Salt la continut


Fotografie
* * * * * 2 Voturi

Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania


  • Topic inchis Acest topic e inchis
263 replies to this topic

#1 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 01 decembrie 2006 - 12:01

Poate ajuta pe cineva care e interesat sa isi cumpere masin de afara o sa detaliez ultima calatorie a mea dupa masini.
Am plecat 2 persoane ,pentru 2 masini.Eu cautam pt socri o masina si aveam de ales intre Polo,307, 206,Astra,Focus numai cu 4 usi si AC sau Laguna daca nu gaseam ceva bun din lele de mai sus si varul meu numai dupa Laguna berlina.
In ultima clipa din cauza treburilor la servici a renuntat colegul nostru @the1.
Am plecat cu avionul de la Baneasa-Bucuresti cu Blue-Air spre Maastrich.
Cu mici preripetii la aterizare din cauza vantului ( zic eu ) ajungem la destinatie.
In vama stam cam 30 de minute .Ne intreaba scopul calatoriei si durata.
Ne suim in taxi cu destinatia Sittard, localitate la 20-25 km nord de Maastrich.
Aici inchiriez un VW Golf ( aceeasi masina ca data trecuta) pentru 2-3 zile.
Punem in functiune GPS-ul cu care am venit de acasa si ne indreptam vijelios ( 140-150 km/h) spre Brussel.
Pe drum ne oprim la o oferta langa Brussel la Kampenhout,aici ne uitam dupa o laguna care insa nu era in parc.Vorbim cu dealerul si ne zice ca masina trebuie sa vina maine ca este platita la licitatii si sa venim maine sa vedem masina.
Plecam mai departe la o firma de licitatii.
Ajungem si cautam cateva masini care ne interesau sa vedem cum arata.Ne uitam si la cele cu preturi fixe si la cele de pe lista de licitatii.
Completam formularele de licitatii cu urmatoarele preturi: Peugeot 1.4 HDI din 2003 cu 90.000 km cu pretul de 6300 euro,alt 307 identic cu 110.000 km cu pretul de 5800 euro si o Laguna 1.9 DCI din 2003 cu pretul de 5700.
Licitatia se incheia la ora 16.00 si daca castigam ne anunta telefonic si prin Email.
Plecam mai departe la N-NV de Brussel in oraselul Asse la alta firma de licitatii.
Cum nu aveam adresa exacta dar am mai fost la ei anul trecut cu altcineva ajungem dupa 2 intoarceri de cateva sute de metri ca numai retineam locurile exact.
Cerem listele cu preturi fixate si cu masinile de licitatii si ne uitam repede la masini.
La preturi fixe ne face cu ochiul o Laguna albastru deschis met din 2003 cu 60.000 km 1.9 DCI la pretul de 6900 euro.Mai era o laguna la 6300 dar nu ne placea culoarea.Listele de licitatii hotaram sa ne uitam pe ele la hotel deoarece licitatiile se inchideau joi la ora 16.00.
mergem la Hotel unde aveam rezervare facuta de acasa de pe net si stam la Formula 1 din Brussel-Diegem langa aeroport.Lasam bagajele si mergem langa orasul Leuven , de fapt pedrumukl intre Brussel si Leuven unde sunt mai multe parcuri auto.
Ne uitam la o laguna verde inchis metalizat dar avea prea multe zgarieturi si plecam.Ne mai uitam la un Polo si la un 206 dar nu aratau ingrijite.Mai trecem odata pe la tipul din Kampenhout sa mai vedem ce are el prin parc si sa-l mai intrebam de masina cand ajunge maine.Avea un 307 dar cu 2 usi si unu cu multi km.
Vb cu el si ii zicem ca mai trecem a 2-a zi dimineata cand ne putea zice exact la ce ora soseste masina.Acum aflam ca trebuie sa-i vina 2 laguna ,una din belgia de la licitatii si alta din Franta de la licitatii.Scade singur pretul la 6000 euro de la 6150 euro vazand ca suntem interesati.
Se facuse ora 18.00 si am zis sa mergem la City Mall 1 si City Mall 2 din centru de langa Sheraton Hotel.
Facem ceva cumparaturi si ne retragem la hotel sa studiem listele de la licitatii.Nu gasim nimic interesant pentru noi.
A 2-a zi ne trezim si mergem la BR Motors sa vedem ce oferet au si ei( la 10 km est de Brussel)
Parcam lanaga un microbuz de Bucuresti si inauntru vreu 8 romani si ei veniti dupa masini.
Ne uitam in hala si inafara de un focus nu vedem nimic interesant.De fapt era o Laguna visinie dar la 8000 euro.Trecem pe la tipul cu Laguna care o astepta si ne zice sa venim la ora 16.00 ca atunci vine masina.Daca Laguna asta nu ii convenea lu var-miu ne duceam la Asse sa cumparam laguna din 2003 cu 6900 euro.
Plecam spre Germania sa cautam pt mine masina.Nici nu plecam bine de la asta si vedem un parc auto cu un 307 culoare violet.Oprim ,ma uit la masina ,cateva zgarieturi minore, cer cheia de la dealer, deschid masina,interiorul foarte frumos culoare crem cu Clima,CD , foarte intretinuta masina.Dau tel in Rom cu 3 G sa-i arat masina cumnatului.ii place masina si ii zic ca i-l sun peste 5 minute dupa ce ma uit mai atent la masina.Pretul era de 6900 euro, 1.4 benzina din 2001 cu 110.000 km. Deschid capota la motor si mi se pare ciudat ca arata prea curat,verific uleiul ,OK , curat si la limita max.Apoi vad ca nu are scut motorul ,asta de la parc imi zice ca astea pe benzina nu au scuturi ,decat alea diesel au.Ma sui la volan si dau o cheie,un zgomot metalic cam 3-4 secunde dupa pornire.Opresc mai dau odata ,la felzgomotul.A 3-a oara invarte in gol ( electromotorul poate ).Tipul imi zice sa ma plimb cu ea.Ii zic ca inca ma uit laea.incep si deschid usile.Usa dreapta fata tremura cand o deschideam .Ma uit la geamul lateral si vad ca a fost schimbat in 2006.
IOncep sa ma uit la motor. Radiatorul parea nou si ma uit la serie si vad ca era din 2006.Ii zic asta la asta de la parc si el zice ca nu a fost lovita masina etc. etc.I-l intreb de ultimul pret si daca imi convine pretul fac si test drive.Imi zice de 6500 euro.Ii dau cheile si imi zice 6500 si face el toate actele.( care costa cam 350 euro in Belgia).Renunt si plecam.
In Germania prima oprire e la Solingen unde veedm un Focus cu multe zgarieturi si oplecam mai departe.Mai vedem un 307 argintiu 1.6 benzina dar avea lovita bara spate.
LaWesel vedem 2 polo care albastre care faceau urat lapornire,unul chiar l-am consus vreo 10 minute si nu mi-a placut deloc,dezamagit de astea 2 ca se vedeau ca au fost reparate,aveau si service astia si lucrau la unele masini.
La venlo mai vedem o astra 1.4 benzina ,pretul de 6600 din 2002 ,pretul nu era negociabil dar nu avea carte service.
Cum mergem pe drumuri nationale ne mai oprim la mai multe parcuri de amsini , dar niciuna nu ne place.
Ne indreptam spre Kampenhout la Laguna care trebuia sa vina.Ajungem pe la 15.30 inca nu venise masian si ne zice tipul ca mai dureaza o ora si jumate pana vine ca acum a plecat trailerul sa incarce masinile.
Dam repede o fuga la aia de la licitatii in Brussel sa vedem ce masini au pus la preturi fixe.Din 25-30 de masini nu este nici una care sa fie pe placul nostru.Aici tocam descarcau cam 40-50 de Peugeoturi albe 206 SW si le descarcaul la curatat si polishat.
Ne intoarcem la Kampenhout si pe drum oprim la un parc auto unde vedem un 307 argintiu si un Focus albastru met.
307-le este 2.0 HDI la 7200 si renuntam si surpriza Focusul e 6200 din 2001 cu 80.000 km cu AC,4 usi.Sun in Rom si arat masina pe 3 G ,pretull-a lasat la 6000 euro si actele le faceau ei.Cum vb. la telefon ma intreaba asta de la parc din ce tara sunt si deodata ma schimb dandu-mi seama ca ceva nu e in regula,inchid telefonul si ii zic din prima ...e din 2000 si nu are EURO 3 ? Raspunsul a fost DA.Plecam mai departe si oprim la un Golf argintiu,1.6 benzina din 2001 cu 60.000 km,in parc mai avea un Opel Astra caravan 2.0 DTI din 2002 cu 120.000 km.Golfl e 7600 si mai putin de 7200 nu a last si Opelul e 6000 si a lasta la 5800.Scoate asta Astra din parc ,las copie dupa pasaport si cand sa demarez suna telefonul,era cumnata-miu si ii zic ca plec in test cu un Astra,dupa ce ii zic ca e caravan imi zice ca nu ii place si sa fortez la golful asta poate i-l scot la 7000 euro.
ii zic tipului ca ii dau imediat 7000 euro pe Golf si nu vrea , asa ca plecam mai departe.
Ajungem la parc unde asteptam Laguna,dupa 15 minute iese tipul de acolo si ne zice ca in 2 minute vine trailerul.Se strang si romani pe acolo ( O zafira si un Sprinter plin cu romani care deja cumparasera de laastia vreo 4 masini .Vine trailerul cu 4 masini,eu ma sui pe trailer si incep si ma uit la masina daca are lovituri,zgarieturi si pe urma la interior.ma dau jos si ii zic lu var-miu ca masina e OK ( tare sa auda si astia) si astia incep sa vocifereze ca ei le cumpara pe toate de pe trailer, bla,bla,bla, si ne si ameninta un pic.Incep si vb cu var-miu in macedoneste, ma duc la cel mai mare si mai jef care parea dintre astia si ii zic cine sunt si cu cine sunt var si alte alea si urmatoarea replica a fost...." nu stiam fratzica ca esti din Bucuresti , stai de 2 ore pe aici si nu ai vb deloc romaneste ,nici nu stiam ca esti roman , ai si ascultat tot ce vorbeam noi si de aia m-am ofticat".
Facem 2 ture cu masina,singura problema care s-a rezolvat a fost ca nu era pus codul la radio-cd si se oprea dupa un timp.
Platim masina la tip,lasam garantie de 500 euro in loc de TVA,platim numerele ,asigurarea si actele de export inca 350 euro.Vazand ca nu facem galagie ca sa mai scadem din pret sau nu stiu ce ( deja scazand el 150 euro) nu mi-a mai luat bani pt EUR 1 inca 80 euro.
Erau niste romani acolo care la un Passat dupa ce i-a scazut 250 euro facea ala galagie ca are radio-casetofon si el vroia radio-cd , si mai vroia sa-i scada 200 euro.
Ne zice sa venim a 2-a zi dupa masina si acte , vama avand program pana la ora 16.00 .
Hotaram ca la ora 16.00 a 2-a zi sa ne intoarcem. Plecam spre Germania spre Essen unde trebuia sa vedem un Polo si un Astra.Ajungem destul de tarziu in Essen din cauza traficului si nu mai ajungem la masini. Cautam un Etap si nu avea camere, cauta asta la celelalte Etapuri din zona si nu avea nici un hotel camera libera.
Intram in Essen sa cautam un internet cafe.Gasim la un Mall si la 2 euo pe ora internetul stam cam o ora si
scoateam cele mai noi oferte aparute.Dupa ce am mai vb pe acasa am hotarat sa cautam pe Laguna pentru ca nu prea mai gaseam Astra sau Focus la preturi decente.
Pe la 12 noaptea plecam spre Koblenz unde era o Laguna din 2002 benzina 1.8 piele,pilot automat,jenti ,klima automata la 5990 euro pret export.Dormim intr-o parcare in apropiere de Koblenz si la 8 dimineata mergem la parc la astia.Vedem masina,SUPERBA, Deja var-miu incepea sa se oftice ca e mai misto decat masina lui.Vine tipul dela vanzari ,nu prea le avea cu engleza cu toate ca era un tanar de vreo 30 de ani.Ii cer cardul masini sa ma uit in interior si zice ca vine imediat seful lui cu toate cheile.Noi aveam scoasa oferta de pe net la imprimanta cu o zi inainte.DAR pe anuntul din masina era alt pret.I-am zis lu var-miu ca e prea misto masina ca sa fie asta de pe net pretul.Ii mai arat lu asta anuntul de pe net ,zice ca e OK.Incepe si vb la telefon.Vine si ma intreaba daca conduc masina pana in Romania ca imi trebuie numere si asigurare.Ii zic ca da.Deja faceam calculul cum lasam masina la aia de la inchirieri, unde ne oprim s adormim la hotel,de unde mai facem cumparaturi etc.Dupa ce mai vb asta la telefon vine si imi zice ca masina este VANDUTA.Ii zic ca ieri seara a am luat anuntul de pe net, cand au vandut masina,etc,etc,elotine pea lui ca e VANDUTA.Ii zic ca daca e o graseala cu pretul de pe net si cel din parc de la el ne intelegem, ca dau mai mult pe masina. EL tot ca a vandut masina. Ii zic sa-l sune pe sef sai sa imi spuna cat vrea pe masina.O tine pe a lui ca e vanduta masina si plecam.Ne indreptam atentia acum spre masinile din zona Kolnpt ca la 16.00 trebuia sa luam Laguna din Belgia.Vedem vreo 2 Laguna dar cu multe zgarieturi.Un Opel Astra care se vdeea ca fusese lovit.Ajungem la parc sa ridicam masina,ince nu venisera numerele.Mancam ceva ne mai invartim prin parc pe la asta si sosesc actele si numerele.
Plecam sa lasam masina de inchiriat.Deja se facuse ora 19.00 si pana la rent-a car faceam o ora jumate pe autostrada si inca 15 minute pe drum national.La golf nu mai imi merg farurile faza scurta nici stanga si nici dreapta.Ii dau navigatia lu var-miu pe Laguna si ma bag cu faza lunga in spatele lui si nu ne dam la o parte de pe banda 2-a pana la iesirea de pe autostrada.I-l sun pe tipul cu masina inchiriata si ii zic ca ii aduc masina acasa.In 20 de minute ajung la el acasa in Kerkrade ,ii las masina ,total am facut 1400 km cu masina.
Urmeaza ziua de vineri si cautarile pentru a 2-a masina.
Restul o sa scriu maine ca am cam obosit.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#2 IulianE

    Banned

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 1.021 Mesaje:
Inregistrat: 10-octombrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Dacia
  • Model:Logan
  • Motorizare:my dream car

Scris 01 decembrie 2006 - 01:37

sa continui ca m-ai lasat in suspans.Am citit tot...:D
  • 0
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>

<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->

#3 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 01 decembrie 2006 - 01:59

Si eu am citit tot post'ul. Ma mir cum reusesti sa retii atatea detalii :D
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#4 edieseb

    Cenzor E-zine

  • Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Location:din nou acasa
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 01 decembrie 2006 - 05:08

De curiozitate cat ti-a luat tipul cu masina de inchiriat?
1400 km e totusi ceva
  • 0

#5 Bmw19

    100% Predator

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 Mesaje:
Inregistrat: 11-mai 02
  • Location:Bv
  • Marca:Renault
  • Model:Megane Hatch 2001
  • Motorizare:1.6 16v 107CP

Scris 01 decembrie 2006 - 12:31

Frumos review...asteptam continuarea.
  • 0

#6 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 01 decembrie 2006 - 01:17

Masina a fost 39 europe zi si inca 10 euro asigurarea .
17 centi pe kilometru si 100 de kilometri gratis pe zi.
In total am platit 332 euro.
Total kilometri au fost 1388 si cum trebuia sa inapoiem masina la ora 11.00 si noi i-am inapoiat-o la 10 seara a trecut ca 3 zile de inchiriat.Normal trebuia sa asteptam inca o zi ca sa-i dam masina la sediu.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#7 edieseb

    Cenzor E-zine

  • Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Location:din nou acasa
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 01 decembrie 2006 - 04:59

Ma gandeam ca te va ajunge si asta relativ mult. Bine ca ati putut sa va faceti treaba. Interesanta nararea ta ;)
  • 0

#8 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 01 decembrie 2006 - 08:11

dupa ce lasam masina de inchiriat ne oprim sa mancam si sa vedem in ce parte a Germaniei sa ne indreptam.
Ne indreptam atentia spre centrul si sudul Germaniei.Facem vreo 4 ore pe autostrada pana in sudul - sud vestul Germaniei langa localitatea Baden-Baden unde aveam de vazut o laguna pe benzina.Dormim intr-o parcare pe autostrada si la 7 dimineata ne trezim si intram in oras.ne indreptam spre adresa respectiva si dupa ce ne ratacim vreo 5 minute din cauza lipsei de semnal la gps ajungem la adresa respectiva.Ratacirea a fost din cauza tunelului care starbate jumatate de oras si se termina intr-o intersectie si noi am luat-o la nimereala la iesirea din tunel si am dat numai in straza cu sensuri unice. Ajungem pe la 8 fara ceva la adresa respectiva si nu vedem nici un parc auto,erau niste cladiri. Intreb la o benzinarie din apropiere de adresa respectiva,imi confirma ca suntem la adresa bna insa nu stia de vreun parc auto.
Deja ne ofticam ca am ales sudul Germaniei in loc de centru langa Frankfurt si wursbueg unde mai gasisem cateva oferte.
Pe la 8 si 15 minute sunam la telefonul din oferta si intra mesageria. Plecam repede spre Wursburg unde aveam 3 oferte interesante.Drum de 230 km pe care lam facut in o ora si jumate cu mai putin de 160 km/h nu am mers,unele portiuni sub 180 nu am lasat masina.
Ajungem in Wurzburg, foarte aglomerat orasul.Gasim primulparc auto.Cobor decat eu sa ma uit dupa un Focus argintiu,nu vad masina in parc si intru sa intreb de masina si dupa ce intreb in engleza despre masina unu din tipi ma intreaba...Esti roman?..de ce nu interbi in romana,le zic de Focus,imi spun ca s-a vandut masina si ca are un golf , 2 astre si o bora dar atinse usor si imi face rost si de carte service dar trebuie sa stau pana luni.
Vama in Germania vineri se inchide la ora 11.00 ,asa ca refuz si plec la alt parc auto in apropiere.
Asta ne-a ENERVAT CEL MAI MULT.In oferta avea 3 Polo si 2 Opel Astra 5 usi si un Caravan.
Nu mai avea decat un Polo lapretul de 6300 euro din 2002 ,ni se lumineaza ochii si ne apropiem de masina si vedem ca este atinsa pe toata partea soferului.ne uitam la Astra.caravanul iesea din discutie si ramane o Asta neagra de 1.7 DTI cu ceva echipari pe ea la 6900 euro si alta Astra de 1.4 din 2001 cu 110.000 km echipare de baza,decat AC manual si geamuri fata el. si inchidere la 6600 euro.
Seful de acolo inca nu venise, era decat un paznic care dupe 5 minute de vb cu el in engleza, noi in cuvinte el cu mainile, i-l suna pe sef sa-i zica ca i-l asteptam la parc si SURPRIZA ...era roman.Ne zice ca a vazut masina cu care am venit ca avea numere de ambasador si nu stia ca suntem romani.Masina avea numere de vama de Belgia si nu stia ca asa arata numerele de vama.Vine romanu asta care deja isi dadea aere de mare afacerist.Ii cer chile de la Astra aia neagra si de la cea argintie de 1.4 si dupa ce ma uit la cea neagra vad ca a fost reparata la bara spate si a fost or eparatie foarte proasta ca vopseaua se incretise si inunele locuri incepuse sa cada.Deschid Astra de 1.4 argintie,dau la cheie, nimic,nu avea deloc batreie, trag Laguna sa ii dau curent ,vine asta cu cablurile si pornesc masina,totusi mi se parea extrem de mult pt.o Astra fara dotari in afara de baza la 6600 euro.,mai ales ca e din 2001 si 110.000 km.
Dau o tura prin parcare si ii zic la paznic sa nu puna inca numerele pe ea ca trebuie sa discut pretulcu seful lui.Intru in birou la el si incepe si imi zice ca masina ieri a venit si ca mai mult ca sigur in juma de zi o vinde si nu imi lasa nimic din pret.Ii explic ca eu de luni am oferta lui si nu avea cum sa vina masina ieri si sa ramana asa repede fara baterie etc. Imi zice ca de unde stiu eu ca e de luni masina la el ,ca poate a avut una identica cu aceeasi km si acelasi an si a dat-o.Ii zic ca mi se pare un pret mare ca este si motor pe benzina de 1.4 si anul e mare din 2001 si caretea service nu e completata de 2 ani din 2005 ianuarie cand avea 108.000 km masina . Ii arat Laguna pe care am dat 6000 euro si e din 2002 luna 11 si are multe dotari, e o clasa deasupra la Astra ca e la nivelul lu vectra si e si Diesel de 1.9 DCI cu sase trepte.
ACUM incepe prostia omului sa iasa la suprafata....pai compar eu Astra cu Laguna,Laguna trebuie sa o compar cu Corsa daca vreau sa fiu la acelasi nivel.Ii zic...Pai daca deschid portbagajul la Laguna,intra si Corsa si imi raman loc si de bagaje.Incepe si imi zice ca nu ma pricep la masini, ca daca vrea el imi aduce 100 de Laguna la 6000, ca am dat enorm de mult pe asta.Ii zic sa aduca o singura Laguna,berlina sa fie si pana in 120.000 km si ii dau 6500 euro pe ea si castiga deja 500 euro in plus fata de pretul pe care mi-l zice el.Incepe si imi zice ca Astra e cea mai buna masina, ca e mai buna ca bmw-ul si ca Golful si ca ..hai ca sunteti romani imi lasa 100 euro la masina ca mai mult nu poate ca masina e in stare perfecta de functionare.Ii zic ca masina nici macar nu porneste daca nu era Laguna mea sa-i dea curent . I-am zis ca de ce lasa din pret daca e sigur ca da masina repede, ce fel de afacerist este el daca scade preturi al masini pe acre le da imediat? Ii zic ca nu ne intereseaza prostia omeneasca si nici masinile din parcullor si plecam ca si asa ne-a facut sa pierdem timpul.
Cum vama la Germani se inchisese la ora 11.00 ne hotaram sa cautam celelalte oferet pe care le aveam si daca nu gasim in ziuua aceea ( vineri ) si nici sambata sa plecam spre casa.
In Apropiere de Inglostad ne ducem la un 206 care se vanduse.Si o Laguna pe benzina care am vrut sa dau o tura cu ea si dupa 10 metri imi apare semnul STOP si SERVICE si bag masina la loc in garaj. Avea si pretul mic 5800 euro dar avea oglinda de la sofer rupta,suportul de pahar nu ramanea inchis, bateria era consumata, butonul de avarii nu statea pe pozitia inchis decat fortat cu o bucatica de hartie, si ceva zgarieturi la bara fata si spate.Plecam spre Munchen trecem pe langa Allianz Arena,intram in oras,intram intr-un imens tunel car e ne scoate in centru orasului chiar la cladirea BMW si langa Stadionul Olimpic, trecem pe langa gara si intram pe strada Landsberger.Aici pe partea dreapta numai parcuri auto pe o lungime de 4-5 km.Straga e paralela cu calea ferata din centru spre vest,la sud de calea ferata.Si aici ca peste tot limba oficiala este romana, numai cumparatori din Romania.Multe masini gen seria 3, seria 5,E-classe,C-classe, Audi A4 si A6 si vw Passat.Ne uitam la un 206 si un polo care speram sa fie preturi negociabile.mai vedem un Stilo cu 4 usi si un Golf pe benzina . Plecam spre Rosenheim unde vedem la Bad Ailbling un polo si un 307 care se vandusera. Spre Rosenheim mai vedem cateva parcuri auto si ne oprim la toate, preturi mari.In Rosenheim mergem la magazine dupa ce mancan si pe urma la internet cafe.
Stam vreo 2 ore si scoatem mai multe oferte cu laguna din absolut toata Germania, inclusiv Germania de est.
Facem un plan de plecare si aveam 3 Laguna in apropiere de Berlin,una la 30 km nord-est de Munchen la Landshut, si una langa Stuttgart si inca una in Augsburg.
Hotaram sa le vedem pe cele 2 din Landshut , ajungem pe la 10 seara si intram cu masina in parc dupa ce las lantul jos de la intrare in parc si luminam cu Laguna sa vedem masina. Laguna 2.0 benzina cutie automata dar bara fata si spate pe partea dreapta lovita bine de tot, mai era o Laguna in parc dar avea ca optiuni piele, jenti, xenon si cum nu avea pret si gandindune ca e scumpa fiind full options plecam.In Acelasi oras mai era un Focus, ajungel la parcul respectiv,luminam inauntru cu masina si nu gasim focusul respectiv.
Atunci am zis sa ma indrept spre cea mai buna oferta pe care o aveam ,adica Laguna 1,9 DCI 120 CP din 2002 rosu metalizat, privilege full-full la 7000 euro.
Asta era la sud de Stuttgart la Tubingen. Avand ceva de mers pana acolo, trec eu si conduc cu toate ca masina este asigurata pe numele lu var-miu. Ajungem in apropiere pe la ora 3-4 noaptea.Dormim in masina pana la 8 dimineata si ne ducem la parcul respectiv.Nu vedem Laguna rosie-metalizat. Ne uitam prin parc, nimic interesant pentru noi si multe masini cu multi km.
La 8.30 i-l sunam pe asta ca nu venise inca la servici, fiind si sambata credeam ca o sa fie inchis.Vorbesc cu el si ii zic ca vrem sa vedem o laguna rosie metalizat si nu are masina in parc, ne spune ca masina este la asociatul lui care vine pe la ora 10.00 . ii zic ca o sa revenim pe la 10.00.langa asta mai erau vreo 4-5 parcuri auto,majoritatea erau golfuri si polo cu 2 usi.Vedem si o Laguna fara pret .La birou inca nu venise nimeni si nu aveam pe cine sa intrebam de masina.Incep si sun la cei din Berlin sa vad daca mai au masinile.Din 3 masini 2 se vandusera.mai aveam oferta lu ala din Baden-Baden care nu-i gasisem parcul.vorbesc cu el,ii zic ca sunt la Stuttgart si fac o ora si ceva pana la el ,dar sa imi confirme daca masina aer lovituri, zgarieturi si daca e Ok interiorul ca sa nu vin degeaba pana acolo.Asta zice ca totul e OK.Ne repezim pana acolo , vreo 90 de km.Ajungem la aceeasi adresa si iese unu si ne arata masina care era parcata in strada cu numere de Franta.Cand vad masina numai zgarieturi,bara spate lovita si rupta vreo 15 cm, lovitura puternica la prag la usa stanga spate. El imi zice ca el la romani numai masini din astea vinde, ca roamni numai masini din astea cauta, cu mici lovituri. Mai are o Zafira la fel si un Golf Break tot asa cu mici lovituri.Plecam inapoi spre Tubingen sa vedem daca a venit ala cu Laguna rosie-metalizat. Venise omu de la parc si i-am zis ca am vb cu el dimineata si incepe sa ne plimbe prin parc dupa Laguna.Normal ca nunera acolo masina, vb la tel cu asociatul si asta ii zice ca a vandut masina tot la niste romani,l-au sunat din tara uni si au rezervat masina.Mergem alaturi sa vedem laguna care nu avea pret.Intram la un birou si intrebam de Laguna.ne da asta cardu masini,ma uit lamasian, la motor, interiorul,totulOK,ii zic ca vreau sa ma plimb cu ea.dau 2 ture prin parcare si ii zic ca ii las pasaportul ca vreau sa ma plimb mai mult.Asta se suie si el cu mine ca sa nu ma ratacesc.Ma plimb vreo 20 de minute.Pe drum de normal accelerez pana la 130 km/h, bag si a 6-a.Mai pun niste frane.Totul Ok.Incep si discut cu el de pret.Imi zice 6800 euro. Ii arat oferta de la vecinul lui cu masina la 7000 cu multe optiuni pe ea.Ii zic ca e prea mult si conduc mai relaxat pana la parcul lui.Cand parchez ma intreaba el cat dau pe masina.Ii zic ca eu mai mult de 6400 nu pot sa ii dau, ca mai bine ma intorc in Belgia si cumpar de acolo masina.Ne intelegem pana la urma la 6500 euro masina si 250 euro actele inclusiv EUR 1 de la Renault care costa 80-90 euro.Fac cateva poze ca sa trimit acasa si plecam urmand a ne intoarce luni la 12.00 sa ridicam masina dupa ce trecem sa ne vizeze actele de export la vama din Boblingen de unde apartine zona respectiva .
Se facuse ora 13.00 si ne indreptam sper Stuttgart la Hotelul Etap din oras.Ne cazam , lasam Laguna in parcarea de la subsolul hotelului. Dupa un dus si o mica mancare , iesim in oras si luam metroul pana in centru. Pret bilet 2.20 euro 6 statii.Facem cumparaturi mai mari de data asta din centru.Foarte aglomerat , duminica magazilele fiind inchise.Mancam un Frankfurter la niste chioscuri foarte frumoase din centru unde era si un patinoar artificial.Vedem ca vorbeau romneste aia care vindeau si faceau mancare asa ca le cerem direct in romana ce vrem sa mancam.La intoarcerea spre hotel ne luam bilet pentru o statie si mergem cu metroul 6 statii.
Duminica ne trezim pe la 8.00 si mergem sa gasim magazine ALDI sau Mini MARKT sa cumparam dulciuri pt acasa.Inchise magazinele duminica, asa ca mergem la Muzeul MERCEDES.
La ora 9.30 intram in muzeu 8 euro biletul si vizitam cam 4 ore muzeul.Foate frumos, am facut cam 200 de poze.Ne-am dat si in simulator, 5 minute cu 4 euro.La iesire o coada imensa, cred ca asteptau oamnei sa intre cam 4 ore.Parcarea la muzeu foarte ieftina , 2 euro pentru 4 ore.Ne ducem in centru,magazinele inchise, asa ca intram la un internet cafe sa vedem unde gasim in apropiere pt maine magazine Toys'n'Rus pentru copii.Vizitam si turnul de televiziune din sudul Orasului si vedem intr-un pliant castelul Hohentzoler ca este prin zona.E la sud de Stuttgart, cam pe unde avem noi de luat masina, asa ca dam repede o fuga sa-l vedem,luni normal muzeele sunt inchise.Ajungem pe la 18.00 si intram cu ultimul grup de vizitatori.Castelul superb , pe o colina, foarte bine pus.Dupa ce mancam ceva traditional de la o cabana de la poalele castelului, ne indreptam spre hotel.
Luni ne trezim pe la 9.00 plecam spre magazinele de jucarii.Si ne indreptam spre Laguna sa o luam.La 12.00 vine omul cu EUR 1 de la Renault si zice sa-l urmam in orasul Boblingen sa puna aia de la vama stampila pe declaratia de export.de aici punem directia pe navigatie spre Romania.De pe autostrada vad un magazin ALDI ies de pe autostrada si ne oprim pentru cumparaturi gen haribo,Ciocolata cu alune, sucuri naturale si cereale.Plecam mai departe spre tara, viteza de deplasare este 150-160 km/h unde nu era limita.Trecem in Austria , ne luam vineta si traversam toata Austria fara oprire pana in apropiere de granita.Viteza de deplasare 140-150 km/h.Ne oprim pt alimentare si trag un pui de somn in masina de vreo 2 ore.pe la 2 noaptea ma trezeste var-miu si mergem mai departe spre tara.Intram in Ungaria,platim vineta si cand sa aprind luminile la mine nu mai mergeau pozitia si faza scurta .Hotaram sa mergem unul in spatelui celuilalt , eu in spate cu faza lunga aprinsa si lasand sa bata lumina cat mai jos.La Unguri la iesire var-miu avea de pus stampila pe declaratia de export si a asteptat cam juma de ora pana i-a dat la vames 5 euro.
La tranzit liber nu erau decat 3 masini.Mergem la tranzit si toatul dureaza cam 30 de minute. La masina mea 200 RON la a lu var-miu 230 RON si ne-a intreabat daca vrem sa impulsionam pe cei de sus sa faca tranzitul mai repede.ii dam 10 euro si in 5 minute vine cu formularele stampilate.iesim cu masinile din vama.Ii zic lu var-miu sa lasa 5 euro in pasaport la vames.Ies eu primul cu masina,nu pun nimic in pasaport penrtu ca erau 2 persoane in ghereta la el,imi zice asta ca "de o bere nu dau si eu" pun repede in pasaport 5 euro , ii fac semn lu var-miu sa puna aia 5 euro in pasaport si scapam repede.Dupa ce stampileaza vamesul formularele ne intoarcem la tranzit cu ele sa lasam si la ei formularele stampilate ca masina e in regula.
Plecm spre Bucuresti.Oluam pe centura la Arad si prindem bariera vreo 20 de minute.
Dupa Arad oprim 2 ore pentru somn.
Dupe ce ne trezim mergem direct spre Bucuresti.Viteza 120-130 km/h in afara localitatilor si 80km/h in localitate,pe A1 160 km/h.La ora 18.00 am ajuns acasa.
in concluzie, fara GPS nu te descuri afara.
Daca nu ai masina de plimbat nu faci absolut nimic.
Cel mai bine este sa te duci cu cineva cu masina care are si GPS.
Noi am facut 1400 km cu masina inchiriata si inca 2200 km de cand am cumparat o Laguna pana am cumparat-o pe cealalta.de fapt vreo 1800 pana am gasit masina, restul de 400 au fost pt vizite si cumparaturi.
Masini cumparate:
Renault Laguna 1.9 DCI 107 CP cu sase trepte ,23/11/2002 gri inchis metalizat cu 117.000 km din Belgia pret 6000 euro si 350 euro actele.
Renault Laguna 1.9 DCI 107 CP cu sase trepte ,25/05/2001 bej boreal metalizat cu 89.000 km din Germania pret 6500 euro si 250 euro actele.Optiuni in plus fata de cea din Belgia : jenti,volan piele, ESP,senzor ploaie si lumini.
Consum 6% la amandoua masini.
Accizele si TVA-ul aici au fost 1700 si 2000 euro plus inca 250 RON comision vamal la romatrans.
La RAR 290 RON.
La politie :
50 RON la trezorerie si 30 RON la CEC.
50 RON numerele preferentiale.
365 RON asigurarea pe un an.
Daca are cineva intrebari ,raspund cu placere.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#9 IulianE

    Banned

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 1.021 Mesaje:
Inregistrat: 10-octombrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Dacia
  • Model:Logan
  • Motorizare:my dream car

Scris 01 decembrie 2006 - 09:00

daca vreau sa-mi iau masina din DE ma ajuti?
onorariul bineinteles.
  • 0
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>

<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->

#10 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 01 decembrie 2006 - 10:09

nicukla, maestrul istorisirilor, revine. Ar trebui scrisa si o carte. Pe bune.
:D

PS: proasta natie mai avem, ma rog, unii reprezenanti... auzi Laguna in clasa cu Opel Corsa. Ptiu, drace... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/party1.gif
  • 0
RuleR

#11 IulianE

    Banned

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 1.021 Mesaje:
Inregistrat: 10-octombrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Dacia
  • Model:Logan
  • Motorizare:my dream car

Scris 01 decembrie 2006 - 10:15

da are talent la scris...pe bune.Altfel nu mai stateam sa citesc posturile astea roman
  • 0
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>
<a href="http://www.*.com" target="_blank">www.*.com</a>

<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->SCANDALAGIU SECUND<!--colorc--></span><!--/colorc-->

#12 Bmw19

    100% Predator

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 Mesaje:
Inregistrat: 11-mai 02
  • Location:Bv
  • Marca:Renault
  • Model:Megane Hatch 2001
  • Motorizare:1.6 16v 107CP

Scris 01 decembrie 2006 - 10:25

Am citit toata relatarea si cele de acum si altele care au fost mai demult.
Foarte detaliate explicatiile.
Ar fi bine de stiut si care sunt cheltuielile auxiliare apoximative , exclusiv pentru adusul unei masini (de trasport RO-.. si retur precum si acolo, motorina , hotel..etc).

P.S. trebuie sa ai ceva rabdare sa scrii atat. Bravo :D

Aceasta postare a fost editata de Bmw19: 01 decembrie 2006 - 10:27

  • 0

#13 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 02 decembrie 2006 - 12:23

Cheltuieli la o deplasare:
-avionul dus - 125 euro
-asigurare medicala - 10 euro
ca sa inchiriezi masina iti trebuie carte de credit,eu am lasat garantie de 500 euro,era a 4-a oara cand am inchiriat de la asta ( si de 3 ori i-am dus masina acasa la 10 noaptea)
poti sa ai norocul sa te duci direct la o masina si sa fie OK masina; cazurile lui @S600 si @extremero si sa nu iti mai trebuiasca sa inchiriezi masina.
-la inchiriat masina cel mai putin am dat 80 euro ( pentru o zi ) si cel mai mult 332 euro ( pentru 3 zile ).
-benzina sau motorina la masina inchiriata intre 25 euro si 100 euro.
-cazare la hotel ,intre 39 si 50 euro pe noapte camera.
-mancare de 15-20 euro de persoana pe zi.
- actele la masina cumparata intre 180 euro si 350 euro ( in Belgia daca vreti numere de vama sau 150 euro cu numere duplicate de 11 euro).Amenda in Germania daca te prinde politia este de 300 euro si te obliga sa faci la ei numere de vama.
- EUR 1 la Mercedes,BMW,AUDI,VW e gratis,la Reanault, Peugeot se plateste intre 70 si 90 euro.
Motorina pana in Bucuresti aproape 150 euro.
-7.60 euro vineta in Austria si 5 euro in Ungaria
-5 euro spaga la vames la ungur sa iti puna stampila pe spatele declaratiei de export pentru a recupera tva-ul sau garantia lasata in Belgia sau Olanda.
-tranzitul la noi intre 180 si 300 RON depinde de ce masina aduci si daca e motor mare.Asta la Nadlac unde este cea mai mare furaciune si aranjamente intre comisionari,la Cenad am inteles ca e 100 RON tranzitul.
- 5-10 euro pentru cei de sus sa faca tranzitul mai repede
- 5 euro de o bere pentru cei de la vama ( iti zic ei direct daca ai uitat sa le pui in pasaport),eu aveam portbagajul masini pline cu cadouri si nu aveam de gand sa se uite alala ce am adus si sa inceapa ca ....ai prea multe sucuri,biscuiti sau mai stiu eu ce.
-rovineta la noi trebuie sa o platesti,la orice benzinarie.
Si acasa incepe calvarul inmatriculari.
1. duci actele la tradus si legalizat = 80 RON sau 100 RON daca e in flamanda
2. te duci la RAR safaca constatarea vamala 50 RON
3. platesti accizele si tva-ul = depinde de motor si de anul fabricatiei.Daca pe facture e trecut un pret mai mare decat cel din catalog dupa acela se va face vama.
4.daca masina e cumparata pe firma,trebuie sa fii mai intai in baza lor de date, dureaza 48 de ore si trebuie sa iti faca calculul un comisionar vamal,iti pune la socoteala cat au fost cheltuielile pentru aducerea masini pana in tara, o sa treceti cea mai mica suma in genul 100 euro.Pe urma platesti prin banca si pe urma te intorci la vama sa iti dea declaratia de export cu vreo 7 stapile de la 7 ghisee.
5.telefon la RAR si te programezi pentru autentificare si omologare.
6.te duci la RAR si aici platesti 290 RON, dureaza minim 2.5 h , maxim 4 h.Daca gaseste joc la articulatii masina este respinsa.
7.te duci la politie si inmatriculezi masina.
7a.de plata la CEC sau Trezorerie de sector pt firme 52 RON
7b. de plata la CEC 30 RON
7c.numerele 50 RON ( preferentiale)
7d. asigurarea obligatorie
Aproape 2 ore de asteptat la coada.
dupa 2-3 zile te duci si ridici numerele.
Simplu ,nu?
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#14 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 02 decembrie 2006 - 12:44

foarte detaliate si precise "rezumatele" astea

nicukla, asa de curiozitate ... daca ai putea sa pui si niste intervale pentru niste tipuri de masini cat de cat ok
De ex la Laguna vad ca e intre 6000-7000 euro
Ce preturi ar fi pentru: 307, Astra, Passat, Mondeo (adik masinile cele mai cautate pana la urma) ?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#15 lexus

    mecanic slefuitor/lustruitor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 02 decembrie 2006 - 01:30

Nu e prima oara cand Nicukla o comite cu posturi explicateve! In orice caz, foarte interesante informatiile!

Later edit: Foate technologizat/modern/cost & problem effective, rapid: Rezervari prin net, 3g, dus cu avion.. :D

Aceasta postare a fost editata de lexus: 02 decembrie 2006 - 01:33

  • 0
Imagine amplasata

#16 Vizitator_idv_*

  • Guests
Inregistrat: --

Scris 02 decembrie 2006 - 02:20

cu ce companie ati plecat la dus ? blue-air ? de pe ce aeroport.
  • 0

#17 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 02 decembrie 2006 - 10:29

A plecat cu Blue Air de la Baneasa.
Sunt foarte eficiente toate detaliile astea pentru orice doritor de o masina din afara. Mai ales ca, in era informatiilor, orice referire la ceva ce nu stii dinainte e adevarata mana cereasca. Asa ca toti laurii merg catre nicukla... pe langa admiratia pentru rabdarea cu care a scris atata... dreq, eu n-as fi rezistat sa tastez atata...
  • 0
RuleR

#18 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 02 decembrie 2006 - 11:51

Cu Blue Air de la Baneasa-Bucuresti pana la Maastrich.A fost penultima cursa spre Maastrich.
Acum se duce la Koln si maid eparte la Charleroi la sud de Brussel.
125 euro a costat biletul,numai dus.
Eu mai vreau sa dau o fuga anul asta sa imi cumpar ceva pentru mine.Ori sa plec cu masina pe 17 dec. duminica sau cu avionul pe 19 dec. marti daca ma duc singur.
Ca preturi la masini in max. 120.000 km:
Laguna intre 5800-6500 euro pe benzina,
Laguna intre 6000-7000 euro pe motorina,cele mai scumpe erau cu mai multe dotari ( clima automata,piele,jenti etc.)
307 intre 6300-7000 euro pe benzina ( 4 usi si AC )
307 intre 6600-7300 euro pe motorina ( 4 usi si AC )
206 intre 6000-6800 euro benzina si motorina ( 4 usi si AC )
Polo intre 6000-7000 euro pe benzina ( 4 usi si AC )
Golf IV de la 7000 euro pe benzina si 4 usi cu AC.
Astra intre 5800 euro ( caravan ) si 7000 euro ( 5 usi cu AC)
Passat 1.9 TDI berlina din 2002 la 8800 euro cel mai ieftin am vazut cu 130.000 km cu climatronic.
Opel Vectra an 2002 model 2.0 DTI cu 100 CP de la 9000 euro pana in 120.000 km.
A4 1.9 TDI de la 11.000 euro din 2002 pana in 130.000 km.
Preturile pot scade cu 500 euro daca sunt zgariate sau cu parbrizul spart,sau chiar 1000 euro daca au o aripa indoiata sau o bara sparta-crapata.
Rar se gaseste o masina fara zgarietura sau fara sa fi fost atinsa.
Vazand ce masini cumpara romani de acolo si le pun la vanzare la noi eu sfatuiesc pe cine vrea sa isi cumpere masina sa se duca sa isi cumpere de afara.O sa-l coste probabil la fel ca aici sau chiar mai mult cu 500 euro , dar e sigur ca nu a cumparat masina lovita sau cu km dati inapoi sau sa fi fost taxi sau rent-a-car.
Romani care cumpara masina de la rent-a-car, mai intai inmatriculeaza masina in romania si pe urma o vinde deoarece in carte apare ca propietar de ex,Avis,Hertz etc.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#19 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 03 decembrie 2006 - 12:54

Si cum te descurci singur daca inchiriezi masina si gasesti sa'ti cumperi una cine stie unde abia? Nu e cam peste mana asa? Sau masina o poti lasa si la alta agentie decat cea de la care ai luat'o?
Din ce vad ... cea mai convenabila ramane Laguna, apropiata de 206 (desi nu prea vad de ce)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#20 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 03 decembrie 2006 - 09:23

Passat 1.9 TDI berlina din 2002 la 8800 euro cel mai ieftin am vazut cu 130.000 km cu climatronic.
A4 1.9 TDI de la 11.000 euro din 2002 pana in 130.000 km.

motor 101 cai, nu ?
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#21 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 03 decembrie 2006 - 11:51

Passatul era cu 101 CP si echipare de baza + climatronic.
Las masina inchiriata de unde am luat-o si pe urma ma duc cu trenul sau cu autobuzul unde am nevoie.
Din Aachen spre Brussel pleaca tren din 2 in 2 ore de ex.
In zona Essen,Dusseldorf,Krefeld,Koln este o zona foarte dezvoltata de transport.Autobuze si mai ales trenuri.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#22 S600

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 03 decembrie 2006 - 12:10

Pai de aia e Bundesrepublik...

Apropo de Koln, cine e prin zona, neaparat sa dea o fuga la Koln Zoo. E cea mai frumoasa gradina zoo pe care am vazut-o... si am vazut multe :)
  • 0
RuleR

#23 RaiNMaN

    Nou venit

  • Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:
Inregistrat: 04-decembrie 06
  • Marca:inca nu

Scris 04 decembrie 2006 - 09:27

@nicukla
Salut.
As dori sa stiu si eu cam care este diferenta de pret dintre mobile.de (si restu siteurilor din Germania) si ceea ce gasesti cu adevarat in Germania.
Ca am vazut ca tu spui ca un Golf IV este 7200 de euro, este cu toate taxele? Ca eu am vazut ca Golfurile IV (01/02/03) se invart undeva pe la 3-4-5000 mii euro.


Multumesc anticipat
  • 0

#24 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 04 decembrie 2006 - 09:34

Sigur se refera la pretul de achizitie de acolo. Insa dupa cum ai putut citi si tu in ce'a povestit mai devreme ... multe din anunturile de pe net care par atractive se dovedesc a fi false cand ajungi sa vezi masina pe viu. Zgariate rau sau chiar lovite. Si de aceea ii cerusem lui nicukla sa dea o gama de preturi, insa pentru masini bune de cumparat ptr propria persoana, nu ptr bisnitari care le aranjeaza pana la ajungerea in tara ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#25 RaiNMaN

    Nou venit

  • Members
  • Pip
  • 18 Mesaje:
Inregistrat: 04-decembrie 06
  • Marca:inca nu

Scris 04 decembrie 2006 - 09:40

Pai ma gandeam si eu ca o parte din ele sunt false, dar poate un 10% tot sunt reale.

Atunci ce mi-ai putea recomanda pana in 8000 de euro cu tot taxe.

Aceasta postare a fost editata de RaiNMaN: 04 decembrie 2006 - 09:42

  • 0




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi