Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Citroen Xsara Picasso 1,8 115 CP

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 06 martie 2009 - 04:37

OK ,ma supun,topic nou

Criza a lovit din plin si am sacrificat pro-ul,ramanand cu duba.Vroiam s-o tin dar imi mai trebuia o masina cu care sa mai car cate ceva mai greu din cand in cand si nu-mi puteam permite atatea.Am avut noroc si ceedul a plecat la un baiat ok,mi-am recuperat 3800 euro din avans,preluand el restul ratelor.Asta cam acum 2 sapt.Pe scurt,tot cautand masina am dat peste acest picasso,mi-a placut mult,proba de drum,am pus un tester pe motor si electronica,l-am luat.

Date despre masina:
an 2003,achizitionat in decembrie
2 prioprietari
motor 1,8,cp 115
km 165.000 din care tind sa cred ca multi au fost facuti naveta(roviniete in fiecare an,rovinieta bulgaria,ungaria lipite pe geam + ca,conform cartii de service 130k au fost facuti pana in 04.2007),deci ma gandesc ca in 3 ani si un pic sa faci 130k cu benzina...
stare buna,functioneaza tot,mai trebuie umblat la impresia artistica la caroserie,mici infundaturi,zgarieturi,capac rezervor rupt si curatat interiorul neaparat

Dotari:
abs,2 airbag sau 4 nu stiu exact,servo,cd cu magazie care face fitze,scaun reglabil in spe moduri,cotiera,g.e.,oglinzi,inchidere,portbagaj pavilion si climatronic + 4 cauciucuri noi insa de iarna

Imi place cum se conduce,vizibilitate mare,suspensii comode,are zvac,plansa de bord ciudata dar destul de placuta,spatiu sau senzatie de spatiu imensa,frane foarte bune si pedala bine dozata

Nu-mi place pedala de acceleratie foarte tare(o sa fac ceva sa schimb asta),servo un pic cam tare fata de cum imi place mie,cam barcuta la viraje,culoarea desi o prinde bine asi fi preferat ceva mai...putin feminin iar ce ma deranjeaza rau e consumul afisat pe BC 11,8.E adevarat calculat numai in 70 km si nefiind obisnuit cu masina.Insa nu am prins ultra aglomeratii,mediu sa zicem,sper ca o data obsinuit sa reusesc altul mai bun.Apropos masa e de 1250.

Si acum pretul 3900 EURO ,stiti si voi ce se gaseste la banii astia,norocul meu,adevarul ca de cand am vazut-o pana am luat-o au trecut cam 12 ore,m-am miscat repede.

So,sunt multumit,imi mai atenueaza din supararea pricinuita de cedarea ceed-ului

Imagine amplasataImagine amplasataImagine amplasataImagine amplasataImagine amplasata

In completare vin cu info noi,mai exact cu un BC total aiurea zic eu,indicand un consum de 13% desi am mers cu 15 litrii aprox 150-160 km.Ma bucur totusi ca eroarea este cum imi convine,de la agonie la extaz :rolleyes:.Alta constatare este ca,viteza te fura,probabil datorita pozitiei inalte si a suprafetei vitrate mari si ma trezesc lejer la 70 km/h sau solicit franele destul de brutal din cauza ca am impresia ca merg incet si franez destul de tarziu.O sa ma obisnuiesc cred.Vreau sa-i schimb cablul de acceleratie (80ron) care este foarte tare si ma seaca desi ma misc mai bine acum.Mai are nevoie de retusuri la vopsea si cum spuneam interiorul curatat cap-coada cat mai repede.Are capacul de la rezervor rupt,am capacul dar nu stiu cum sa-l lipesc si banii pe altul nu vreau sa dau.Am descoperit in manual iar mai apoi si pe viu,doua spatii de depozitare in podea la locurile din spate,iar acolo cric,coarba,trusa si extinctor( si cat am injurat crezand ca nu mi le-a dat fostul proprietar).Deci multa masina zic eu la bani ok,sa vedem ce apare pe parcurs
  • 0

#2 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 07 martie 2009 - 02:10

important e sa te intelegi cu ea si sa nu-ti faca probleme.
felicitari!
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#3 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 07 martie 2009 - 02:16

Tibitu, observi ce ,,blazata'' e lumea de aici? :lol:

Trebuia sa apari cu ceva ce rupe gura targului... :lol:

D-le, la cat mai putine probleme.

-urmeaza o familie numeroasa?
  • 0

#4 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 07 martie 2009 - 02:22

scopul nu era sa rupa gura nimanui. nu e o masina sa trezeasca pasiuni, kia s-a bucurat de mai mult succes. dar irelevant asta. important e sa-si faca treaba cu ea si sa nu-i faca probleme.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#5 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 07 martie 2009 - 04:00

Imi place cum se conduce,vizibilitate mare

Revin cu intrebarea pusa oaspetelui aici "Cum e vizibilitatea, e afectata de "montantii A" ?"
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#6 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 07 martie 2009 - 06:40

Merci pt urari.La prima vedere mi se pare imposibil sa scapi ceva de la volanul acestei masini,dar dupa 250 km nu cred ca pot afirma cu siguranta,o sa revin dupa un rulaj mai important.Masina nu are cum sa creeze pasiuni,poate c4 picasso,insa si asta are acel ceva,mai vechi e adevarat.Am luat-o pt ca a fost o oferta excelenta si mai "domestica" decat doblo sau kangoo.Mi-a placut cand am bagat inauntru 50 coltare de aluminiu de 2,5 metrii fara chin,cat despre sacii de 25 kg e un vis si la incarcare si la descarcare.O sa o duc si la un amic sa o suim pe un elevator,am impresia de niste zmogmote mai nefiresti la suspensie si nu vreau sa le ignor.Vroiam neaparat masina cu hayon,gasisem o nubira break interesanta si un punto relativ interesant,din fericire am prins-o pe asta si sunt foarte multumit,e fix ce-mi trebuie: si carat si plimbat :D
  • 0

#7 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 08 martie 2009 - 12:11

Tibitu, observi ce ,,blazata'' e lumea de aici? :D

Trebuia sa apari cu ceva ce rupe gura targului... :D

D-le, la cat mai putine probleme.

-urmeaza o familie numeroasa?

sa inteleg ca n-ai citit macar randurile 2, 3 si 4 din ce a postat tibi?
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#8 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 08 martie 2009 - 12:11

din fericire am prins-o pe asta si sunt foarte multumit,e fix ce-mi trebuie: si carat si plimbat :D

asta e cel mai important ! :D
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#9 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 08 martie 2009 - 12:58

Tibi, sa o folosesti sanatos si profitabil. :D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#10 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 08 martie 2009 - 03:43

merci,ce cauciucuri de vara sa-i cumpar? 185/65/15?
  • 0

#11 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 08 martie 2009 - 03:54

http://ssl.delti.com...h...12&weiter=0

la ce bani man?
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#12 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 08 martie 2009 - 03:58

low entry,m-am uitat si eu pe site-ul acesta si nu stiu care
  • 0

#13 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 08 martie 2009 - 06:06

Eu iti recomand sa iei BF Goodrich Profiler 2. Sunt in clasa de mijloc pe la 190-200 lei cu TVA inclus insa sunt de nota 10 apropiindu-se ca si performante de anvelope mult mai scumpe.
Iar daca vrei ceva mai ieftin iti recomand ceva tot de la grupul Michelin, Kormoran Impulser care este undeva la 160-170 lei cu TVA inclus.
Nu recomand Dunlop, marca cu care in ultimul an am avut mai multe deceptii din punct de vedere a rezistentei, cu pneuri care au cedat foarte repede in urma unor contacte mai violente cu gropile patriei(bolfe, crapaturi pe exterior, ...), desi ca si performante si look sunt absolut OK.
  • 0

#14 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 24 martie 2009 - 09:22

"facut" consum plin-plin si rezulta un excelent 10 si un pic,adica 220km cu 23 litrii.Mi se pare excelent desi BC imi indica 11,6 iar producatorii indica 10,6 parca pentru consum urban.Este al 3-lea pe care il fac,cam la fel au indicat si prededentele,deci consuma foarte bine masinuta asta :P,de acum stau relaxat d.p.d.v al consumului.E adevarat ca nu am fortat deloc,nici cablul de acc nu ma lasa ca inca nu am reusit sa-l schimb sau repar.

Cat despre problema cu vizibilitatea ridicata de adrian_r5,dupa aproape 1000 km pot afirma ca nu exista,parca la ceed era mai problematic.Sistemul de rabatare si scoatere a scaunelor spate e foarte usor de actionat,spatiul se mareste foarte mult.Nu-mi place "balanganeala" masinii in momentul in care stationezi,iar de pe contrasens trece o duba sau ceva cu viteza.Am crezut prima data ca s-a proptit cineva in mine.Nu-mi place ca nu poti conduce "cu picioarele drepte",pozitia la volan seaman cu cea din duba,iar eu m-am obisnuit altfel.In rest,nu am nimic de reprosat,insa nici nimic sa fiu extaziat in afara de spatiul interior care este chiar mare
  • 0

#15 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 26 martie 2009 - 01:08

tibitu cati mai multi km fara evenimente neplacute!
Vad ca ii lipseste capacul de la rezervor ... ce a patit? :)
  • 0

#16 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 26 martie 2009 - 07:52

asa a luat-o cred :)
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#17 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 26 martie 2009 - 09:33

am capacul,e rupta clema,se poate fixa imsa n-am avut timp

Aceasta postare a fost editata de tibitu: 26 martie 2009 - 09:33

• 0

#18 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 26 martie 2009 - 12:02

10% in oras ptr 1,8 e ok.
chiar daca nu are decat 115cp
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#19 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 26 martie 2009 - 03:36

e aproape consum de diesel.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#20 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 26 martie 2009 - 05:31

Am ramas masca,am repetat de 3 ori consumul sa fiu sigur mai ales ca am mai si carat cu ea,dar se echivaleaza cu unele plimbari pe la 21-22 seara.Si nu m-am dat la ea deloc,v-am mai zis,din cauza cablului de acc.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi