Camerele video ale Politiei

0
63

Acum cateva zile am primit pe mail un spam care povestea grabit de niste camere video montate in intersectii. Mesajul suna asa:

A fost implementat un nou sistem de monitorizare pentru Politie, camere video
amplasate in intersectii (cam 100 in tot Bucurestiul). Daca treceti pe rosu, o poza e facuta, un program citeste numarul masinii, cauta in baza de date a Politiei, amenda este imprimata, bagata in plic cu adresa
proprietarului si expediata prin posta. Singura interventie umana in acest proces este lipitul timbrului, in rest totul este computerizat, ceea ce inseamna ca din momentul in care ati trecut pe rosu pana in
momentul in care amenda este in plic inchis cu adresa voastra pe el trec aproximativ cinci minute.

Am citit de 3 ori mesajul si am zis ca trebuie sa verific. Am cuplat problema asta de altele care trebuiau rezolvate si cu ochii pe stalpii din intersectii am cutreierat jumatate de oras. Singurul eveniment notabil a fost ca in intersectia de la Muncii tot cu ochii pe sus n-am vazut ca domnul din fata mea se oprise si am franat in ultima secunda (domnul din masina din fata – preinfarct cu crize prelungite).

Dar camere… nimic! Bombanind m-am intors acasa si am dat un reply taios celui care-mi trimisese mesajul. Insa nu mi-a iesit ideea din cap si astazi am vazut-o! Nefericita statea cocotata la etajul 10 al blocului cu saormaria Dristor! Da, blocul care este chiar pe colt, fata in fata cu McDonalds-ul Dristor. Acelasi tip de camera l-am gasit montat 500m mai incolo in intersectia Baba-Novac, tot la ultimul etaj, pe blocul cu BRD la parter.

Montate curat, camere panoramice directionabile 360 de grade.

Tehnic vorbind este greu ca sistemul respectiv sa faca tot ce spune acel spam. Si aici ma refer clar la conectarea cu semaforul si identificarea numarului de inmatriculare de la distanta aceea.

Pentru moment mai multe date nu avem, daca aveti mai multe informatii si daca vreti sa luati parte la discutii pe aceasta tema intrati pe forum.

http://www.garajul.ro/forum/index.php?showtopic=11790&st=20

Suntem inclinati sa credem mai degraba ca este vorba de un sistem de monitorizare si fluidizare a traficului dar acum doar speculam…

Noi am trimis un mail catre Politia Rutiera si inca un mail catre UTI (societatea care a instalat sistemul).

Cand avem mai multe informatii (speram ca in curand) revenim cu un articol pe aceasta tema.

Spining