ca vreo 4 RON, insa cea de "ecologizare" frizeaza penibilul - 45 RON.
Datorita acestei maimute, cunoscuta si sub numele de Lucian Iliescu, Romania iar a ajuns subiect de discutie pe BBC, CNN si Euronews.
Sambata, intorcandu-ma de la Ruse, dupa ce am trecut ca prin branza de vama bulgara/romana mi se tranteste o bariera in fata de catre un nene cu fata brazdata de inhalatiile de alcool si mi se cere acea taxa de ecologizare. Asta a declansat un mic scandal fiindca, bineinteles, tocmai auzisem la radio ca aceasta taxa fusese suspendata. Intre timp apare si politia comunitara Giurgiu care incepe cu amenintari felurite. In consecinta sun la 112, unde mi se face legatura la Politia Giurgiu, unde explic ca mi se incalca dreptul la libera circulatie pe teritoriul Romaniei (fiindca, da, eram in acel moment pe teritoriul Romaniei) si mi se promite ca un echipaj va sosi in 5 minute. Suprinzator a fost faptul ca Politia de Frontiera a venit sa ne sustina cauza in fata autoritatilor din Giurgiu. Profitand de invalmaseala creata am ridicat bariera cu forta, aceasta cedand cu un sunet cam neplacut si am fost atentionat de un comunitar giurgiuvean: "Acum ati facut o mare greseala". Ignorand fata de bou a comunitarului, m-am suit in masina si am demarat in tromba. La nici zece metri de la plecare vad ca soseste si echipajul solicitat la 112 cu sirena in functiune. Din pacate am mers mai departe si am pierdut show-ul ulterior.
Astazi am aflat la stiri ca pe 21 dec 2006, acelasi consiliu local din Republica Giurgiu daduse o hotarare prin care membrii UE sunt scutiti de palte celor doua taxe, insa imbecilii aia habar nu aveau. In locul celor care au platit acea taxa zilele astea as da in judecata Republica Giurgiu pentru recuperarea banilor.
Aceasta postare a fost editata de LaScurt: 08 ianuarie 2007 - 01:32