boxe noi
Scris 22 ianuarie 2008 - 04:15
Eu am un HU Alpine (un model ieftin ce mi-a placut cel mai mult cum suna de pe panoul unui magazin) 2 boxe fatza de 16.5 si 2 tweetere iar pe spate 2 boxe coaxiale de 13 cm si am adaugat eu 2 tweetere no name. Se aude binishor as zice.
Tin sa spun ca habar nu aveam ca boxele spate sunt mai mici decit cele fatza asa incit eu ascultam cu toate 4 din usi la acelasi nivel si de asta banuiesc ca a aparut si gijiala pe cele din spate.
Ideea mea era/este sa le inlocuiesc pe cele spate cu unele mai bune si cred ca cele mai potrivite ar fi Hertz Dieci DSK 130
Acum tot uitindu-ma dupa boxe am vazut Dieci DSK 165 care le-as putea pune pe fatza..si pe la aceeasi bani. Intrucit nu vreau sa dau 6 sau peste 6 milioane pe boxe cum vi se pare mai bine?
Sa le inlocuiesc pe cele pe spate pt ca gijie sau sa le inlocuiesc pe cele pe fatza pt ca banuiesc
ca auditia ar fi mult mai buna iar pe cele pe spate sa le dau f incet.
Scris 22 ianuarie 2008 - 05:08
Scris 22 ianuarie 2008 - 05:33
Nu tin neaparat sa fie Hertz, dar din ce vad pe forumuri se pare ca sunt printre cele mai bune/ cele mai bune la bani putini
Si de ce sa fie coaxiale pe spate?
Imi sugerezi sa desfiintez tweeterele no name?
Aceasta postare a fost editata de pascaru_val: 22 ianuarie 2008 - 05:35
Scris 22 ianuarie 2008 - 07:14
Tweetere nu se pun separate pe spate, pentru ca daca studiezi amplasamentul lor, vei vedea ca tzipa fix in urechea celor din fata....
Scris 22 ianuarie 2008 - 11:57
Adica un sistem doar cu boxe spate suna mai curat.
Pentru mine, un sistem audio corect e compus din boxe fata si pe spate un subwoofer mic.
Daca, din diferite motive, nu se poate sau nu se vrea subwoofer, se poate umple sunetul printr-un trick: sa pui pe spate dufizoare de medie-bass (doar medie bass, ca nu-i putem spune bass ca nu coboara atat de jos in frecventa, dar fara medii si inalte).
Relu, ti-aduci aminte cat ne-am certat pe tema asta pana ai pus pe Pajero asa?
Si mda, ai avut dreptate... asta vroiai sa auzi?
Apropos, mi-e dor de tine... (alo, hailalalti, sa nu va aud cu comentarii ca sar la scandal!).
Scris 23 ianuarie 2008 - 09:19
.............................
Adica un sistem doar cu boxe spate suna mai curat.
.................................
Apropos, mi-e dor de tine... (alo, hailalalti, sa nu va aud cu comentarii ca sar la scandal!).
Ai vrut sa spui fata....
Scris 23 ianuarie 2008 - 09:55
Acasa de exemplu am sistem 5.1 - adik am 2 in fatza si 2 boxe in spate (+sub) pt ca omul sa fie inconjurat de muzica, sisteme sofisticate si foarte misto se pot vedea/auzi la audi unde e ceva gen 5.1 sau 7.1 sau chiar mai mult (vezi R8)
Masina mea este "pregatita" pt tweetere spate, adik cind am cumparat-o avea gauri si masti pt tweetere spate doar ca nu era nimic acolo.
Eu am auzit niste sisteme stock pe A6, noul A6, etc si mi se par cele mai placute urechii + ca la unele echipari au un subwoofer in spate, undeva in spatele scaunelor spate.
Eu nu vreau sa imi pun subwoofer , dar vreau un sound placut.. de drum lung.
Daca spui ca doar cu boxe fatza e ok, te voi crede si de ce nu ma duce mai ieftin.
Aceasta postare a fost editata de pascaru_val: 23 ianuarie 2008 - 09:59
Scris 23 ianuarie 2008 - 10:22
Dupa ce vei auzi o masina care suna "bine", vei realiza ca Bose de pe Audi sau alte sisteme "premium" nu se mai aud bine.
Oricum binele asta e relativ atita timp cit nu ai termen de comparatie.
Ca fapt divers, nu exista sistem car-audio ( nu multimedia ) premiat pentru calitate care sa aibe altceva decit difuzoare fata si - eventual - subwoofer.
Mai mult decit un sistem de difuzoare ( stinga -dreapta ) pe stereo nu inseamna decit galagie. Dar daca asta se doreste, multe difuzoare reprezinta solutia ideala.
Apropo,
La Astra G ( parca G e masina ta ), usile fata sunt foarte bune, si preparate corect pot face difuzoarele sa sune excelent.
Scris 23 ianuarie 2008 - 11:21
As vrea sa aud ceea ce imi spui tu... hm pt ca mi se pare prea simplu.
Eu as vrea ca si pasagerii din spate sa aiba parte de un sunet bun.E drept ca in majoritatea timpului sunt ocupate doar locurile din fatza.
Scris 23 ianuarie 2008 - 12:28
Scris 23 ianuarie 2008 - 12:58
Vreau sa mai zic doar ca la Astra G exista o folie de plastic ( un nailon,) pe deaspura daca se desfac fetzele de usa - oricum nu cred ca are vreun merit in sound, doar ca mi-am adus aminte.
Stiu ca si-a facut un amic si a dat vreo 6-8 milioane si el are coupe (2 usi)... mi se pare cam mult, cit de rau poate fi daca pun ce am ? ca in principiu sper sa nu fie nevoie sa desfac fetzele de usi prea des.
Ai ceva cifre (db)?
Aceasta postare a fost editata de pascaru_val: 23 ianuarie 2008 - 01:02
Scris 23 ianuarie 2008 - 01:16
Despre ce db e vorba ?
Scris 23 ianuarie 2008 - 01:29
Cind am zis "cu ce am " ma refeream la vata minerala...Nu e vorba de auzit rau cu ce ai, ci doar ca se va auzi mult mai rau decit cu usile facute. Alegerea evident iti apartine.
Despre ce db e vorba ?
Ma gindesc ca dupa izlolare se produce o antifonare ceva si asta se masoara in decibeli... zic si eu :tomato.
Scris 23 ianuarie 2008 - 01:52
Scris 23 ianuarie 2008 - 02:58
Exista posibilitatea sa nu mai dau banii pe acest adaptor? Vad ca exista boxe care au pe inelul de metal multe gaurele, nu 4 urechi de prinderi cu au majoritatea difuzoarelor.
Aceasta postare a fost editata de pascaru_val: 23 ianuarie 2008 - 03:00
Scris 23 ianuarie 2008 - 03:57
Scris 24 ianuarie 2008 - 12:49
Aceasta postare a fost editata de dany_s: 24 ianuarie 2008 - 12:52
Scris 24 ianuarie 2008 - 12:51
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 24 ianuarie 2008 - 08:42
Oricum solutia corecta nu se gaseste pe forumuri ( cum face el de intreaba pe toate forumurile ), ci numai intr-un atelier de specialitate.
Scris 24 ianuarie 2008 - 11:24
Scris 24 ianuarie 2008 - 11:53
Oricum solutia corecta nu se gaseste pe forumuri [....] ci numai intr-un atelier de specialitate.
Cu riscul de a-tzi cere sa faci reclama..stii vre-un atelier de gen? In Bucuresti...
Scris 24 ianuarie 2008 - 12:34
Cu riscul de a-tzi cere sa faci reclama..stii vre-un atelier de gen? In Bucuresti...
Da un exemplu de atelier care ti-a cerut sa-i faci reclama !
Scris 24 ianuarie 2008 - 12:39
Nee, n-ai inteles.
Iti ceream o recomandare...chiar daca asta insemna sa faci reclama celor pe care ii recomanzi.
@Swiby
Multumesc, maine trec pe acolo, sunt chiar in zona. (Azi nu-s cu masina dupa mine si ar fi bine sa vada lumea ce-i pe acolo.... )
Scris 24 ianuarie 2008 - 12:46
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi