GEOMAX MX11F – noua anvelopa de nisip Dunlop

0

DUNLOP MX11F vine în sprijinul performanţei pentru toţi motocicliştii din cursele MX

Atât pentru amatori cât şi pentru motocicliştii off-road profesionişti, noua anvelopă de nisip Geomax MX11F (pentru roata faţă) este cea mai bună veste după mult timp. Dezvoltată împreună cu echipa Honda World Motocross, anvelopa MX11F livrează o aderenţă de top, precum şi niveluri superioare ale frânării, stabilităţii, durabilităţii şi manevrabilităţii. Cu un pas important în faţa competiţiei în termeni de tracţiune în viraje şi linie dreptă, această anvelopă este expresia off-road deplină a filosofiei Dunlop: ‘Ride With Confidence’.

PESTE BANCUL DE NISIP

Inovaţia în ingineria construcţiilor de motociclete pentru motocross moderne a condus la creşterea nivelului de aşteptare în rândurile motocicliştilor de orice nivel, dar motoclicleta singură nu poate face totul. Anvelopa este pasul final – şi din ce în ce mai decisiv – în creşterea nivelului de performanţă şi satisfacţie a unui motociclist.

O pereche de anvelope de calitate superioară nu numai că va îmbunătăţi accelerarea şi tracţiunea, dar va îmbunătăţi semnificativ şi frânarea, virarea, absorbţia şocurilor şi manevrabilitatea generală a maşinăriei. “A conduce cu încredere este totul,” spune Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA. “Începând din 2007, abordarea noastră la Dunlop a fost de a creea produse care să genereze încredere prin aceea că simţi că eşti în control şi simţi că te poţi baza pe anvelopele noastre.”

“Noua anvelopă MX11F nu numai că întruneşte aceste criterii, ci chiar le depăşeşte. Cea mai bună anvelopă de motocross este cea de care poţi uita, cea care te lasă pur şi simplu să conduci cu deplina convingere că anvelopele tale îşi vor face treaba şi te vor duce acolo unde trebuie – iar MX11 este acea anvelopă.”

“Căutarea noastră de noi modalităţi de a rezolva provocările extrem de dure din motocross continuă,” a spus Patrice Omont, Director, Tehnologia Anvelopelor, Dunlop Motorsport şi Motociclism. ” MX11 este rezultatul unei îndelungi observări a forţelor care acţionează asupra anvelopei MX – şi sunt o mulţime de astfel de forţe. Această anvelopă reprezintă nu numai îngemănarea gândirii şi experienţei Dunlop, ci şi munca tehnicienilor şi piloţilor Honda.”

UN PATRIMONIU DE SUCCES – CONEXIUNEA EFORTURILOR

Anvelopa MX11 ilustrează perfect strategia Dunlop de a folosi pista de curse ca un laborator de dezvoltare a unor noi produse. În termenii competitivităţii de tip off-road, nu există pistă mai solicitantă decât Campionatul Mondial de Motocross. Acesta este locul în care anvelopa MX11 a fost creată şi şlefuită.

Piloţii echipei mondiale de motocross Honda, Evgeny ‘Bobby’ Bobryshev şi Rui Gonçalves, au jucat un rol cheie în perfectarea acestei anvelopei MX11. “Este important să ai o anvelopă pentru suprafeţe moi în care să ai încredere; o anvelopă care să menţină trasa şi care să nu se abată de la ea”, a spus Bobryshev. “În ultimele 18 luni am lucrat alături de echipa Dunlop la rafinarea unei asemenea anvelope, iar în momentul de față avem cea mai bună anvelopă pentru roata față pe care noi deja am folosit-o în astfel de condiții. Anvelopa MX11 combină într-un pachet extraordinar toate lucrurile pe care noi le-am comunicat echipei Dunlop.”

INOVAȚIE ÎN MATERIE DE DESIGN

Inovația a avut loc atât în materie de construcție a noii anvelope Geomax MX11 cât și în materie de design. Formele blocurilor benzii de rulare atât pe roata față cât și pe roata spate nu au doar caracteristici vizuale distinctive: ele sunt și în totalitate eficiente. Acestea dotează anvelopa cu o tracțiune uimitoare peste terenurile nisipoase și cu o stabilitate excelentă la denivelări, cocoașe și suprafețe neregulate.

ANVELOPA MX11F PENTRU ROATA FAȚĂ: Profil cu elemente în formă de cruce pentru o mai mare rezistență la rupere

În locul unei forme tipice a benzii de rulare cu dispunerea blocurilor în formă de pătrat, așa cum se întâlnește pe anvelope pentru roata față de la competitori, anvelopa pentru roata față MX11F dispune în mod inteligent elementele profilului în formă de cruce în modelul central al benzii de rulare. Aceasta dă o mai mare stabilitate și rezistență la șocuri venite dintr-o varietate de unghiuri. Marginea fiecărui element de pe roata față este mult mai ascuțită decât cea a oricărui element tradițional de formă pătrată, minimizând reacția la șocuri și tendința de rupere pe teren vălurit. Rezultatul este o manevrabilitate mult mai fină pe teren nisipos și pământ.

ÎN ÎNTÂMPINAREA NEVOILOR ATÂT A PILOȚILOR CÂT ȘI A MOTOCICLIȘTILOR

Noua anvelopă MX11F de la Dunlop întâlnește nevoile nu numai ale fiecărui pilot ce aleargă pe terenuri nisipoase, ci și a celor mai serioși piloți din competiții de tip off-road. Combinația dintre tehnologia avansată Dunlop și feed-back-ul de la curse venit de la piloții de uzină Honda în timpul dezvoltării anvelopei a dus la producerea unei anvelope superioare – una ce va permite și piloților amatori să își forțeze mașinăriile cu deplină încredere în cele mai dure condiții.

CARACTERISTICILE CHEIE ALE NVELOPEI MX11:

• este dezvoltată împreună cu echipa Honda World Motocross;

• excelează pe nisip;

• are o stabilitate îmbunătățită pe suprafețe denivelate;

• are niveluri de top ale performanței în toate ariile cheie (aderență, frânare, stabilitate, durabilitate);

• prezintă blocuri în formă de cruce pe anvelopa față MX11F ce sporesc rezistența forțelor unghiulare și extind viața anvelopei pe suprafețe ferme;

• prezintă blocuri stabilizatoare Geomax pe profilul central al anvelopei spate ce mențin stabilitatea în timpul unor accelerări și frânari dure;

• prezintă profile în formă de curbe crescătoare la nivelul blocurilor exterioare pe anvelopa pentru roata spate MX11, pentru o tracțiune superioară;

• are o mai bună flexibilitate în carcasă pentru o menținere pe sol sporită.

MX11 este acum disponibilă în următoarele dimensiuni:

80/100-21 față

110/90-19 spate

Dunlop a sprijinit următoarele echipe din Campionatul Mondial MX FIM

Honda World Motocross Team – echipa oficială de uzină

Evgeny Bobryshev

Rui Gonçalves

LS Honda – echipa de sprijin oficială

Jonathan Barragan

Kawasaki Racing Team – echipă oficială de uzină

Gautier Paulin

Xavier Boog