti in decapotabila in cateva secunde...
  • 0

#10 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 20 octombrie 2006 - 11:39

Daca e o masina la fel de lunga in ambele variante (ca mondeourile de mai sus) => aleg sedan-ul.
Daca e vs intre sedan si hatch, aleg hatch.
  • 0

#11 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 21 octombrie 2006 - 01:56

Nu stiu, dar pentru mine, mirosul de mancare, frigul iarna sunt scuze destul de mici pentru a nu cumpara o masina care iti place. De aceea, in loc de a spune ce ne place mai mult la una (spre ex sedanul in place pentru ca...) este mai usor sa dam cu pietre in cealalta.
Personal intotdeauna am fost foarte inclinat pentru sedanuri, dar am avut si una si cealalta si spun sincer ca uneori vad un hatchback ce ma lasa pe spate. De aceea cred ca nu tin neaparat pentru vreuna din cele doua in acest moment (mi-a trebuit SUV si am ajuns sa-l urasc) si cred ca depinde foarte mult de impresia pe ti-o lasa masina in general. Sunt pe strazi supersedanuri si super hot hatches. Depinde de la caz la caz.

PS: cred ca un cuvand mai potrivit pentru hatchbackuri ar fi ca sunt mai practice (un sedan poate fi extraordinar de util daca tot ce ai nevoie e sa mergi la serviciu, dar un hatch este mult mai versatila si poate "practica" mai multe treburi si acoperi o arie mai larga de nevoi). Deh, ce ar fi fost ca utilitarele sa fie numite practicele sau versatilele :D.
  • 0

#12 IulianE

Banned

• Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 1.021 Mesaje:
Inregistrat: 10-octombrie 06
  • Model:Logan
  • Motorizare:my dream car

Scris 21 octombrie 2006 - 02:07

trebuie sa recunosc ca am o idee preconceputa si chiar o fixatie pe sedan....nu imi plac deloc liftback,nici combi,nici SUV.
Singura exceptie ar fi Allroad care e undeva intre :P
  • 0
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>

<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->

#13 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 21 octombrie 2006 - 03:52

si eu sunt un "sedan guy" dar sunt si hatchuri/suv-uri sau breakuri care-mi plac, depinde de la masina la masina.
  • 0

#14 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 21 octombrie 2006 - 10:15

nu mai spuneti mai ca nu pute in break, pute de rupe. Poate mai miroase si in sedan dar nu in halul ala.
Si recunosc, majoritatea break urilor mi se par oribile.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#15 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 21 octombrie 2006 - 10:15

Nu stiu, dar pentru mine, mirosul de mancare, frigul iarna sunt scuze destul de mici pentru a nu cumpara o masina care iti place. De aceea, in loc de a spune ce ne place mai mult la una (spre ex sedanul in place pentru ca...) este mai usor sa dam cu pietre in cealalta.

nu e vb de a arunca cu pietre. insa toata lumea sustinatoare de hatch imi explica cum pot cara ei televizoare si masini de spalat in portbagaj. lucru care ma lasa de-a dreptul impresionat, eu facand zilnic 4-5 drumuri cu televizoare si masini de spalat in spate :)
asa cum fanii hatchurilor prezinta avantajele hatchului, eu le prezint dezavantajele. nu e minor ca mi se face frig in masina, de altfel mai des circuli iarna decat cari cutii mari, nu? si tot asa, mai des merg la piata decat merg sa cumpar televizorul cu diagonala de 75

hatchul e ok, e "cool" si cam atat.
  • 0

#16 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 22 octombrie 2006 - 12:34

E ok, fiecare cu pasarica lui. Si eu inclin asa cum am spus spre sedanuri, dar cand vad un hatch care ma dispera nu I'll exclud pentru ca o sa miroase a branza. Si apoi ce fel de mancaruri transportati voi oameni buni? Chiar si cu o branza puturoasa (worst case scenario) nu mai exista pungi/sacose ce se pot lega la gura?
Oricum era doar o chestie, nu cred ca de fapt masina ta preferata este un hatch, dar ce te tine pe loc este frica de mirosuri. Sunt motive mai puternice, uneori in subconstient / inconstient care te fac sa fii mai dedicat sedanurilor
  • 0

#17 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 22 octombrie 2006 - 01:15

Din cate stiu eu doar Mondeo are model sedan sau lift-back. Mai e Laguna care nu are Sedan, in rest majoritatea au sedan si break, mai putin hatch. Dintre cele doua as alege Sedan, insa la alte modele...

Hatch is nice, hatch is cool, hatch is young. Poate ca la 30-35 de ani o sa vad altfel, dar acum la 25 nu vad decat hatch-uri in viata mea...

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 22 octombrie 2006 - 01:19

• 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#18 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 22 octombrie 2006 - 01:57

@alexc mai exista :) Mazda 6, opel vectra, nissan primera :D
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#19 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 22 octombrie 2006 - 02:28

Si Toyota Avensis are si sedan si liftback si combi.
  • 0

#20 mike.omega

v.i,p.

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.310 Mesaje:
Inregistrat: 30-aprilie 03
  • Model:Liberta L
  • Motorizare:1.4 62CP

Scris 28 octombrie 2006 - 03:18

Azi am de "carat" niste profile metalice de colt din aluminiu, super usoare, dar au 2.5m lungime. in liberta pot intra obiecte lungi de pana la 2.7m iar in opelul omega A al inginerului care are nevoie de ele nu intra sub nici o forma. Ce sa aleg? :D
  • 0
Pot sa pierd in viata tot! Nu imi pasa! Ma ridic la loc!

<a href="http://www.garajul.r...unce&f=15&id=1" target="_blank">Regulament</a>
<a href="http://www.imageshack.us/" target="_blank">Upload poze</a>

#21 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 28 octombrie 2006 - 09:43

Daca cari in mod frecvent asa ceva sau similar, si vrei un compromis adica o masina si de mers cu ea si de munca, atunci un break sau eventual un liftback ar fi mai potrivit. Desi si atunci ar merge mai bine o utilitara cu locuri.
  • 0

#22 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 28 octombrie 2006 - 11:22

Azi am de "carat" niste profile metalice de colt din aluminiu, super usoare, dar au 2.5m lungime. in liberta pot intra obiecte lungi de pana la 2.7m iar in opelul omega A al inginerului care are nevoie de ele nu intra sub nici o forma. Ce sa aleg? :)

un camion
  • 0

#23 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 28 octombrie 2006 - 05:27

"Legenda urbană" spune că bărbaţii aleg de obicei sedan, iar femeile hatchback http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/devil.gif

PS. Nevastă-mea a ales modelul din avatar http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif
  • 0

#24 vane

Academician d0ct0r ing.

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 629 Mesaje:
Inregistrat: 29-septembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus 2
  • Motorizare:1.6 TDCi 110CP

Scris 28 octombrie 2006 - 08:59

Am lovit hayonul in City Mall pentru ca se deschide 2,5 m si tampitzii au pus tavanul si o gramada de tevi, prea jos http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/hammer.gif
Zdrangane de la bass :(

Dar se aude bass-ul, marfa !
Am luat "aer conditionat" si televizor in acelasi timp !! ( nu era inca sub-ul montat ;) )
Iar, in primele zile ale masinii am luat brad de Craciun http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/crazysanta.gif
  • 0
A conduce sigur, nu inseamna a conduce incet !

#25 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 28 octombrie 2006 - 11:21

Asta cu lovitul haionului am patzit'o si eu la Solenza. Am parcat masina langa o fundatzie de bloc si cand am deschis portbagajul am atins de un fier care era indoit spre exterior. S'a zgariat un pic ... insa n'am avut ce altceva sa fac decat sa indrept fierul pentru a nu mai o patzi si alta data :(
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi