Asadar, cum ne incalzim? In casa e frig(nu racoare, ci frig, la Junior in camera sunt 21 de grade si e camera cea mai calduroasa!). Caldura ioc desi temperaturile noptii au fost sub 10 grade timp de peste 3 zile consecutive (sau cum naiba era legea aia tampita). Babele vor trage cat de mult spre noiembrie cu caldura la bloc, asa ca e groasa.
Variante pe piata sunt multe: calorifere cu ulei, convectoare, aeroterme, radiatoare samd. Personal le vad asa:
- calorifere pe ulei: dureaza cam mult pana se incalzesc, apoi frig, cum le opresti se racesc imediat
- aeroterme: nu ma dau in vant dupa aer cald impins cu viteza prin casa...
- convectoare: nu prea am pereti liberi sa le pun jos... Am avut in trecut unul adus din Norvegia, se vedea imediat ca oamenii aia stiu ce inseamna caldura in casa: consum mic, efecte mari, aparat subtire, abia se vedea pe perete.
- radiatoare: se incing instant (cele cu halogen), radiaza doar in fata lor, l-ai oprit, gata caldura...
Nu pot sa uit soba electrica de teracota pe care o aveam inainte de '90, cu 4 elementi de incalzire (putere totala 2000w sau 4000? Nu mai stiu). Se incalzea ea mai greu, dar dupa ce o opreai mai tinea 2-3 ore caldura.
Deci si prin urmare, va rog sa veniti cu sfaturi si idei, promit ca le voi citi pe toate si nu voi veni cu anti-pareri. Diseara neaparat trebuie sa ma duc sa iau ceva... Daca va spun ca noaptea trecuta am dormit cu fes in cap, ma credeti? Sunt vreo 17-18 grade noaptea...
Multumesc tuturor anticipat pentru idei