Noul Chevrolet Aveo va fi lansat la Paris

0
329

Dupa ce conceptul ce prefigura noua generatie Aveo a fost expus la saloanele auto de la Detroit si Geneva in prima parte a acestui an, premiera mondiala a modelului de serie va avea loc la Paris, peste doar cateva saptamani.

Aveo va juca un rol extrem de important in atragerea de noi clienti si in cresterea cifrelor de vanzari ale grupului la nivel mondial. Astfel, GM a investit multa grija in dezvoltarea noii familii de modele de clasa mica, un segment din ce in ce mai atractiv chiar si pentru clientii americani.

Cu un design dinamic si tineresc, care aminteste de recent lansatul Spark, Chevrolet Aveo patrunde in competitivul segment al clasei mici.

Partea frontala are un aspect agresiv, ce se inscrie in noua linie de design a marcii. Astfel, farurile proeminente si grila dubla de dimensiuni generoase accentueaza prestanta dramatica a noului Aveo, in timp ce liniile fine, curate, dar pline de personalitate, consolele spate scurte sau manerele portierelor spate „mascate”, situate in montantii C, sunt detalii ce desavarsesc proportiile ideale pentru o masina compacta, dar sportiva.

Noul Aveo este mai lung si mai lat decat modelul actual, ceea ce ii asigura un interior spatios si un volum de incarcare care se numara printre cele mai competitive din clasa sa.

Designul interior aduce si el o serie de surprize extrem de placute, in special panoul de instrumente inspirat de motociclete, care include un tahometru analog combinat cu un vitezometru digital si lampi de avertizare.

Consola centrala beneficiaza de iluminarea de fundal de culoare albastra, iar partea superioara a plansei de bord este disponibila in culori asortate. Clientii Aveo vor beneficia de calitatea mult imbunatatita a materialelor, precum si de numeroasele spatii de depozitare din consola centrala sau de modernul sistem audio mp3 cu port USB, mufa aux-in si Bluetooth.

Reflectand personalitatea sportiva a unui model Chevrolet de mici dimensiuni, Aveo a fost conceput sa ofere o manevrabilitate antrenanta, o caracteristica datorata si rigiditatii torsionale inalte.

Inlocuitorul actualului model de clasa mica al constructorului american va fi dezvoltat pe o noua platforma a grupului General Motors, denumita Gamma 2, aceeasi platforma de baza ce urmeaza sa fie utilizata si de urmatoarea generatie Opel Corsa.

Sasiul noului Aveo a fost adaptat pentru a satisface gusturile exigente ale europenilor prin atingerea unui raport ideal intre confort si manevrabilitate. Sistemul de servodirectie electronica (EPS), controlul electronic al stabilitatii (ESC) si franele ABS vor fi dotari standard.

Pentru noul Chevrolet Aveo va fi disponibila o gama cuprinzatoare de motorizari care incorporeaza cele mai recente tehnologii precum sincronizarea variabila a supapelor, dublu sistem de distributie variabila continua a camelor si sistemul de injectie de carburant common rail pentru unitatile diesel.

Gama motoarelor pe benzina este alcatuita din doua versiuni de 1,2 litri (de 70 CP si de 86 CP), o unitate de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale unui motor diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP ) care beneficiaza si de tehnologia Start/Stop.

Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza marca Chevrolet disponibila pentru un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita pe majoritatea pietelor ca dotare optionala pentru Aveo 1.4 si 1.6. Transmisiile manuale au 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Noul Chevrolet Aveo a beneficiat de un amplu program de dezvoltare, care a avut drept rezultat un autovehicul de mici dimensiuni pe gustul tuturor soferilor europeni, atat in privinta design-ului, cat si a dinamicii, noul model de clasa mica urmand sa fie disponibil din vara anului 2011.