Salt la continut

Fotografie
- - - - -

acte si taxe de plata la vanzarea masinilor?

• Please log in to reply
41 replies to this topic

#1 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 01 august 2008 - 08:17

cine stie ce-mi trebuie exact si daca e nevoie sa fac vreun drum la financiar sa iau ceva hartii de acolo ca e platit impozitul sau e suficienta chitanta ca am platit.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#2 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 01 august 2008 - 08:26

Din ce stiu, trebuie sa ai hartie de acolo. Intreb azi exact si iti zic.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#3 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 01 august 2008 - 08:31

Acte inmatriculare masina cumparata din Germania

!!! Acesti pasi i-am notat anul trecut cam pe vremea asta cand am cumparat masina
Pasi ma gandesc ca nu s-au schimbat, doar taxele se poate sa fi suferit unele modificari (eu am notat ce am platit anul trecut)

Trebuie traduse : Cartea de identitate a masinii si Contractul v-c din Germania in 2 exemplare fiecare�.Pret 35 Ron * 4 = 140 Ron

Programare RAR
La RAR iti elibereaza Cartea de identitate a masinii in Romana, Certificat autenticitate si Inspectia tehnica�..Pret: 260 Ron

Mergi la finante cu Cartea de identitate de la RAR si iti calculeaza taxa care apoi se plateste la ghiseu

Taxa o calculezi aici: http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html ...e cel mai sigur ca e calculatorul MF; ne intereseaza valoarea in lei�aia care e scrisa cu rosu..aia se plateste

Mergi apoi la orice firma de inmatriculari masini si ceri sa-ti faca Fisa inmatriculare autovehicul�.4 Ron

La posta te duci sa platesti taxa de inmatriculare autovehicul 54 Ron (Peste tot se scrie ca aceasta taxa se plateste la Primarie - unde de obicei e multa lume, eu am aflat ca se poate plati si la posta, de la un functionar amabil din cadrul biroului de inmatriculari)

La CEC platesti iarasi o taxa de inmatriculare�.30 Ron

Mergi sa-ti faci asigurare obligatorie ( 6 luni sau 1an) �.si cam asta e tot

ACTE PT DOSAR

Iti faci un dosar cu urmatoarele acte:
Ps c+o=copie + original; ta=traducere autorizata

1. Cerere inmatriculare
Se ia de la politie, biroul inmatriculari
2. Fisa inmatriculare autovehicul�4 Ron
3. Carte de identitate autovehicul (c+o)
4. Act de identitate personal-buletin (c+o)
5. Inspectia tehnica-o
6. Asigurare obligatorie-c
7. Chitanta Taxa primarie care e de fapt taxa de la posta �54 Ron-o
8. Chitanta Taxa finante-o
9. Chitanta Taxa CEC-o
10. Taxa placute inmatriculare�
se plateste pe loc la biroul de inmatriculari: 24 Ron nr la rand�52 Ron preferentiale
11. Certificat autenticitate RAR-o
12. Documente strainatate (c+traducere autorizata)�
Contractul v-c(o+c+ta), Cartea de identitate-(o+c+ta), Cartea verde-doar original
13. Placutele straine-se predau

Talonul+Placutele de inmatriculare se elibereaza repede: 1 zi pt nr la rand si 2 zile lucratoare pt nr. preferentiale (Asta pt Timisoara unde am inmatriculat eu)

Se pot lua si nr. rosii (nu stiu exact cat costa), pt zilele in care se asteapta dupa placutele definitive, dar eu cred ca nu are rost in cazul in care se asteapta atat de putin.

sursa Softpedia :D
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#4 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 01 august 2008 - 08:34

Daca ai vandut masina/masini, ca sa te radiezi cu ele de la financiar, pentru ca ele sa nu'ti mai apara la plata si data viitoare trebuie sa mergi la financiar, unde depui:

- copie dupa actul de identitate
- copie dupa cartea de identitate a masinii
- cerere tip completata

Se plateste 4 lei timbru fiscal si 23 lei taxa de urgenta (asta insemnand eliberarea certificatului fiscal in 24h, altfel e cam 48h) - astea's taxele care se platesc in CT si e posibil sa difere

Ai grija, ca inainte de orice contract de vanzare/cumparare a unei masini, pentru ca acesta sa fie valabil, certificatul fiscal trebuie sa fie emis anterior datei contractului!

LE: pentru masina noua, ti'a raspuns Alex, pentru cele care le vinzi, ai raspuns de la mine.
Cozi cat mai scurte! :D

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 01 august 2008 - 08:36

• 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#5 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 08:36

http://www.prefectur...anscrierea.html

asta o fi tot? eu imi pastrez numerele de pe golf. macar atat.

alex230ro, multumesc ca te-ai gandit si in avans :D
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#6 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 01 august 2008 - 10:11

Sau daca vrei sa scapi de toate drumurile enumerate de alex230ro in postul de mai sus, suna-ma si te pun in legatura cu cineva care alearga in locul tau.
  • 0

#7 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 12:09

am o problema cu un baiat care vine sa ia golful si e din provincie. eu vreau sa pastrez numerele, el cica a intrebat la prefectura la el si se pare ca nu-i dau astia numere de la bucuresti rosii, pt ca nu e de aici si sa-i iau numere pe numele meu. cum dracu vine asta, numere pe numele meu, dar masina nu mai e a mea. nu cred ca se poate. nu inteleg de ce nu-i dau numere de aici, oricum alea le arunci, cel putin eu le am pe toate rosii.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#8 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 12:20

ideea e ca pana acum am facut treaba cum zice si extremero, fara sa stiu ce e in spate :D
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#9 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 01 august 2008 - 01:04

Fii atent:
Masina NU se radiaza la politie cind o vinzi, ci numai la sectia financiara. Masina apare ca si radiata de pe numele tau la politie numai dupa ce gheorghe o inscrie la el in judet.
Asadar gheorghe pleaca legal cu numerele si talonul tau la el acasa.
  • 0

#10 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 02:49

Pe contractul de vanzare-cumparare, in josul paginii, exista si o casuta in dreptul careia este mentionat "Doresc sa pastrez numerele de inmatriculare". Tot ce trebuie sa faca persoana care'i dactilografiaza contractul e sa bifeze si acolo si in acest caz, noul proprietar cand merge sa inmatriculeze masina la Politie pe numele lui va fi obligat sa predea numerele vechi, care vor fi trimise la Buc
Singurul inconvenient este ca pana numerele nu sosesc la Buc, nu o poti inmatricula tu pe a ta. Insa, oricum, numerele rosii sunt valabile 30 zile, deci se rezolva si cu asta
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#11 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 03:15

Nu tablele sunt problema ci numarul care trebuie sa figureze liber in evidenta politiei. Liber va figura instant dupa radiere, chiar daca noul proprietar nu e din Bucuresti si evident radierea s-a efectuat in provincie.
  • 0

#12 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 01 august 2008 - 06:13

Cata, dupa ce intocmesti contractul de vanzare-cumparare (cu mentiunea precizata de Andrei), te duci la ghiseul de inmatriculari de la Udriste si le explici problema ta.
Eu am pastrat numerele de la masina anterioara si cu siguranta pot spune, ca pt rezervarea numerelor de inmatriculare, se plateste o taxa de 10 ron/an.
Bafta!
  • 0

#13 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 06:34

si daca ala nu o inmatriculeaza? ce fel de sistem e asta?

taxa s-a marit, cred ca de 3 ori, la udriste nu mai e, dar a fost destul de civilizat in pipera.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#14 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 06:44

Eu in iunie am platit 10 ron pt rezervare numere!
S-a schimbat legea si acum la vanzare-cumparare, nu se mai radiaza masina. Acum se "transcrie dreptul de proprietate"!!! :(
Legal, cumparatorul este obligat sa transcrie masina pe numele sau in maxim 30 zile. (Codul Rutier)

Aceasta postare a fost editata de last: 01 august 2008 - 06:52

• 0

#15 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 06:55

acum e 30 de lei.

mda, sistem de tot rahatul, nu-l obliga nimeni sa inmatriculeze masina, poate o tine in curte, de decor sau merge cu ea pe campuri. ce dracu faci? iar tipic romania.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#16 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 07:02

Ai dreptate!
Mai ai o posibilitate!
Daca cumparatorul, nu a transcris masina pe numele sau in cele 30 zile de la data intocmirii contractului de vanzare-cumparare, poti face o reclamatie/petitie la Politia Rutiera din orasul unde acesta isi are domiciliu. Acestia sunt obligati sa-i retina placutele cu numerele cat si certificatul de inmatriculare.
  • 0

#17 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 07:55

dar de ce se pune mereu totul in carca omului de rand. azi mi-am facut niste nervi la financiar, alea nu mai pot de bine acolo. din 11, era coada la un ghiseu, ca restul nu erau in functiune, erau mai multi ca mine, pt certificat, ii trimitea la udriste. nu mai exista udriste, ele nu, mergeti la udriste, ca au ramas aia de fac actele. pai ce dracu ma intereseaza pe mine aia, vreau certificat. normal, in civilizatie, te duci frumos, spui cum te cheama, verifica alea ca ai platit si nu ai restante, si scot la imprimanta o tidula, ii pun stampila, o semneaza si gata. 5 minute. la noi dureaza DOUA zile, trebuie sa fac o cerere (desi in lege spune 2 cereri), trebuie sa caut de nebun timbru de 4 lei, trebuie sa gasesc xerox sa fac niste copii, trebuie sa iau un formular de la udriste, de la aia de fac acte si apoi ma intorc, ma duc la o coada la un ghiseu, pune aia o viza, apoi ma duc la alta coada, la alt ghiseu, imi da numar si apoi deschid focul.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#18 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 01 august 2008 - 08:38

Renunta la 2 plinuri de motorina si scapi de drumuri si nervi.
  • 0

#19 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 08:53

2 plinuri de motorina? :(
In CT e chiar civilizata radierea de la financiar. Am mers, sa zicem, ieri, am luat formularul si ce acte'mi trebe (ptr asta nu stai la nici o coada, in 2 minute pleci), azi m'am dus frumos mi'am luat bilet de ordine, in 5 minute am fost chemat la ghiseu, am platit 23 + 4 ron (taxa urgenta + timbru fiscal) si maine, pe la aceeasi ora, am certifcatul fiscal
Daca ai actele pregatite, cu doua drumuri scapi ... si de stat acolo nu stai mai mult de juma de ora in total
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#20 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 08:57

Vino la Bucuresti, rezolva hirtogaria aparent simpla care te umple de nervi si asteptari, si mai treci si pe la RAR.... Stii cum dai si 3 plinuri ??
  • 0

#21 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 08:57

aici e departe de a fi asa de simplu, daca vrei sa faci totul corect.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#22 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 09:07

Cum a zis si extremero, singura solutie e sa dai banu si alearga altu. Sunt firme care asta fac, iti dau si factura.
  • 0

#23 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 09:25

pai nu alearga, la randul sau, da o cota parte alora. de asta ii doare-n fund sa mai faca treaba.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#24 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 09:27

Se misca foarte repede. Eu numai asa am facut si nu m-a durut capul.
  • 0

#25 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 01 august 2008 - 09:28

asa s-au facut si la mine pana acum, dar ma mai civilizasem si eu. vad ca-mi strica vizitele in germania.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi