PREMIERA: MERCEDES A45 AMG pregatit pentru Geneva

0
169

A45 AMG 2013 garajul.ro

Mercedes Benz va lansa la Geneva noul A45 AMG. 2.0 turbo, 360 CV, 450 Nm sunt cifre seci dar care spun totul despre intrarea AMG in lumea supersportivelor compacte. Noul model respecta filosofia AMG si tinteste spre performante de top.

AMG anunta un demaraj 0-100km/h in doar 4.6 secunde si o viteza maxima de 250km/h, performante comparabile cu modele sportive precum Carrera 4S. Puterea maxima este livrata la 6000rpm iar valoarea maxima de cuplu  constanta in intervalul 2250-5000rpm nu ne poate duce cu gandul decat la un comportament exceptional pe sosea sau circuit. La fel ca si motoarele V8 si V12, si acest 4 cilindri in linie va fi fabricat conform traditiei AMG pe principiul “one man-one engine” si vine acompaniat de cutia de viteze cu dublu ambreiaj si 7 trepte denumita Speedshift DCT AMG. Noua transmisie vine cu 3 moduri presetate de functionare Controlled Efficiency, Sport si Manual si cu functia de launch control numita RACE START – totul pentru a garanta prestatii de exceptie. Impreuna cu transmisia integrala 4Matic ce va putea distribui spre puntea spate pana la 50% din tractiune vine si un sistem ESP modificat de AMG si care va permite 3 moduri de lucru diferite On, Sport Handling si Off. Suspensiile au fost revizuite sifatade versiunile normale ale compactei, acum ofera o rigiditate sporita si o tinuta de drum extrem de riguroasa.

Cu un interior premium finisat cu materiale de foarte buna calitate, cu usoare accente retro si un nivel de echipare special numit Edition 1, noul A45 AMG poate fi personalizat dupa bunul plac al clientului pentru a obtine la final cu siguranta o masina exceptionala atat din punct de vedere estetic cat si tehnic, capabila sa ofere o experienta de condus remarcabila.

VIDEO: The new A 45 AMG