Pejte, mergi linistit cu cartea de identitate, n-ai nevoie de niciun pasaport.
Apropos de gustibus: Budapesta mi-a placut foarte mult pt ca eu am asemuit-o cu Florenta - de care sunt realmente fascinat chiar daca am locuit acolo mai mult de un an.
Conteaza foarte mult si ceea ce apuci sa vezi si sa faci caci este foarte greu sa simti pulsul unui oras in cateva zile. Si multi au si un stil turistic foarte agresiv, eu ii numesc turisti-devoratori, ei facand practic un maraton de forta sa viziteze cat mai multe atractii turistice in cat mai putin timp. Ceea ce mi se pare cam aiurea. Mai mereu m-am concentrat pe cat mai putine obiective turistice, dar vizitate cu calm. In Budapesta am preferat sa ma plimb pana mi-a venit acru prin oras cu autobuzul ala hop on - hop off pe toate rutele lui, plus mers pe jos aiurea prin centru, tocmai pt a simti orasul, pentru a ma familiariza macar putin cu "aerul" de acolo. Si de obicei intru sa mananc in carciumile mai dosnice, niciodata in cele stradale. Am urmarit foarte atent fenomenul in Florenta si tot ceea ce pt un vizitator novice inseamna "stradal" sau "la indemana" pentru unul care cunoaste orasul este sinonim cu "tzeapa". Majoritatea prietenilor cu care m-am intalnit prin Florenta au fost super-super-incantati de locurile unde i-am dus sa manance si toti au spus ca n-ar fi descoperit ever acele locuri cu toate ca mie imi pareau extraordinar de la indemana..... Morala e deci clara.
Inca ceva: ma credeti ca eu la Sinaia zabovesc 2-3 ore de cateva ori pe an doar pt simplu fapt ca imi place oraselul? AM n-am treaba imi fac drum pe acolo doar de dragul locului. La Budapesta m-as intoarce oricand si as merge si sambata sa beau o cafea. Sau cafia nu stiu cum ii zice pe acolo
Sunt putine locuri in care nu m-as intoarce (Varna de exemplu sau Arad
)
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 17 iulie 2011 - 03:09