SOC: Politia Rutiera nu mai da amenzi!

1
46

Incepand de luni, poliţistii isi vor limita activitatea la 75 la suta, fiindca vor primi doar 75 la suta din salarii. Astfel, politistii nu mai dau amenzi si nu mai dirijeaza circulatia, a declarat presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia.

Micile nereguli si greseli nu vor mai fi sanctionate prin amenzi sau puncte de penalizare, insa conform declaratiilor lui Gruia orice abatere grava, mai ales daca ar putea pune in pericol vieti omenesti, va fi totusi sanctionata, chiar si in aceasta perioada.

Din 20 septembrie anumite activitati vor fi reduse. Politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe, nu vor actiona decat la apelurile de urgenta 112. Politia rutiera nu va mai dirija circulatia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri in dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistratilor. Avertizam autoritatile sa nu faca presiuni la adresa noastra ca s-ar putea sa se trezeasca cu o revolta fara precedent”, a spus Gruia.

Inca nu se stie ce regim vor avea echipajele dotate cu radare, avand in vedere ca politistii \’\’vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe\’\’, cel mai probabil acestia continuand sa monitorizeze traficul.

1 COMMENT

  1. bravo,numai cine nu stie ce inseamna munca de politist in teren,sau pe camp,nopti nedormite stres etc.,nu stie ce inseamna diminuarea salariilor cu 25%

Comments are closed.