Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Motociclete noaptea, in Bucuresti!

• Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 05 august 2008 - 01:22

Primaria Capitalei si Politia Rutiera doresc interzicerea circulatiei vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii, in intervalul 23.00-05.00. Asta dupa ce la politie au venit mii de reclamatii de la bucuresteni care se plangeau de zgomotele insuportabile ale motoarelor care circula pe strazi.
Sursa: ziare.com
Motociclistii vor sa tureze motoarele si noaptea, in Bucuresti.
Acestia reactioneaza astfel fata de intentia Primariei Capitalei de a interzice accesul motocicletelor pe timpul noptii in Bucuresti, incepand cu 1 septembrie si considera aceasta masura abuziva.

Sursa: ziare.com
  • 0

#2 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 05 august 2008 - 09:05

Sunt 2 chestiuni diferite:

(1) libertatea de miscare
(2) nivelul de zgomot ambiant

Din nefericire statul roman nu are metodele necesare pentru a le "separa" intr-un mod corect - nu sunt destui militieni pe strazi sa amendeze excesele, acestia nu au fonometre certificate de institutul metrologic si chiar daca ar avea s-ar deschide o cutie a Pandorrei lasandu-se usa deschisa pentru abuzuri dar si pentru diverse procese de contestare a eventualelor amenzi.

Dar, privind din celalalt punct de vedere, ce sa cauti cu "motorul" prin oras la miezul noptii?! Chiar nu imi pot inchipui mai mult de 1% cazuri legitime, restul de 99 fiind doar curse ilegale si diverse manevre de impresionare a unor personaje de sex feminin. Deci......
  • 0

#3 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 05 august 2008 - 09:12

Eu cred ca ar trebui totusi sa ne uitam si ce "fac altii" in privinta asta. Si ma refer la tarile civilizate din EU.
Cum noi nu putem fi "cerebrali", macar sa luam exemplu de la altii.....
  • 0

#4 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 05 august 2008 - 09:21

Pai si ce solutii au gasit altii? Ai exemple concrete?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#5 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 05 august 2008 - 09:26

Fotografierea si trimiterea amenzii in plic acasa. Si bineinteles obligativitatea ca numarul de inmatriculare sa fie mereu vizibil.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#6 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 09:26

Am zis sa ne uitam. Nu stiu nici eu, dar sunt convins ca au reglemantari in sensul asta. Eu nu-mi aduc aminte sa ma fi deranjat vreodata p-afara zgomotul de esapamente sau vre-un kamikaze pe la semafor cu spritzurile lui imbecile.
  • 0

#7 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 05 august 2008 - 09:28

Sunt si pe afara dar mai rar. Acolo poti sa iei amenda la plic doar pentru o simpla reclamatie facuta telefonic de un cetatean.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#8 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 09:32

Sa nu exageram... Daca stie gheorghe ca poate face asta, a pus-o politia !
Voi cauta de curiozitate reglementarile de afara in sensul asta.
  • 0

#9 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 05 august 2008 - 09:46

pai uite un exemplu concret, in germania, zeci de motorete, nici macar una nu "ragea" ca astea de la noi. zeci de masini tunate, toti mergeau cu muzica data mai tare (nu excesiv), dar cam atat. apoi cum se lasa intunericul nu mai era nici dracu sa deranjeze. la fel am sesizat noaptea si prin alte tari. la noi sunt pre multi oameni pe strazi mereu. nu inteleg unde se duc, care e scopul.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#10 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 09:48

De ex. in Franta:

Code p�nal
L�article R. 623-2 du Code p�nal, qui r�prime le bruit ou le tapage nocturne troublant la tranquillit�, peut �galement servir de fondement � la sanction d�un comportement anormalement bruyant. La contravention pr�vue est de 3�me classe (pouvant atteindre 450 �) et la chose ayant servi � commettre l�infraction peut �tre confisqu�e.

SURSA
  • 0

#11 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 05 august 2008 - 09:57

wow, intra sub incidenta codului penal :lol:
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#12 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 10:07

Foarte corect !
  • 0

#13 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 05 august 2008 - 10:54

Ma credeti ca la mine se aud noaptea la etajul 6 cu geamurile inchise? Si nu zic de scuterele care fac "curse" chiar pe langa bloc, ci de motoarele din bulevard! Cine a fost pe la mine stie ce distanta e intre mine si bulevard!
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#14 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 05 august 2008 - 11:02

Si la mine prin zona, cartier foarte linistit de alfel, au fost cateva nopti in care se plimbau pe aleile dintre blocuri niste manelisti pe motoare turate la maxim si fara site in tobe. I-am pandit cateva zile pana pe la 1 noaptea sa le ard una in casca da' nu i-am prins. Au trecut dupa ce m-am culcat.
Asta nu inseamna ca sunt "pentru" interzicerea lor pe timpul noptii. Sa-i arda pe dobitocii care fac excese.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#15 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 05 august 2008 - 11:13

Si la mine in cartier sunt probleme cu scuterele in primul rand si in al doilea rand la 2 blocuri de mine este o sosea asfaltata proaspat si care este inchisa circulatiei din cauza ca in capatul ei se construieste un pod... dar pe cei 2 kilometri de sosea, noaptea bikerii se dau ca pe circuit.
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#16 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 05 august 2008 - 01:16

Nu cred ca scuterele sunt problema ... ci motocicletele (si mai ales ATV'urile). Sincer sa fiu, dupa 10 noaptea nu prea am vazut nici un scuter prin oras, insa prin centru, mai ales, e plin de motoare. Motoare care dupa 12 noaptea se retrag pe stradutze, prin cartiere. Eu unul am noroc ca nu le aud niciodata, nu pot sa zic ca ma deranjeaza, insa nu mi se pare normal sa nu se ia nici o masura
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#17 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 01:23

Andrei, problema nu sunt nici motocicletele si nici "mai ales ATV-urile". problema se afla intre "volan si scaun", ca sa priceapa toata lumea. Ai avut ocazia sa asculti un segment mai larg de motociclete cu tobele din fabrica ? Iti garantez ca nu le auzi noaptea. La fel si la ATV-uri. Dar scoaterea sitelor din tobe a devenit sport national, mai ales dupa campania din sanul comunitatii moto de "loud pipes save lives", ceea ce este partial adevarat. Daca atat conducatorii auto cat si cei moto ar respecta regulile de circulatie, nu ar mai fi nevoie sa scoata sitele din tobe ca sa se faca auzit cand se strecoara printre masini la semafor, sa nu deschida cineva o portiera.
Pai care-i farmecu' frate, sa faca ateveu sau erunu flu-flu-flu cand da bine la pizipoange sa faca ca o masina cu evacuarea rupta din galerie ?
  • 0

#18 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 01:40

Masura interzicerii circulatiei pe timp de noapte poate fi considerata numai una provizorie si care oricum nu rezolva decit partial problema in sine. Cind vom avea si aplica normele de poluare sonora pe cere le aplica toate tarile civilizate, fiti convinsi ca nu va mai fi necesara aceasta interdictie.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 05 august 2008 - 01:42

• 0

#19 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 05 august 2008 - 01:41

ce sa spun, aia cu loud pipes merge, dar in mare parte pt ca motociclistii nu respecta nici o regula de circulatie si asa macar ii aud.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#20 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 01:42

'rect !
  • 0

#21 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 august 2008 - 01:44

Pai d-aia am zis rezolvare partiala pentru ca sunt si masini care fac un zgomot infernal. Oricum daca la masini vezi rar modificari la evacuare, la moto sunt marea majoritate.
  • 0

#22 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 06 august 2008 - 11:56

O solutie ar fi si modificarea normelor RAR, privind zgomotul in mers si stationare pt motociclete.
  • 0

#23 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 07 august 2008 - 07:12

Dar, privind din celalalt punct de vedere, ce sa cauti cu "motorul" prin oras la miezul noptii?!

Exact! ce sa cauti in general pe afara la miezul noptii? Cu motor sau pe jos sau cu loganu! sigur faci o chestie ilegala, la puscarie direct.
E o timpenie sa interzici toate motocicletele cind in alte tari ele sint incurajate. Trage amenzi la aia cu tobe zgomotoase si gata.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#24 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 august 2008 - 07:17

Nu trebuiesc modificate ci doar aplicate.
Oricum au inceput deja verificarile masinilor in trafic. Citez un post ( de aseara ) de pe alt forum:

"Masina a fost achizitionata cu gandul de a fi usor modificata in vederea cresterii performantelor dinamice.
Modificarilealese si executate la aceasta masina sunt foarte eficiente.
- admisie HKS
- evacuare completa HKS
- bov HKS
- soft RacingCode

Cu toate ca masina prezinta toate modificarile mai sus avand performante demne de invidiat aseara in urma unui control la comanda efectuat de Politie cu sprijinul RAR si reprezentatior Primariei Generale Bucuresti s-a constatat folosind aparate adecvate ca totul este in regula.
In priul rand nivelul de noxe chiar daca nu mai are catalizator a iesit foarte bine.
Normele de zgomot desi avea evacuare au fost respectate.
Desigur pana la urma s-a gasit un nod in papura pentru retinerea abuziva a talonului avea folie pe geamurile fata. Laughing
"

Daca masina sau motocicleta nu sepasesc aceste limite, evident ca nu poate deranja pe nimeni. Problema apare la cei care exgereaza cu modificarile.
  • 0

#25 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 07 august 2008 - 07:51

Ar fi perfect... Noaptea, in cartier la mine, pe langa motoare, se fugaresc la greu "ursuleti" si Calibre... Are sens sa spun in ce hal fac tobele?
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi