Record mondial la Red Bull: New Year. No Limits

0
47

Imediat dupa miezul noptii, la trecerea dintre ani, pe Coasta de Est din Statele Unite ale Americii, Levi LaVallee si Robbie Maddison au sarit 125 de metri deasupra apei. Cu o aterizare reusita, cei doi au reusit sa stabileasca un nou record mondial de saritura in lungime pe un snowmobil, respectiv motocicleta, in cadrul evenimentului Red Bull: New Year. No Limits. Evenimentul a fost transmis live din San Diego, California pe ESPN, ESPNHD si ESPN3.

LaVallee, in varsta de 29 de ani, originar din Longville, care isi propusese sa obtina acest record anul trecut, insa datorita unui accident suferit la antrenamente, a fost nevoit sa amane obtinerea recordului pana anul acesta, depasindu-si propriul record de 110 metri.

Maddison, australianul in varsta de 30 de ani locuieste in Temecula, California, era si el posesorul unui record mondial de 115 metri.

De indata ce ceata a parasit locatia, cei doi sportivi au luat startul unul langa celalalt pe o rampa special amenajata in partea de nord al debarcaderului Marina Park din zona centrala din San Diego, reusind o saritura de 125 metri. Zeci de mii de spectatori au fost martorii reocrdului mondial la trecerea dintre ani.

„Nu cred ca m-as putea simti mai implinit decat ma simt acum”, a spus LaVallee. „Tocmai am aterizat dupa o saritura de 125 de metri. Nu stiu exact in ce stare este snowmobilul, insa eu sunt OK, ceea ce este cel mai important. A fost cu adevarat extraordinar, insa acum incepe sa se resimta si oboseala”.

„Este un sentiment aparte pe care il am de fiecare data cand am o realizare importanta”, a spus Maddisson. „Am fost increzator ca vom reusi in aceasta seara, iar acum este timpul pentru o noua provocare…”

CEI MAI IMPORTANTI SPORTIVI DIN LUME
Maddison este unul dintre cei mai cunoscuti rideri de freestyle motocross, castigand in cariera o medalie de argint la X Games in 2010 si titlul de Cel Mai Bun X Trick, si-a trecut in palmares doua victorii in cadrul Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters (Calgary 2009 si Madrid 2010). De asemenea, Maddisson se poate mandri cu mai multe recorduri mondiale – backflip peste Tower Bridge la Londra, saritura peste Canalul Corint in Grecia, saritura de 98 de metri din 2007, tot in cadrul evenimentului New Year. No Limits de la Las Vegas, urmata de o saritura peste Arcul de Triumf din Las Vegas.

LaVallee a fost de sapte ori medaliat la Winter X Games (dintre care 4 medalii de aur) si campion la snowcross. Este cunoscut in intreaga lume pentru ca a fost prima persoana din lume care a facut un double backflip cu snowmobilul, in 2009, la Winter X Games. In ciuda temperaturilor ridicate din San Diego, LaVallee a folosit o suprafata artificiala, speciala pentru snowmobile.

In fiecare an, Red Bull sarbatoreste altfel trecerea dintre ani, venind cu proiecte unice care depasesc limitele mentale si tehnice, precum si recorduri. Pentru reusita acestei seri, LaVallee si Maddisson au fost pregatiti de experti, fizicieni si ingineri, pe langa echipele lor permanente, pentru a fi in forma.

Via: Red Bull