Peugeot va dezvalui noul 208 pe 2 noiembrie

0
138

Potrivit publicatiei AutoPlus, Peugeot va prezenta noul 208 pe 2 noiembrie, viitorul model de clasa mica, inspirat de designul superbului concept SR1, marcand inceputul unei noi directii de design pentru constructorul francez.

“Noul Peugeot 208 va fi un model global, comercializat in Asia, America de Sud si Europa. Va fi usor de recunoscut ca un model Peugeot adevarat, cu o noua identitate de imagine, inspirata de conceptele SR1 si HX1, dar si de 508. O parte din noul stil poate fi observat pe conceptul SR1, cu un aspect atletic, pur, elegant si precis.”, a declarat Jean-Pierre Ploue, directorul de design al grupului PSA.

Desi dimensiunile noului Peugeot 208 au fost majorate, in vederea cresterii spatiului interior si a volumului de incarcare, inginerii francezi au reusit sa scada greutatea viitorului model in comparatie cu actualul 207, o strategie excelenta ce va duce la reducerea consumului de carburant si amplificarea caracterului sportiv.

Debutul comercial pe piata europeana ramane un mister, insa ne putem astepta ca primele livrari sa aiba loc in prima parte a anului viitor.