Astazi, 10 august, este \’\’Ziua fara accidente\’\’, o campanie initiata de Politia Rutiera si Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere

0
149

Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere si Politia Romana si-au propus ca data de 10 august sa fie trecuta in calendar ca “ziua fara accidente”.

Astazi soferii romani ar trebui sa respecte cu sfintenie Codul Rutier. Astfel, viteza excesiva, consumul de alcool sau droguri, nepurtarea centurii de siguranta in permanenta sau folosirea telefonului mobil, ar trebui sa fie o trista aminitire pentru toti romanii, macar pentru o zi.

Campania, care a debutat ieri prin simularea un grav accident in Piata Constitutiei, a fost initiata de Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere si Politia Romana, ca reactie la statisticile sumbre publicate in ultima vreme. Pana acum, in acest an au fost inregistrate doar 17 \’\’zile albe\’\’ din 220, adica doar doua saptamani si jumatate in care nu a existat niciun accident mortal. O cifra menita sa ne ingrijoreze, desi Politia Romana a anuntat ca numarul celor decedati in urma accidentelor rutiere este in scadere.