Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Merita un amplificator in masina?

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:
Inregistrat: 11-mai 09
  • Marca:VW
  • Model:Passat B5
  • Motorizare:1.9 TDI 115CP+

Scris 11 mai 2009 - 01:56

Salutari tuturor,

Passat B5 2000, schimbat boxele originale pt ca erau membranele praf, am optat pt niste Ground Zero MKII de 16,5 cm, diametrul e totusi maricel deci ar trb sa se auda ok. Mi s-a dus si magazia de CD, deci am inlocuit HU original cu un pioneer 2900MPB, a fost la oferta, acum am si mp3 si se potriveste ok la culori (rosh-albastru) si se aude mult mai fain decat originalul. Acum ma deranjeaza un anume aspect... am luat difurile pe componente si zice acolo pe cutia de la mama lor ca duc 100W RMS la 2 componente, deci asta vine 50wRMS per un woofer si un tweeter? E drept, pionieru meu zice ca scoate 50wx4, dar din ce am inteles reali doar 4x22w (asta e valoarea RMS?) In momentul asta imi ziceam, deci eu folosesc boxele la nici jumate din ce pot ele, dar am dat peste un tip de la un magazin de sonorizari care imi zice ca nu are nici macar cum sa imi scoata 4x22W continuu ca are o siguranta doar de (nu retin ce valoare mi-a zis el) si poate efectivi imi scoate 5W pe fiecare canal, dar e ok ca oricum nici boxele nu au efectiv 50W RMS si sa stau linistit ca se aude f bine. Asta inseamna ca folosesc boxele la ce fractiune din ce pot ele? Merita deci sa imi aplific boxele cu un amp cu 4 canale? Tocmai mi-am schimbat toate clemele de pridere a capitonajului de usi si totusi cand dau niste bas chiar si din olitele astea incep sa faca urat buzunarele. Personal imi place basul, dar pe langa nu vreau sa imi ocup loc in portbagaj cu o lada mi se pare aproape multumitor cum se aude. Pentru un amplif pt boxe gasesc eu ascuns (in vro aripa?) incat sa fie seamless, dar merita sa le amplific? Chiar o sa se auda de 2 ori mai bine pe boxele astea?
  • 0

#2 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 11 mai 2009 - 02:21

Noul aparat are in jur de 14w sinus. Difuzoarele nu le cunosc, dar dupe ce scrie pe ele, ar cam trebui amplificate sa poata suna corect. Deci, raspunsul ar fi ca merita un amplificator, dar nu ascuns pentru ca are nevoie de racire.
  • 0

#3 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Scris 11 mai 2009 - 03:06

Noul aparat are in jur de 14w sinus. Difuzoarele nu le cunosc, dar dupe ce scrie pe ele, ar cam trebui amplificate sa poata suna corect. Deci, raspunsul ar fi ca merita un amplificator, dar nu ascuns pentru ca are nevoie de racire.

Multumesc pt raspunsul rapid, imi spui pls si mie ce anume scrie pe difuri de se preteaza la amplificare sa stiu si eu? :D

Am in vedere urmatoarele amplifuri (se cam incadreaza in buget):

- Ground Zero GZTA 4.120MK2
- JBL CS60.4 (nici macar nu sunt sigur ca se preteaza la amplif 4 canale)
- Alpine MRP-F242

Care recomanzi?

Si ar mai fi o intrebare. Ce anume trebuie sa scrie pe specificatiile difurilor ca se se auda f bine? Caut W multi, dB multi? Ce anume?
  • 0

#4 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 mai 2009 - 03:32

Pe difuzoarele care "suna bine" nu scrie nimic special, decit pretul.... :D Numai ca nu e suficient sa pui difuzoare bune, foarte important e si ceea ce primesc. Evident in cazul in care sunt instalate corect.
Spune bugetul de care dispui sa-ti pot recomanda ceva.
  • 0

#5 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Scris 11 mai 2009 - 03:39

Cele care le-am scris eu acolo sunt maxim 500 ron. Mai e altceva in range-u asta?
Cu diferenta exprimata prin pret nu ma prea inteleg... Difurile care le-am luat eu sunt 250 ron setul de componente... Exista niste componente de la JBL cu 4700 ron, se aud de 19 de ori mai ok? :-/

Btw, la ce te referi cu instalare corecta? Eu sunt inca pe cablaraia instalatiei originale a masinii...
  • 0

#6 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 mai 2009 - 08:47

... Exista niste componente de la JBL cu 4700 ron, se aud de 19 de ori mai ok? :-/

Daca pui pe masina ta gume de F1 va fugi mai tare ? :D

In zona asta de pret -500 roni/perechea- mai sunt si altele, numai ca dai banii degeaba pe ele daca nu pui amplificator.
Instalarea e foarte importanta. De ea depinde in foarte mare masura rezultatul final.
  • 0

#7 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 11 mai 2009 - 10:38

Eu zic sa o lasi cum e, se aude suficient de bine.
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#8 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 07:31

Corect ! De ce sa te duci la mare ? Ai stranduri si in Bucuresti ;)
  • 0

#9 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 09:36

Ok... Totusi, eu vorbeam de bugetul de 500 ron la un amp, nu la boxe, faceam doar paralela cu ce ai zis de pretul/calitate pt boxe cand ziceam de JBL de 4700 ron.
Deci intrebarea de topic ramane... Merita sa pun amp la boxe Ground Zero MKII? Si daca da, ce sa iau pana pe la vo 500 ron?
  • 0

#10 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 09:53

500 RONI e cam putin pentru un amplificator bun pe 4 canale. Cu inca 100-200 roni in plus gasesti amplificatare ok. Insa nu uita ca ai nevoie si de cabluri de semnal + kit de instalare care se adauga la pret. Asta in situatia in care ti-o faci tu singur. Daca nu, mai costa si instalarea.
Eu as alege ori varianta fara amplificare, dar cu difuzoare gindite sa mearga fara amplificator, ori varianta cu amplificare la cu totul alt buget.
  • 0

#11 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 10:17

Hmm... ok... si ce boxe ar trebui sa iau care sunt gandite sa mearga fara amplificare, si, desigur, sa se auda mai bine decat cele pe care le am? Recomanda-mi u pls ceva, calitativ bun.
Sau sa schimb HU? O sa se auda mai bine? Merita un alpine din seria 9000 la 630 ron? Am oferta si nu stiu daca sa o iau.
  • 0

#12 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 10:23

Seria Dieci de la Hertz sunt ( poate ) cele mai potrivite pentru o instalatie fara amplificare. Nu sunt cele mai ieftine, dar merita din plin efortul.
  • 0

#13 x2305andy2305x

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 6 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 10:37

Multumesc pentru idee. Daca nu iti mananc prea mult timp, poti sa imi explici si mie care e de fapt atributul care le face pe astea pretabile sa nu fie neaparat amplificate?

*Boxe auto Hertz Dieci DSK 165

* sistem de difuzoare pe 2 cai
* diametru woofer: 16,5 cm
* tweeter 15mm (DT16)
* putere: 80W RMS (160W max)
* SPL: 93db
* raspuns in frecventa: 50 Hz - 21 KHz
* impedanta: 4 ohmi
* crossovere incluse (DX100 si DX200)

* Ground Zero GZTC 16MK2
* Sistem de difuzoare cu 2 componente
* Diametru woofer: 16.5cm
* Putere RMS: 100w
* Putere Max: 150W
* Impedanta: 4 ohmi
* Raspuns in frecventa: 60Hz - 20KHz
* SPL: 91dB
* Tweeter din matase 19mm
* Crossover: 6 / 12 dB (cu protectie tweeter)
* Grila protectie

E ceva la vedere sau pur si simplu stii tu din experienta ca astea se aud bine neamplificate?

Apropo, diferenta de pret intre ele este de 50 lei la pereche...
  • 0

#14 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 12 mai 2009 - 03:08

Multumesc pentru idee. Daca nu iti mananc prea mult timp, poti sa imi explici si mie care e de fapt atributul care le face pe astea pretabile sa nu fie neaparat amplificate?

......
Apropo, diferenta de pret intre ele este de 50 lei la pereche...

Dieci au fost concepute sa mearga direct pe HU, fara amplificator extern.
  • 0

#15 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 12 mai 2009 - 11:20

unde ar trebui instalat ca sa se poata raci cum trebuie?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#16 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 mai 2009 - 05:26

Oriunde nu-i acoperit.
  • 0

2 useri citesc subiectul