Mah baieti, ce-aveti cu omul? Prefer sa-l vad cu leduri ingeresti decat cu xenoane chinezesti in proiectoare, da?
O sa-mi scormonesc amintirile, am cautat putin si pe net - pe vremea cand mai practicam eu electronica nu aparusera leduri albe, nu existau nici albastre macar... Ma rog, cel putin nu pe piata.
Deci ledurile albe par sa aiba tensiune nominala de vreo 3V la 20mA - nu stiu cat de puternice sunt ledurile tale, posibil sa aiba tensiunea chiar mai sus. Deci pe scurt, ma indoiesc foarte foarte tare ca sunt puse toate in serie. Probabil sunt vreo 6 grupuri a cate 4 in serie, pune si tu o poza ca sa nu vorbim vorbe.
Plecand de la premisa ca sunt 4 leduri in serie, un salt de tensiune de la 12 la 14.4 V inseamna un plus de 0.6V pe led - presupunand ca nu au dispersie prea mare la tolerante. Pentru o dioda pare cam mult, pe de alta parte eu stiu ca oricum tensiunea bateriei cand incarca e vreo 14 volti si ceva, deci daca ledurile astea sunt dedicate pentru masina ar trebui sa tina.
Ce scrie pe cutie/ambalaj, ai vreun link la un site, la producator, ceva?
Ha, late edit: am gasit ceva mai la obiect esplicatii, ia uite ce zice aici.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.