Guvernul francez cumpara 15.600 de vehicule electrice de la Renault

0
11

Guvernul francez a parafat o intelegere cu Renault, prin care se angajeaza sa cumpere 15.600 de vehicule electrice cu celebrul romb pe capota.

Din cele 15.600 de unitati achizitionate de statul francez, 10.000 de Renault Kangoo Z.E. sunt destinate sistemului postal national, La Poste, in timp ce restul de 5.600 de unitati vor fi livrate altor institutii publice.

Alianta Renault-Nissan a investit pana in prezent patru miliarde de euro in programul de dezvoltare a vehiculelor electrice.  Renault pariaza toti banii pe autovehiculele complet electrice, pregatind nu mai putin decit o gama completa de patru vehicule electrice (Fluence ZE, Kangoo ZE, Zoe si Twizy), care sunt chiar cinci daca consideram grupul Renault Nissan impreuna si adaugam Nissan Leaf. Practic este singurul grup auto major care isi pune toate ouale intr-un singur cos, angajind 4 miliarde de EUR investiti pina acum si 2,000 de persoane angajate in activitatile legate de vehicule electrice, pentru a satisface exigenta si viziunea lui Carlos Ghosn, cetateanul lumii, care isi aminteste de perioada cind a condus Nissan in Japonia (unde hibridele si electricele au 11 % din totalul vinzarilor) si mizeaza totul pe faptul ca pina in 2020 vinzarile de vehicule hibride si electrice vor ajunge la 10 % din vinzarile totale de autovehicule.

Angajamentul lui Renault pentru vehiculele electrice este ilustrat si de eforturile facute in directia constuirii unui intreg ecosistem favorabil vehiculelor electrice. Renault duce discutii si negocieri cu autoritati centrale si locale din toata Europa, dezvoltatori de real estate, companii de electricitate, companii de taxiuri sau care au flote mari de vehicule pentru a putea dezvolta incet-incet o retea si pentru a putea beneficia de o serie de subventii de la stat aferente achizitionarii unui vehicul electric.

Via |  automarket.ro