Ceas de mana
Scris 05 august 2010 - 08:06
Dupa ce bateria originala a tinut vreo 4-5 ani, iar urmatoarea in jur de 1 an, am crezut ca e tot bateria de vina si trebuie sa o schimb. Am fost insa la un atelier profesionist (data trecuta am fost la o ceasornicarie de duzina), iar verdictul a fost f neplacut pt mine: trebuie schimbat mecanismul. Din cauza faptului ca a facut putin condens in timp, plus (spun ei) ca e posibil sa se fi infiltrat si putina transpiratie, a oxidat. Nu merge suflat, curatat, nimic, doar schimbat.
Costul total (mecanism, baterie, curatare cu ultrasunete, manopera, comunicat de atelierul respectiv este de 300 ron.
Se pare ca nici firma Atlantic nu mai e ce a fost candva.
Astfel, in primul rand, va trebui sa ma decid daca merita reparatia sau nu, daca nu va trebui sa cumpar alt ceas.
Problema este ca si daca-l repar acum, peste alti 6-7 ani de zile este fff posibil sa ajung in aceiasi situatie.
Indiferent de asta, ceasul meu si-a ales un moment fff prost sa-si dea duhul.
Oricum pt a ma putea decide trebuie sa vad cam ce alternative de ceas nou ar fi, sa spunem la un buget de max. 500ron; evident ca nu vom discuta de Omega & comp.
M-ar interesa un ceas care chiar sa stie sa faca cwe scrie pe el si nu doar sa fie chestiuni de marketing chior si fara acoperire, in acelasi timp nici nu ma intereseaza un ceas cu nspe fct, radio, etc.; sa fie rezistent/robust, fiabil, pe cat posibil sa imbine eleganta cu sportivitatea; cureaua as prefera metalica (inox, etc.).
Idei si sugestii ?
Multumesc anticipat.
Scris 05 august 2010 - 08:28
Cesul la barbati poate reprezenta: o necesitate, o bijuterie, sau o pasiune. Dealtfel se spune ca ceasul e singura bijuterie "barbateasca"
Si cum depinde foarte mult si de gusturile tale, eu ti-as recomanda ceva gen Seiko quartz din colectiile "sport", poate chiar din gama kinetic.
Totusi, mai sigure si ieftine sunt cele cu baterie, iar bateria te tine minim 4 ani.
Nu-ti recomand sub nicio forma ceasurile mecanice, indiferent de marca. Nu spun acum de ce nu le recomand, dar daca vrei neaparat voi detalia.
Poti cauta pe site-uri sau pur si simplu te duci prin magazine. E foarte important totusi sa le vezi inainte sa dai banul.
Scris 05 august 2010 - 09:08
De marca Sector ce parere aveti ?
Scris 05 august 2010 - 09:10
Eu am avut mai multe Seiko, si am fost extrem de incintat de absolut toate.
Aceasta postare a fost editata de Relu: 05 august 2010 - 10:01
Scris 05 august 2010 - 09:34
http://www.russianshop.ro/
Scris 05 august 2010 - 09:41
Citizen e o optiune ok, sunt fiabile si arata destul de bine, de asemenea Casio si Timex mai au cateva modele destul de finute si elegante care ar merita luate in considerare.
Aceasta postare a fost editata de Maxy: 05 august 2010 - 09:46
Scris 05 august 2010 - 10:12
luat din Ungaria.
Swatch Irony Chrono.
L-am dat de pamant, sub pamant, sub nisip, sub apa, de pereti, si in afara de 2 sau 3? baterii, nu a vazut nimic.
ce sa mai zic, imediat o sa ajunga in istorie
deci nota 10!
daca tot vb de marci, mi-ar place ceva din colectia IWC sau Omerga
ce site e ala... au IWC de la 150lei genuine fake or something?Baga un ochi si AICI
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 05 august 2010 - 10:16
.....
ce site e ala... au IWC de la 150lei genuine fake or something?
Ceteste bre ! Unde-i replica, scrie clar.
Cod Ceas: iwc-automatic_127391
* Pozele sunt reale
* Mecanism cu balansoar care se incarca prin miscarea maini
* Sticla este din Cristal Mineral, fiind mai rezistenta la zgarieturi
* Ceasurile sunt replici lucrate atent pana la cel mai mic detaliu
* Are toate marcajele originalului (balansoar, catarama, curea)
Scris 06 august 2010 - 12:07
Sau nu era ce scria pe el ca e, sau ala care ti-ar schimbat bateria pt prima data a fost un ciocanar nu l-a inchis la loc bine sau nu a observat ca nu mai e etans.
Pragul de 500 lei e destul de inselator pentru ca e pretul real pentru niste modele cel mult medii ale marcilor mai accesibile dar mai tzepene (Swatch, Seiko, Citizen, etc) si in acelasi timp pretul unor replici ale marcilor mai tentante.
Ar mai fi Timex / Fossil / Casio etc la care gasesti modele 'casual' si metalice destul de ok si care probabil te vor tine macar 7 ani.
La Swatch, ceasurile model mai 'casual' sar de banii aia.
Seiko si Citizen adevarate la banii aia... nu cred, eventual in america la promotie.
Sector, Tissot, etc ... no way
In schimb e posibil sa gasesti la 200 lei un ceas care iti place dar de care n-ai auzit in viata ta si sa te tina la fel de mult ca asta pe care l-ai avut.
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008 | JEEP Cherokee [KJ] | 2.8CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
Scris 06 august 2010 - 01:32
Asa e, ma rog ar fi fost normal.Ceasul ala al tau nu avea voie sa faca condens.
........ sau ala care ti-ar schimbat bateria pt prima data a fost un ciocanar nu l-a inchis la loc bine sau nu a observat ca nu mai e etans.
..........................
Si eu cred ca ala era ciocanar, dar n-am ce sa mai fac; culmea e ca la aceiasi ceasornicarie de duzina (fiind aproape de mine) am mai fost in trecut cu chestiuni similare si nu au fost probleme. probabil s-a schimbat ceasornicarul.
Mai am un Omax de prin '65, un Citizen de prin anii '80, ambele automatice, un Dogma tot undeva de prin anii '60; dar macar astea, chiar daca nu mai merg, au valoare sentimentala. Atlanticul mentionat de mine in primul post nici macar atat nu are si nici nu cred ca va avea.
Acum, nedumerirea mea era daca merita sa dau cei 300 ron pt reparatia lui sau nu.
Cum oricum la 300 ron nu poti avea niciun fel de pretentie, am considerat ca pt un ceas nou bugetul ar trebui sa fie putin mai mare, de asta am zis 500 ron. bine, nici la suma asta nu poti avea cine stie ce pretentii.
Cand am cumparat Atlanticul, in 2003, am dat pe el in jur de 750 ron (7 mil juma in bani vechi), nou cu certificat, garantie, factura, etc.; un ceas similar in ziua de astazi ar trebui sa fie peste 1.000 ron. Si daca stau sa ma gandesc cat de "performant" (ca fiabilitate/durabilitate) a fost ...........; bine e f posibil sa i se fi tras de la schimbarea bateriei.
In principal de asta nu prea as vrea sa cheltui prea multi bani cu un nou ceas.
Un ceas interesant, deosebit, nu are absolut nicio legatura cu clasa de pret mentionata de mine, fiind de cateva ori (multe) peste.
Am sa arunc un ochi si pe oferta Seiko. Am un amic care mi-a promis ca-mi face o oferta f buna pt un Sector, dar asta de abia sapt viitoare cand revine din concediu.
p.s.: cel mai ciudat. pt mine, este sentimantul ca nu am ceas la mana, fiind obisnuit de mic copil sa am ceas. Acum parca vreau sa stiu mai des cat e ora si sunt nevoit sa ...... ma uit la mobil (cand sunt pe afara).
Daca nu rezolv nimic, nici cu Seiko nici cu Sectorul acela, am sa aplic o varianta care nu-mi surade prea mult, am sa iau un Casio cat de cat acceptabil.
Scris 06 august 2010 - 11:12
Bai,
Se spune ca ceasul e singura bijuterie "barbateasca"
Nu-ti recomand sub nicio forma ceasurile mecanice, indiferent de marca. Nu spun acum de ce nu le recomand, dar daca vrei neaparat voi detalia.
Poti detalia, pls?
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 06 august 2010 - 11:23
E mai simplu sa foloseasca cu baterie.
MA REFER LA CEASURI, OFCOURSE,DECI, FARA ALTE COMENTARII.
Scris 06 august 2010 - 12:33
Scris 06 august 2010 - 12:46
(...) Am un amic care mi-a promis ca-mi face o oferta f buna pt un Sector,(...)
Dupa ce vezi ce model e, cauta-l pe magazine online din afara si daca diferenta e mai mare de 30% parerea mea e sa-l uiti....
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008 | JEEP Cherokee [KJ] | 2.8CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
Scris 06 august 2010 - 12:55
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 06 august 2010 - 12:56
- Abateri mari, de unde si necesitatea reglajului, foarte probabil saptaminal.
- La citiva ani au nevoie de curatare/ungere.
- Pret mare
.......
Poti detalia, pls?
Scris 06 august 2010 - 01:02
Scris 06 august 2010 - 01:07
Normal !Al tau e cu baterie?
Scris 06 august 2010 - 01:09
Acum folosesc un Tissot cu quartz si merge brici. Nici nu mai stiu de cand nu l-am mai potrivit. Il am de aprox. 4 ani si inca tine bateria originala.
Scris 06 august 2010 - 01:40
Multi cred ca daca scrie pe el "certificat cronometru" au un ceas exact, nestiind ca la orice ceas mecanic, citeva secunde/zi abatere sunt absolut normale si inevitabile.
Scris 27 aprilie 2011 - 12:29
Aceasta postare a fost editata de Swiby: 27 aprilie 2011 - 12:46
spam
Scris 27 aprilie 2011 - 12:34
Scris 08 septembrie 2011 - 11:00
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 08 septembrie 2011 - 11:18
Sa-l stapanesti sanatos!
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi