Mazda2 Facelift, disponibila si in tara noastra, de la 12.090 euro

0
319

Odata cu lansarea la nivel european, dealerii Mazda din Romania au inclus si ei in oferta comerciala varianta restilizata a modelului Mazda 2.

Mazda 2 facelift este disponibil pentru clientii din Romania la preturi cuprinse intre 12.090 euro ( pentru varianta Mazda2 FL – 1.3i CE Pro) si 14.790 euro ( pentru versiunea Mazda2 FL – 1.5i GTA).

In 2007 Mazda2 revolutiona industria auto si punea in practica strategia de reducere a greutatii specifica Mazda. Rezultatul l-a reprezentat un model cu 100 de kilograme mai usor decat predecesorul, care urma sa devina Masina anului in lume in 2008. Facelift-ul aduce o imagine mai sportiva pentru Mazda2, un grad mai ridicat de confort si niveluri mai scazute al consumului si emisiilor, apropiate de valorile minime din segmentul B.

Primul element nou care se remarca la exteriorul Mazda2 facelift este grila frontala specifica gamei care, alaturi de proiectoarele de ceata redesenate intensifica aspectul dinamic al modelului.

Indiferent daca Mazda2 stationeaza sau se afla in mers caracterul atletic este conturat prin jantele noi de aluminiu de 16 inch, in timp ce noile nuante – Albastru Aquatic si Rosu Burgundy – adauga o nota de eleganta si rafinament. Interiorul intregeste conceptul de miscare. Consola centrala integreaza noi materiale ce confera o senzatie crescuta de calitate, tahimetrele au o noua iluminare si sunt incadrate de inele argintii, la fel ca in cazul comenzilor climatizarii, in timp ce tapiteria prezinta noi texturi si nuante.

Pasagerii au la dispozitie o gama larga de optiuni si echipamente, disponibile in functie de nivelul de dotari ales. Mazda2 facelift poate fi echipata cu radio CD cu MP3 player cu magazie de CD-uri si sistem auxiliar, cu oglinzi pliabile electric si incalzite, aer conditionat manual sau automat, computer de bord, geamuri electrice fata si spate, cruise control, proiectoare de ceata, scaune fata incalzite si volan si schimbator de viteze imbracate in piele.

Mazda2 facelift este propulsata de motoarele cunoscute pe benzina de 1,3l si 1,5l, ambele optimizate si compatibile cu normele euro 5. Primul motor este disponibil in doua trepte de putere, 75 si 84 CP prezentand consumuri si niveluri ale emisiilor reduse la 5,1 l/100km respectiv 119 g/km, unele dintre cele mai scazute din gama. Varful de gama, motorul de 1,5l dezvolta 102 CP si prezinta un consum mediu combinat de 5,8 l/100km. Toate motorizarile sunt furnizate cu o cutie manuala cu 5 trepte.

Facelift-ul integreaza toate echipamentele specifice care au dus la cotarea Mazda2 cu 5 stele la testele Euro NCAP. Indiferent de echiparea aleasa modelul este furnizat cu airbag-uri frontale si sistemele ABS, de distributie electronica a franarii si asistenta la franare. Optional se poate opta pentru airbag-uri laterale si cortina, pentru sistemul de control al stabilitatii dinamice (DSC) si pentru sistemul de control al tractiunii (TCS).