Hyundai primeste trei premii de design din partea Consiliului German de Design

0
174

Cu ocazia celei de-a doua editii a competitiei marcilor auto, organizate de catre Consiliul German de Design, Hyundai a obtinut trei premii si anume: “Cel mai bun interior” si “Cel mai bun exterior” pentru noua generatie Hyundai i30 si “Cel mai bun concept” pentru conceptul Hyundai i-oniq. Castigatorii competitiei marcilor auto sunt desemnati de catre un grup independent de experti in domeniu, alcatuit din designeri auto, jurnalisti si academicieni.

Atat noul Hyundai i30, cat si concept car-ul i-oniq au fost proiectate in cadrul centrului tehnic european de la Rüsselsheim, Germania, de catre echipa Hyundai Motor Europe. Design-ul modelului Hyundai i30 inscrie in filosofia “sculptura fluida” abordata de catre Hyundai, generand senzatia de miscare continua chiar si atunci cand stationeaza si conferind o atitudine dinamica si increzatoare. Interiorul noului i30 reprezinta un progres semnificativ fata de modelul anterior atit sub aspect de design cit si prin utilizarea unor materiale de calitate superioara.

Modelul Hyundai i-oniq a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2012, ilustrind noua tehnologie si noua orientare de design Hyundai. Concept car-ul i-oniq, cunoscut si sub indicativul HED-8, este caracterizat de un design distins si trasaturi puternice, specifice unui produs premium. Habitaclul sau prezinta o tema de design foarte futurista.

 Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: “Recunoasterea venita din partea consiliului german de design, reprezinta o confirmare a transformarii Hyundai din ultimii ani. Influenta stilistica a conceptului «sculptura fluida» a adaugat a componeta emotionala produselor noastre, care pastreaza de asemenea caracteristicile rationale care au contribuit la succesul marcii. Noua generatie i30 reprezinta cea mai buna confirmare a angajamentului nostru de a oferi autovehicule care raspund asteptarilor clientilor europeni, ca parte a strategiei de produs Hyundai.”

 La editia din 2011 a aceluiasi concurs, Hyundai a obtinut premiul “Cel mai bun exterior” pentru modelul i40 wagon, de asemenea un model proiectat in Europa, pentru clientii europeni.