Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Ce face butonul GAIN?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 02 decembrie 2003 - 03:39

Dupa experimente, stiu ce face gain-ul. Dar ma gindesc....am un head care scoate 4v la preout. Si gain se regleaza intre 4V si 0.3 V. Asta nu inseamna ca statia da puterea ei nominala la 4v?? De ce daca head scoate 4v eu trebuie sa dau statia "mai tare"?

Exemplu real: statie 1x270W RMS. Sub de 200W RMS. Head cu 4v preout. Statia pusa pe 4v la gain. Se auzea incet. A trebuit sa dau gain pe la 1v si ceva ( stiu ca e logaritmic), cam jumate din cursa butonului sa obtin volum k lumea, fara distorsiuni.

Explicatii?
  • 0

#2 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 03 decembrie 2003 - 12:03

mareste puterea semnalului si este recomandat sa fie tinut la maxim. scule moderne au AGC (automatic gain control) care aduc la acelasi nivel diferite surse, fara interventii manuale.

sincer nu prea am inteles ce ai scris acolo. daca e dat la maxim nu mai trebuie sa dai volum mare. asa am eu la tehnics si nu pot duce volumul nici la jumatate.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#3 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:

Scris 03 decembrie 2003 - 01:41

eh, hai mai cata, e simplu. Daca CD meu scoate 4v la preout, de ce trebuie sa mai umblu la gain?? Normal ar trebui sa il pun la 4v si gata.
  • 0

#4 viperu

the turbocharged

• VIP Members
  • PipPipPip
  • 444 Mesaje:
Inregistrat: 25-ianuarie 03

Scris 03 decembrie 2003 - 12:24

Iesirile PRE-out sunt iesiri preamplificate, adica iesirile care intra in amplificatoarele finale. Acuma nu toate amplificatoarele finale sunt la fel, si din cauza asta este bine sa ai atenuare la iesirile preamplificate, pentru ca daca un amp final se asteapta sa vina un semnal de 1V si ii va veni semnal de 2V atunci distorsiunile vor sari in aer...
  • 0

#5 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 03 decembrie 2003 - 11:28

buna si abordarea asta.

nu am timp acum sa caut prin gramada de reviaste hi-fi si sa-ti spun exact, citeste pe aici si vezi daca gasesti ceva sa te lamureasca.
link
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#6 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:

Scris 30 aprilie 2004 - 01:41

Mai ramine o treaba. Daca am reglaj la amp intre 4v si 0,2v si cass scoate la RCA prout 4v, sa inteleg ca daca tin amp pe 4v scot puterea aia maxima (care o dau in cartea tehnica)?

Ia-ma usor ca sint anumite chestii pe care le prind greu si uit repede.
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi