Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Incalzitor de apa instant

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 05 septembrie 2007 - 06:15

Se doreste inlocuirea batrinului boiler electric (care s-a mai si defectat) cu ceva mai in pas cu timpurile noastre: un incalzitor instant. Sint 3 consumatori (chiuveta baie, cada / dus si chiuveta bucatarie), distanta intre ei fiind max. 1.5 m. In locatia respectiva nu exista gaz "pe teava", doar varianta cu butelie, deci nu stiu in ce masura se poate recurge la un incalzitor pe gaz. Ramine doar varianta electrica ... pe piata sint citeva oferte dar nu prea stiu ce sa aleg (cele mai raspindite sint cele cu marca Geyser ...).
Astept pareri, sfaturi, experiente proprii !

... de fapt nici nu prea stiu pe ce "principii" functioneaza instant-urile astea electrice si cit de sigure sint d.p.d.v. al electrosecuritatii, asa ca va rog sa nu ezitati si sa ma luminatii si pe mine !

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 05 septembrie 2007 - 06:17

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#2 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 05 septembrie 2007 - 06:57

Eu nu as folosi instant daca as avea 3 consumatori de apa pe el.
Nu cred ca nu ramai fara apa calda sau nu variaza foarte mult temperatura daca vei folosi mai mult de un consumator simultan.

As pune tot boiler, doar ca mai nou.
Eu mi-am pus un boiler electric de 80L pe 4 consumatori (cada + chiuveta baie, chiuveta wc de serviciu, bucatarie) si face fata excelent. In 2 ani nu a avut nicio problema. Nici nu te arzi si nici nu ramai fara apa calda cand faci dus si da cineva drumul la apa in celelalte puncte.

Instant as folosi doar daca as pune cate unul pe fiecare consumator, sau max pe 2 care nu sunt folositi simultan decat foarte rar (de ex cada si chiuveta in aceeasi baie). In plus daca iti pui mai multe incalzitotre instant, trebuie sa te asiguri ca ai instalatie electrica tzeapana.

Cred ca incalzitoarele instant sunt ok pt locurile folosite ocazional, de genul garaj, casa de vacanta, wc de serviciu etc.
Pt cele folosite zilnic, in mod constant, ia-ti un boiler cat mai mare.

Asta ca sa sa poti face baie cu saruri, spuma si lumanari in liniste, in timp ce nevasta spala un morman de vase :)
  • 0

#3 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 05 septembrie 2007 - 07:47

Extremero a cam sintetizat foarte bine.
Ar mai fi varianta unei centrale cu lemne,motorina,etc.
  • 0

#4 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 05 septembrie 2007 - 08:19

Am uitat sa spun ca acolo locuieste o singura persoana, deci "varianta unei centrale cu lemne,motorina" nu prea isi are rostul.
... boilerul electric ar fi cit de cit ok, dar trebuie sa astepti pina cind se incalzeste apa (pt. baie / dus nu ar fi problema, dar daca vrei sa te speli pe miini sau sa speli 2 farfurii si o lingura nu e chiar varianta cea mai buna)

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 05 septembrie 2007 - 08:19

• 0

#5 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 05 septembrie 2007 - 09:12

Am avut eu instant, Geyser (parca asa se scrie...), cu multe materiale americane in el. Si mergea simultan la baie si bucatarie fara probleme. Extrem de multumit, daca ar mai fi nevoie, as lua acelasi lucru. Era ceva de genul asta: http://www.ecumparat...arianta_in_line
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#6 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 05 septembrie 2007 - 10:14

VIPER bacsi,

da' la intrebarea asta fara semnu' intrebarii stii sa-mi raspunzi:

... de fapt nici nu prea stiu pe ce "principii" functioneaza instant-urile astea electrice si cit de sigure sint d.p.d.v. al electrosecuritatii

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 05 septembrie 2007 - 10:14

• 0

#7 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 05 septembrie 2007 - 10:18

Daca e pt o singura persoana e ok si instant-ul, mai ales daca nu e in permanenta acasa. (deci nu ar avea rost sa tina boilerul permanent in priza)
Totusi, verifica instalatia electrica sa fii sigur ca tine 5kw/circuitul respectiv pt ~10 min cat dureaza sa se umple cada :)

Edit: Nu stiu daca curenteaza mai tare sau nu ca un boiler, dar cred ca daca ajungi la curentare, tot aia e... deci pleaca de la premisa ca nu curenteaza.

Aceasta postare a fost editata de Extremero: 05 septembrie 2007 - 10:21

• 0

#8 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 05 septembrie 2007 - 10:29

Nu stiu daca curenteaza mai tare sau nu ca un boiler, dar cred ca daca ajungi la curentare, tot aia e... deci pleaca de la premisa ca nu curenteaza.

Boilerul dupa ce se incalzeste apa il poti scoate din priza si faci linistit dus ... pe cind la instant ...

(e drept ca exista sigurante diferentiale, cu care insa nu m-am jucat pina acum asa ca astept pareri, sfaturi, experiente proprii si pe tema acestor device-uri)
  • 0

#9 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 06 septembrie 2007 - 08:41

VIPER bacsi,

da' la intrebarea asta fara semnu' intrebarii stii sa-mi raspunzi:

... de fapt nici nu prea stiu pe ce "principii" functioneaza instant-urile astea electrice si cit de sigure sint d.p.d.v. al electrosecuritatii

Pai nu stiu, io-s de la spatii verzi :D Nu prea te afecteaza pe tine cu nimic faptul ca el e alimentat electric. Daca electricianul care il instaleaza e suficient de destept sa traga fir gros direct la tablou (cum ai face de altfel si la boilerul electric), atunci alte probleme nu sunt. Si in nici un caz nu o sa dansezi in apa!
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#10 R_a_z_v_a_n

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 51 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 07
  • Marca:VW Passat
  • Model:2004
  • Motorizare:1,9 TDI 101+ cp

Scris 06 septembrie 2007 - 10:58

Sunt pentru boiler instant.
De ce?
Am avut asa ceva timp de 4 ani si nu pot sa spun dacat ca am fost super multumit.
Mai mult dacet atat, l-am transformat, prin adugarea unei pompe de recirculare si vas expansiune, in centrala termica de apartament si a functionat impecabil. Suingurul inconvenient la tranformare a fost faptul ca trebuia schimbat manual de pe incalzire calorifere pe incalzire apa instant.

Sfat: Tot ce ar trebui sa te intereseze la acest instant este debitul de apa incalzit pe minut. Eu l-am avut 11l/minut.

cu respect
Razvan

LE: principiul este destul de simplu: are o serpentina incalzita prin care trece apa rece, iar la iesire ai apa calda. :laugh:

Aceasta postare a fost editata de razvancutitoiu: 06 septembrie 2007 - 11:00

• 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi