Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Bagaje pierdute la aeroport

• Please log in to reply
18 replies to this topic

Poll: Bagaje pierdute la aeroport (18 membri au votat)

isi recupereaza sora-mea bagajul ?

1. da (14 voturi [77.78%])

Procentaj din vot: 77.78%

2. nu (4 voturi [22.22%])

Procentaj din vot: 22.22%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 08 august 2007 - 10:00

Astazi la h 17:30 s-a intors sora-mea din vacanta petrecuta in Canada. A venit cu Lufthansa de la Toronto pina la Timisoara cu schimb de avion la Munchen. A avut 2 bagaje, un geamantan si poseta, geamantanul l-a predat la Toronto urmind sa-l primeasca la Timisoara ... dar aici surpriza: ia-l de unde nu-i ...
La aproape 2 ore dupa aterizarea avionului nu se stia inca nimic de soarta lui, pe unde este ... asa ca am plecat acasa de la aeroport avind la mina un formular (de fapt exemplarul 2 - copie si nu cu sigla Lufthansa cu cu cea a Austrian Airlines - care i s-a spus ca reprezinta si interesele Lufthansa pe aeroportul din Timisoara) completat cu datele necesare pt. identificarea bagajului, un nr. de telefon la care sa sunam si promisiunea (evident verbala) ca vom fi contactati imediat ce se stie ceva concret.
Formularul asta l-a primit sora-mea la punctul de ridicare a bagajelor (eu n-am avut acces acolo) ... dupa ce a iesit de acolo si mi-a povestit ce si cum m-am dus spre biroul Austrian Airlines unde am stat de vorba cu un nenea pe al carui ecuson scria Demeter Cristian (nu m-am uitat ce "grad avea") - initial l-am intrebat unde pot afla mai multe despre bagaj, el s-a uitat pe formular si a spus ca mai tirziu, cind se termina treaba cu bagajele de la zborul respectiv ... l-am intrebat cit de tirziu si am convenit ca la ora 19:00 ne intilnim in acelasi loc. La ora 19:00 ma prezint acolo dar surpriza: biroul era inchis desi pe usa scria ca programul este pina la 19:30 ...
Incep sa umblu din usa in usa ca milogul si sa intreb unde ii pot gasi pe cei de la Austrian Airlines ... se gaseste o tanti amabila care cheama o alta tanti care zice ca lucreaza la Austrian Airlines ... care imi spune ca se grabeste (ca pleca autobuzul care mergea spre oras) dar totusi are rabdare sa ma asculte ... si-mi spune ca nu se stie unde sint bagajele ("dar sa stiti ca nu numai bagajul dumneavoastra s-a pierdut, sint in total 13 bagaje pierdute" - de parca pe mine asta m-ar incalzi cu ceva) ... apoi spune ca vrea sa plece ca pierde autobuzul (si eu ii spun ca eu tocmai am pierdut un geamantan plin care era al meu, spre deosebire de autobuz, care, desi il poate pierde, totusi nu e al ei) ...
... tanti pleaca (sa nu piarda autobuzul...) ... plec si eu catre casa ... si pe drum ma gindesc sa verific pe site-ul Lufthansa "trasabilitatea" bagajelor - exista optiunea asta pe site dar pt. codul de bagaj pe care il introduc imi spune ca nu exista bagajul asta ...
... asa ca pina aflu deznodamintul m-am hotarit sa fac un pol sa aflu si parerea altora pe tema asta !

PS - sora-mea a fost inspirata si a luat camera foto in poseta !

Aceasta postare a fost editata de The Grinch: 08 august 2007 - 11:53

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#2 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 08 august 2007 - 10:08

Din ce ai scris tu...mi-e foarte greu sa cred, asa ca am votat NU.
Te-ai linistit cand ti-a spus duduia ca mai sunt 13 bagaje pierdute......nu??? :hammer:
  • 0

#3 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 08 august 2007 - 10:08

Sa speram ca il gaseste, altfel este despagubita la Kg. Si nu se plateste foarte mult

Insa poate dura ceva timp, chiar si saptamani
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#4 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 august 2007 - 10:10

Se intimpla foarte des sa se piarda ( mai degraba rataceasca ) bagajele cind se schimba avioanele. De regula bagajele ajung a 2-a zi sau in citeva zile maxim. Sunt insa si cazuri - mai rar- cind se pierd.
  • 0

#5 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 08 august 2007 - 10:15

Eu zic ca il va recupera ... nu ar fi prima situatie de genul asta. E neplacut, intr'adevar ... dar se intampla destul de des. Si eu am stat cu emotii vreo juma de ora langa banda rulanta in Otopeni pana a iesit bagajul (desi pe banda rulau de mult bagaje ale altor pasageri ai aceleiasi curse)

Eu am avut 3 zboruri diferite ... si au ajuns si bagajele
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#6 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 08 august 2007 - 10:28

Sa speram ca il gaseste, altfel este despagubita la Kg. Si nu se plateste foarte mult

... adica sint sanse sa nu recupereze nici valoarea gemantanului :lol: :lol: :unsure:

Nu avea chestii deosebite sau scumpe doar schimburi pt. 2 saptamini si ceva cumparaturi de pe acolo (incaltaminte, imbracaminte ...) ...

Stiu ca nu e prima situatie de genul asta (si din nefericire nici ultima) ... dar e neplacut cind ti se intimpla chiar tie ... si in plus de la Lufthansa aveam ceva pretentii mai mari (totusi nu sint o obscura companie low cost care apare azi si miine nu mai e)

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 08 august 2007 - 10:31

• 0

#7 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 08 august 2007 - 11:20

Da, cu siguranta. In maxim 2-3 zile. Se intampla. Campioni sunt AirFrance la pierdut bagaje...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#8 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 08 august 2007 - 11:45

Am patit-o... de 2 ori!

E nasol dar se recupereaza sarsanaua, de obicei.

Prima oara m-au apucat toate crizele pamantului (eram doar cu hainele pe mine) si m-am calmat decat atunci cand mi-au dat buget pentru haine (nu mare lucru dar vorba aia, e misto sa-ti cada din cer 300 euro de cheltuiala in Paris).

A doua oara eram pe Otopeni si incepusem sa ma simt marginalizat rasial cand am vazut ca toti albii si-au luat bagajele iar eu ma uitam lung si rece la banda (cam cum se uita saracul in traista).
L-a recuperat dupa 4 zile, bine smotocit dar intreg.

Cred ca sunt sanse mari sa-l recupereze.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#9 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 09 august 2007 - 01:46

300 euro ... nereturnabili, nu? :lol:
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#10 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 09 august 2007 - 01:47

Mare chestie, cam 10% din bagaje se pierd mereu, daca nu si mai bine... adica la fiecare citeva drumuri cu avionul daca nu il pierzi esti tare norocos. Mie mi-a fost pierdut bagajul de citeva ori pina acum, neveste-mii la fel. De doua ori in Bucuresti. Pierd toti, si lufthansa, si americanii, si airfrance si tarom si klm. Eu zic sarumina de fiecare data ca nu mai car ca prostul geamantane pe trenuri si taxiuri. Completez formularul si ma car... Bagajul vine acasa (la Galati) in maxim 2-3 zile cu masina adus la usa. Meserie.
Asta e unul din domeniile in care nu am observat nici o diferenta intre Romania si tarile occidentale. Poate in afara de cheful de munca al domnisoarelor de la completat formularul, dar asta e neesential.
Uf, ce nostalgie... clar am nevoie de vacanta, cu sau fara bagaj pierdut :lol:.

BTW, daca ti-l pierde de tot iei vreo 500$ sau Euro daca imi aduc aminte bine. Sau poate confund cu posta.

Aceasta postare a fost editata de vrajitorul din orz: 09 august 2007 - 01:49

• 0
Salam. Florin Salam.

#11 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 09 august 2007 - 02:52

Difera in functie de compania aeriana, daca nu ma insel. Am impresia ca la Gulf Air citisem prin carticelele alea de le au in avion ca se despagubeste pana la maxim 1000euro ptr bagaj ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#12 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 09 august 2007 - 06:39

Bagajul vine acasa (la Galati) in maxim 2-3 zile cu masina adus la usa. Meserie.

Asa o fi la Galati da' aici la Timisoara i-a spus ca trebuie sa vina la aeroport sa faca vama ... apoi a intrebat-o daca geamantanul este incuiat ... raspunsul fiind afirmativ a urmat ceva demn de categoria "din putul gindirii": "sper ca ati lasat cheia legata de geamantan" ... sora-mea a spus adevarul ca n-a lasat-o legata de geamantan ci e la ea in poseta (daca eram eu acolo spuneam ca am lasat-o legata de geamantan impreuna cu un biletel pe care scria " va rog luati doar hainele noi si numai pe cele care vi se potrivesc" :lol: )

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 09 august 2007 - 06:39

• 0

#13 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 09 august 2007 - 09:54

Pai ma scuzati dar toata lumea stie ca nu se incuie bagajele de avion... in aeropoarte in vest scrie peste tot acest amanunt. Nu inteleg la ce iti foloseste... daca cineva e asa interesat de bagajul tau fii sigur ca nu se impiedica in pinza din care e facut.

PS: la Galati il aduc cu vama facuta la Bucuresti. Daca tu poti sa dai o tura la aeroport, cu atit mai bine.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#14 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 09 august 2007 - 11:22

a patit si cumnata mea. de 2 ori pierdut bagajul, recuperat si adus la usa de fiecare data.
doar din cauza vamuirii, daca tin bine minte, s-a pierdut un dvd.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#15 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 09 august 2007 - 12:44

si eu m-am dus odata dupa un bagaj pierdut la tm
un prieten de familie a zburat copenhaga-budapesta-tm sau ceva de genu. cetatean suedez. nu stiu pe unde i-l pierdusera.
a doua zi cu procura facuta in oradea, mam dus sa-i ridic bagajul. el era la bucuresti.
nu stiu cu ce linie a zburat. nu mai tin minte.

eu zic ca sunt cam 75% sanse sa-si recupereze bagaju'.
succes!
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#16 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 09 august 2007 - 06:23

Pot spune ca am avut noroc si nu mi-au ratacit bagajul decat odata! Aici in Barcelona e tot asa o singura cucoana plictisita la bagaje pierdute, completezi un formular, si .. te ingnora. Va sunam, va sunam...

Eu mi-am recuperat bagajul dupa vro 2 zile si nenumarate insistente. De trei ori pe zi sunam la Lufthansa si intrebam de bagajul meu. Nu aveam nimic important, dar totusi erau haine si un memory card cu fotografii. Oricum eu am exagerat un pic, le-am zis ca aveam acte importante, ca imi ruineaza businessul, etc. Pana la urma a sosit bagajul singur la birou cu un ...taxi :D

Referitor la pierdutul bagajelor, de mai multe ori am vazut cum cad bagajele de pe tractorasele alea cu vagoane de cara containerele de la avion la terminal si vice versa. Soferii se grabesc, iau curbele repede...

Asa ca nu iti pierde speranta, cred ca pana la urma il vei recupera. Nu stiu exact daca se despagubeste la Kg, cred ca trebuie sa influenteze si continutul.
  • 0
Imagine amplasata

#17 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 09 august 2007 - 06:39

Pai la kg despagubesc ... ca altfel ar zice fiecare ca avea nusht ce cd special de la Adi Minune inauntru ... in valoare de fara nr, fara nr euro
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#18 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 09 august 2007 - 09:48

daca cineva e asa interesat de bagajul tau fii sigur ca nu se impiedica in pinza din care e facut.

... evident ca "nu se impiedica in pinza din care e facut" dar daca pinza e taiata poti face reclamatie pe cind asa, cu el neincuiat ... se poate servi oricine ...

S-a rezolvat astazi:
- azi pe la h 13 sora-mea a fost sunata de tanti de la Austrian Airlines care ia spus ca a sosit geamantanu' si ca in cursul zilei de azi va fi adus acasa
- pe la h 16 sora-mea suna si intreaba care e situatia ... cind vine geamantanu ... i se spune ca au ceva probleme cu firma de curierat (banuiesc ca era ceva din categoria sa spuna si ei ceva, neavind un raspuns clar)
- la h 18 ajung si eu acasa si sun la Austrian Airlines ... tanti imi spune ca geamantanul a plecat de 10' si ca va ajunge in seara asta ... ceea ce s-a si intimplat pe la h20 :D

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 09 august 2007 - 09:49

• 0

#19 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 12 august 2007 - 11:09

URAAAAA! Na ca nu furam optimisti degeaba...

Topic closed sau ne mai lafaim in discutii?
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi