PREVIEW: Supercar BMW?

0
30

Daca in mod normal prototipurile noilor modele sunt surprinse in imagini spion obtinute cu greu de catre fotografi profesionisti, in cazul noului model sport BMW constructorul bavarez a decis sa ne ofere direct aceste imagini.

Bavarezii au creat un site dedicat acestui proiect, intitulat dontblogaboutthis.com, care ofera o serie de imagini si filme. Insasi denumirea starneste un sentiment primar, acela de rebeliune, mesajul ironic fiind un catalizator pentru jurnalisti si pasionati sa-l incalce (sa scrie despre prototip). Un alt element specific uman este curiozitatea excesiva, expertii in marketing BMW apeland cu indemanare la acesta. Nu te poti uita la imaginile prezentate fara sa te gandesti care sunt planurile constructorului bavarez.

Revenind la masina in sine, aceasta utilizeaza caroseria actualei generatii Seria 6 dar cu o parte frontala inspirata de conceptual Vision EfficientDynamics ce a debutat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de anul trecut. BMW nu a dezvaluit detalii, limitandu-se la a spune ca este mai mult decat un Seria 6 si nu a ajuns inca in faza finala.

Din ce putem vedea in imagini si film, prototipul ruleaza pe pneuri relativ inguste, de 195 mm, ce incalta jante cu profil aerodnamic. Totodata lipsa zgomotului specific unui motor cu combustie interna si existenta, in ciuda acestui fapt, a unui sistem de evacuare arata ca propulsia se realizeaza prin intermediul unuia sau mai multor motoare electrice cuplate la un motor conventional de capacitate redusa. Acesta este exact sistemul inaugurat de conceptul Vision EfficientDynamics: un propulsor diesel de 1.5 litri in trei cilindri ajutat de un motor electric de 60kW in fata si o alta unitate electrica de 38 kW incorporata in transmisia cu dublu ambreiaj.

Constructorul bavarez va dezvalui mai multe informatii pe masura ce proiectul avanseaza, versiunea de serie a noului model sport BMW, poate chiar un supercar, urmand a fi lansata in 2012.