GENEVA 2011: Maserati GranCabrio Sport

1
40

Maserati va lansa peste mai putin de o saptamana, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul GranCabrio Sport, versiunea de top a decapotabilei cu 4 locuri lansate in toamna anului trecut.

Noul GranCabrio Sport este dotat cu o versiune mai puternica si mai eficienta a motorului V8 Maserati de 4.7 litri, cuplat la o cutie de viteze automata ZF in 6 trepte.

Cu 450 cai putere, 510Nm cuplu maxim si o viteza maxima de 285 km/h, noul Maserati GranCabrio Sport ajunge la un cu totul alt nivel de performanta si manevrabilitate fata de versiunea standard. Programul de reducere a frictiunii de la Maserati face ca motorul de pe GranCabrio Sport sa fie mult mai elastic, dar si mai economic, consumul de carburant fiind redus cu 6%.

Soft-ul MC Auto Shift ce echipeaza transmisia in 6 trepte a noului GranCabrio Sport optimizeaza timpii de reactie ai cutiei de viteze. Acesta a fost dezvoltat special pentru modelul GranCabrio Sport si are la origine transmisia de pe Quattroporte Sport GT S.

Manevrabilitatea a fost imbunatatita si ea prin redimensionarea discurilor de frana, dar si prin recalibrarea suspensiei active Skyhook, pentru atingerea unui comportament sportiv mai accentuat.

Maserati GranCabrio Sport este caracterizat de un aspect mai dinamic, ce atrage atentia prin grila neagra, tridentul cu acente rosii si farurile negre cu contur alb.

Odata cu lansarea noului GranCabrio, Maserati prezinta si o noua culoare pentru exterior: Rosso Trionfale, inspirata de rosul traditional italian, folosit pe modelele Maserati de competitie in anii 1950 – in 1957 Juan Manuel Fangio a castigat cel de al-V-lea sau Titlu Mondial la Formula 1 la volanul unui Maserati 250F rosu.

Noul Maserati GranCabrio va fi disponibil si in tara noastra din vara acestui an.

Comenteaza pe forum!


1 COMMENT

Comments are closed.