VIDEO: Noul Subaru Forester debuteaza la LA Auto Show

0

Una dintre cele mai importante premiere din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles va fi noul Subaru Forester, a patra generatie a unuia dintre cele mai importante modele din portofoliul constructorului nipon.

Increzator in potentialul noului model, Subaru a deschis deja listele de comenzi, insa deocamdata doar in Japonia. Daca in tara natala vanzarile noului model vor debuta in zilele urmatoare, clientii din Europa mai au de asteptat pana in primavara anului viitor.

Noul Forester este mai mare si mai incapator, gabaritul noului model fiind majorat in toate directiile. Fata de generatia anterioara, lungimea a crescut cu 4 cm, pana la 4,6 metri, in timp ce latimea de 1,7 metri si inaltimea de 1,8 m sunt si ele mai mari cu 2, respectiv 3 cm. Garda la sol minima va depasi 22 cm, valoare apropiata de ceea ce ofera in prezent crossoverul XV.

Din punct de vedere tehnic, Forester ramane un Subaru autentic si nu renunta la motorizarile boxer si sistemul de tractiune integrala simetric S-AWD. Marea noutate este aparitia unei noi versiuni turbo de varf. Intitulata 2.0 XT, aceasta este animata de un turbo pe benzina complet nou de 2 litri si 250 CP, cuplat la o cutie CVT Lineartronic de ultima generatie. Din oferta nu vor lipsi nici versiunile de 2 litri alimentate cu benzina sau motorina, cu puteri cuprinse intre 147 si 150 CP.