Lotus planuieste lansarea unei masini de curse bazata pe Exige, la Salonul Auto de la Frankfurt

0
68

Planurile marete de expansiune ale constructorului britanic sunt din ce in ce mai ambitioase. Desi are un program competitional destul de aglomerat, cu participatii directe sau prin intermediul unor colaborari in Formula 1, IndyCar, GP3 si campionatul GT, Lotus merge mai departe si vrea sa lanseze o noua masina de curse, derivata din modelul iesit din productie Exige.

Se pare ca noul model de serie mica, ce urmeaza sa fie lansat in aceasta toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, nu va participa nici in competiile curente in care Lotus este prezent oficial si nici in alte campionate celebre, precum WRC sau IRC. Acesta va fi dedicat exclusiv pilotilor independenti, care alearga in curse private sau in categorii speciale ale curselor din calendarul competitional al FIA.

Divizia responsabila de programul competional al companiei Lotus este condusa de Claudio Berro, sosit direct de la Ferrari, unde a ocupat pozitia de manager al echipei de Formula 1, un detaliu mic, dar semnificativ, ce explica ascensiunea rapida in motorsport a constructorului din Hethel.

Via | autoblog.com