Aer Conditionat
#251
Scris 14 iulie 2011 - 07:43
Apoi mai vorbim.
#252
Scris 14 iulie 2011 - 09:34
avand in vedere ca de dimineata la 9 m-au dat jos din pat omuletzii de la dainkin-shop care au venit cu juma de ora mai devreme si au dichisit York-ul, singurul lucru ce vi-l pot spune e ca este al dreacu de CALD....
drumul a fost minunat, aproape nimeni pe strada. plecat la 10 din capitala ajuns la 12.30 in Neptun mers relaxat cu muzica tare
#253
Scris 14 iulie 2011 - 09:37
#254
Scris 14 iulie 2011 - 09:40
#255
Scris 11 iulie 2013 - 10:45
Stiti careva un AC care are unitatea exterioara ceva mai mica decat cele standard de cca 70x54x27cm?
M-ar interesa sa nu aibe o inaltime mai mare de 45cm sau sa nu fie mai lunga de 62cm.
Merci.
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008 | JEEP Cherokee [KJ] | 2.8CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
#256
Scris 09 octombrie 2013 - 03:41
Daca tot a semnalizat astazi Adrian problema caldurii in Bucuresti, va intreb: aveti ac cu inverter? L-ati folosit iarna pentru incalzire? Teoretic,electric, este cea mai ieftina, comoda sursa de caldura, functionand ca o pompa de caldura....Tot teoretic, pe fisele tehnice zic ca incalzeste cu un randament de pana 1:4, fata de 1:1 cat au restul ,,incalzitoarelor'' electrice.
La tara, la casa, unde stau sporadic, ma intereseaza o sursa de caldura cat mai comoda, ieftina...Initial, dupa ceva cautari, incepeam sa tind catre,, semineu centrala termica'', ducand radiatoare in restul camerelor...dar presupune ,,munca'' cu lemnele... Desi-i la juma' de ora de oras, nu-s gaze.
#257
Scris 09 octombrie 2013 - 10:54
#258
Scris 09 octombrie 2013 - 11:14
Apa calda exista de la un boiler de 100 l, Ariston.
Intrebasem de caldura de la un ac cu inverter, fiindca de la ac fara inverter, m-am lamurit...
#259
Scris 10 octombrie 2013 - 08:54
Si ce crezi ca-ti aduce in plus inverterul? Totul depinde de cat de bine e gandit sistemul sa nu inghete unitatea exterioara, dar chiar si asa depinzi foarte mult de umiditatea de afara. Cand au fost ploianele alea de acum 10 zile, pe la +6 grade afara unitatea a functionat vreo 3 ore si a murit, pe cand la un aer foarte uscat am mers si 10 ore pe la -8 grade si n-avea nici pe dracu.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#260
Scris 10 octombrie 2013 - 09:32
Forester, diferentele intre un ac clasic si unul cu inverter sunt maricele tare pe hartie. Am postat in ideea ca poate foloseste careva dintre voi pentru incalzire, fiindca conform fiselor tehnice sunt brici. Brici pe hartie sunt si plasmele cu infrarosu, dar citind ,,pareri'' ale unor utilizatori, realizezi ca-s ,,tablouri'' ineficiente. Astea cu inverter, cica, functioneaza pana la o temperatura exterioara de -15 grade, pe principiul unei pompe de caldura.
Pe net gasesti pareri si pareri...unii interesati in promovarea, vanzarea produselor, altii gigi contra la nou...
,,Beneficii ale tehnologiei Inverter
Beneficiile unui aparat de aer contitionat cu inverter fata de un aparat de aer conditionat fara inverter:
- Intre 30%-50% costuri mai mici cu energia electrica
- Temperatura dorita este atinsa mult mai repede si este mentinuta mai usor
- Timpul de pornire al aparatului este redus cu 30%
- Aparatul este mult mai silentios
- Fara fluctuatii de temperatura asigurand un confort sporit
- Fara variatii de tensiune ale compresorului
- Toate aparatele cu inverter EcoAir functioneaza ca pompe de caldura, care sunt cea mai eficienta metoda de incalzire
Merita sa platesti mai mult pentru un aer conditionat cu inverter?
Aparatele dotate cu tehnologia inverter va ajuta sa economisiti minim 30% la consumul de energie electrica. Asadar daca folositi in mod intensiv (cateva ore pe zi) aerul conditionat, pe termen mediu si lung economiile de energie vor depasi diferenta de pret din momentul achizitionarii. In plus, nu uitati de costurile in crestere continua ale energiei electrice.
Care este diferenta intre un aparat de aer conditionat cu inverter si unul fara inverter?
Aerul conditionat fara inverter livreaza o cantitate constanta de putere la o viteza prestabilita. In acest fel compresorul trebuie sa se opreasca si sa porneasca la anumite intervale pentru a mentine temperatura prestabilita.
Sistemul de aer conditionat cu inverter variaza viteza compresorului, furnizand o temperatura constanta de-a lungul functionarii.
Cum functioneaza aerul conditionat cu inverter?
Cantitatea de aer rece sau cald necesar functionarii unui aparat de aer conditionat depinde de temperatura exterioara si de cantitatea de caldura din camera.
Atunci cand capacitatea de incalzire sau racire trebuie sporita compresorul va functiona la o viteza marita si va creste viteza de circulatie a agentului de racire.
Astfel, atunci cand temperatura exterioara este moderata si capacitatea de racire sau incalzire trebuie scazuta, compresorul va opera la o viteza scazuta si va scadea viteza de circulatie a agentului de racire.
Atunci cand pornim aparatul de aer conditionat cu inverter, acesta va funtiona la o viteza mare a compresorului pentru a atinge temeratura dorita cat mai repede. Pe masura ce temperatura camerei se apropie de valoarea dorita, compresorul incetineste, in acest fel mentinand o temperatura constanta si economisind energie. Orice fluctuatie brusca a temperaturii din camera va fi sesizata si ajustata imediat pentru a pastra temperatura dorita. Nu uitati ca aparatele de aer conditionat cu inverter folosesc cu 30% pana la 50% mai putina energie electrica pentru a functiona.''
Aceasta postare a fost editata de mol: 10 octombrie 2013 - 09:33
#261
Scris 10 octombrie 2013 - 09:54
Vorbim de lucruri separate. E ca la diesel. Ai consum mai mic, dar costa initial mai mult si nu se merita decat daca mergi mult cu el.
Fara discutie ca inverterul e de preferat daca iti permiti costul, si factura la curent va fi (maybe) cu 30% mai ieftina, eu insa spuneam ca daca afara sunt -2 grade si lapovita sau ninsoare, ma astept sa nu fie diferente mari in ceea ce priveste timpul cat poate baga caldura (in afara de consumul de curent). Pentru ca limitarea este aceeasi: capacitatea unitatii exterioare de a absorbi caldura de la mediul ambiant. Abia dup-aia intervin abilitatile inverterului, consumul redus, silentiozitatea bla bla bla.
Altfel spus, nu te baza pentru incalzire DOAR pe o pompa de caldura, mai ia in calcul macar o aeroterma, un calorifer electric ceva.
Aceasta postare a fost editata de Forester: 10 octombrie 2013 - 09:55
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#262
Scris 10 octombrie 2013 - 09:56
Pai niciodata nu m-am bazat pe caldura doar pe o sursa. Intotdeauna trebuie sa existe si-o alternativa in caz de...
#263
Scris 10 octombrie 2013 - 09:00
Forester, gresesti flagrant, daca ar mai fi intrat Tutankamon pe aici sigur dadea cu tine de pamant
Un AC cu Inverter este mult mai eficient in conditiile extreme. Evident ca sculele proaste si ieftine nu tin, dar cele de calitate n-au nici pe dracu. Gandeste-te doar ca in toate server room-urile se pune inverter care merge non-stop pana moare.
Ultimul pe care l-am inlocuit a fost un Hitachi care a mers 5 ani (!!!!) fara intrerupere in camera serverelor si a cedat exclusiv din cauza zapezilor abundente de pe acoperis care i-au blocat elicea. l-am inlocuit cu un LG ieftin dar supradimensionat si care merge de 2 ani neintrerupt fara greturi.
Alt exemplu relevant: kakatul meu de 12k BTU de acasa cand il pun sa faca caldura zici ca-si da duhul, pe cand Daikinul lui Relu merge la ralanti
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 10 octombrie 2013 - 09:01
#264
Scris 10 octombrie 2013 - 09:17
Am vazut ca Relu are din ala sol-sol... Scula, nu-i fraier, dar si costa...Idaikin.
Danger, eu am fost mai bland cu Forester, ca si asa ne simpatizam...
Aceasta postare a fost editata de mol: 10 octombrie 2013 - 09:17
#265
Scris 10 octombrie 2013 - 09:36
Bleu, dau si eu ca Tutankhamon de pamant cu tine: ai citit cu atentie ce am spus eu?
Pe urma, inverterele alea din server room merg si pe cald la voi? Le faceti caldurica iarna sa nu tuseasca?
Hai ca m-am obosit sa caut unul care explica mai stiintific:
Why does my heat pump stop heating every now and then when it’s frosty? The short answer is that it’s defrosting. The reason why is quite complicated.
First, it’s important to know that your heat pump gets heat out of the air by trying to cool the whole planet. It’s like a fridge running in reverse. The outside unit of the heat pump has a panel like the inside cooling plate in a fridge. You’ll often see ice form on the evaporator panel in your fridge – because it’s a very cold panel in a cool “climate”. Something very similar happens outside on your heat pump external unit.
On a cold night when temperatures are heading towards a frost, as the air cools it loses its ability to hold water. Relative humidity rises as the temperature drops. Eventually the air temperature falls to the dew point, which is where relative humidity has risen to 100 percent. A relative humidity of 101 percent is against the laws of physics, so below the dew point excess water can’t stay in the air any longer. This excess water separates out of the air as dew, condensing onto everything that’s not under shelter. If the air cools further, to zero or below, frost forms.
Your heat pump’s outside evaporator panel is out there in that dewy air, being kept very cold so that it can pull heat out of the air. Ice is inevitably going to form on the panel at low temperatures and high humidity. When the ice gets thicker, it will act as an insulator, and limit the amount of heat that can be extracted. The heat pump senses this and changes to a defrost cycle. While defrosting it won’t deliver heat.
The worst conditions for ice formation are when the dew point is close to, but still above, zero. On a still day the actual dew point temperature in the evening depends on the relative humidity at the highest air temperature during the day.
So if you have a relatively humid climate where the overnight temperature regularly drops to the dew point, but not quite to freezing, your heat pump is going to suffer from severe icing. And it will have to stop heating fairly often to defrost itself. It’s the Achilles heel of the heat pump.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#266
Scris 10 octombrie 2013 - 09:44
n-am apucat sa citesc, o voi face maine. iti zic doar ca inverterele din server room stau mereu pe AUTO, deci fac ce vor ele ca sa fie 20 grade mereu.
#267
Scris 10 octombrie 2013 - 10:21
Forester, da, se opreste furnizarea caldurii catre interiorul camerei, ducand caldura la unitatea de afara, dar acest lucru de se intampla prea des se poate evita prin masuri de izolare, bla, bla...a unitatii exterioare. Asta citisem de la ,,patiti''...
Electric nu cred ca exista o alta solutie mai ieftina, mai buna .
Relu are scule serioase, poate-si face curaj si posteaza minusurile, ca asa noi ne dam cu parerea ca ,,frunzaritori'' de net si nu ca utilizatori.
#268
Scris 11 octombrie 2013 - 09:59
@Bleu: Tare sunt curios cate servere sunt in server-room-ul ala de trebuie iarna sa plece unitatile de AC pe funcia de inverter si sa bage caldura ca sa tina 18-20 grd. C.
O fi unul, doua si ditamai hambarul ... a.i. temperatura disipata de acestea sa nu incalzeasca camera > 22 grd C ?!?
Eu iarna, in camera serverelor aveam mereu problema ca ACurile nu mai puteau raci, in nici un caz incalzi.
#269
Scris 11 octombrie 2013 - 10:24
..."camera serverelor"...
..."server room"...
Moama ! Maine-poimaine cresteti mari si vorbiti de datacenter...
p.s. acolo sa vedeti ac-uri...
#270
Scris 11 octombrie 2013 - 10:36
Bine, bine...COTETZ !
E mai bine asa? - no offence @oldschool
#271
Scris 11 octombrie 2013 - 11:22
Moama ! Maine-poimaine cresteti mari si vorbiti de datacenter...
p.s. acolo sa vedeti ac-uri...
Chiar o sa ma duc sa vad ce s-a pus în datacenter ca alea nu le-am luat eu.
#272
Scris 28 iunie 2015 - 09:36
marfa aro......
#273
Scris 01 septembrie 2016 - 08:55
Modele de aparate de aer conditionat am gasit la http://aparate-aer-c...t.afacerist.ro/
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi