GENEVA 2011: KIA Picanto, varianta sportiva in 3 usi

1
14

Desi prezentarea oficiala va avea loc abia peste cateva zile, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, va prezentam primele fotografii cu versiunea sportiva in 3 usi a noului model de clasa mini Kia Picanto.

Complet redesenat si reproiectat, Picanto Coupe a fost creat de echipa europeana de design de la Frankfurt, sub supravegherea designerului sef Peter Schreyer. ”Privit din profil, noul Picanto este caracterizat de o linie mediana ascendenta extrem de pronuntata, dar si de ”sculpturi” concave si convexe. Rezultatul este o impletire apetisanta de lumini si umbre ce confera designului caracter si agresivitate”, a declarat Schreyer.

Dezvoltat pe o platforma complet noua, Picanto beneficiaza de un ampatament marit, care a determinat o usoara crestere a dimensiunilor exterioare, dar si a spatiului interior. Astfel, cea de-a doua generatie Picanto s-a maturizat pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor si, in acelasi timp, o tinuta de drum imbunatatita.

Sub capota mezinului coreean se vor afla patru noi propulsoare ecologice, de 1.0 si 1.2 litri, ce vor deveni un adevarat etalon al clasei pentru nivelul extrem de scazut al emisiilor de carbon.

Cristi Stefan

[email protected]

Comments are closed.