Si or sa ma verifice la vama sau cum?
Care vama ... ca intre Hu si At nu mai este ...
la orice benzinarie poti plati cu cardul, daca nu vrei sa scoti cashcavalu in moneda loco.
langa szeged nu stiu sa-ti zis de unde sa iei, ca nu am intrat in ungaria niciodata pe acolo.
dar la iesire din ungaria , vigneta de Austria ori iei de la ultimul MOL cu vreo 2-3km inainte de granita, ori imediat dupa granita de la SHELL.
La granita parca nu poti plati cu cardu', doar cash si e mai tot timpu' coada (anu trecut pe 1 august la intrarea din At in Hu am stat cam o ora sa iau vigneta ungureasca) ... eu cumpar de la un Mol aproape de granita unde de obicei mai si maninc cite ceva ...
Cind am spus de Mol-ul de la intrarea in Szeged am avut in minte traseul care il fac eu cu iesire pe la Cenad (linga vama poti sa platesti vigneta si in lei, da' evident ca dai mai mult decit face ...)
Se recomanda plinul la iesirea din tara, cica sa nu alimentezi in Ungaria. Nu stiu de ce,
... nici eu nu stiu de ce
Eu am avut un mic incident chiar la Mol-ul de care ziceam mai sus, ala spre granita austriaca - in 30 decembrie anu' trecut am bagat acolo vreo 35 l benzina si am luat si vigneta pt. At platind cu cardu'. Era coada mare la cassa, ala din fata mea a cumparat o gramada, inclusiv ceva polite de asigurare ... ii explic in engleza lu' nenea casieru' ca e vorba de pompa 12, pun mina pe afisu' cu vignetele austriece sa-i arat de care vreau, omu' ma taxeaza si plec ... ies din benzinarie si vad un SX4 cu numere de Hu al carui sofer tocmai alimenta ... ma duc la esicsu' meu, prezint bonurile sefei de echipaj si incepem sa facem calculele ... care calcule arata ca am fost taxat pt. 52 l benzina (in rezervor incap doar 50 si sigur nu eram "pe rosu") ... ma duc inapoi la casier ... omu' nu stia decit ungureste si nemteste iar eu romaneste si englezeste asa ca ne-am inteles brici ... fac stinga imprejur si vad ca linga automatu' de cafea este soferul esicsului cu numere de Hu ... ma duc la el si ii explic in engleza ca sint si eu posesor de esics, ca sint din Ro si ca am o mica problema la care el zice "no bine, daca esti din Ro, atunci hai sa vorbim romaneste" - omu era din Oradea da' statea la Budapesta. Ii explic care e buba, mergem impreuna la casier, vorbesc ce vorbesc in limba lor ... nenea casieru' cere bonu', se uita la el, deschide sertaru' si imi da un teanc de forinti explicind ca m-a taxat la alta pompa ...
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 15 octombrie 2009 - 10:35