Daca ai invatat foto citind wiki e clar ....
de ce oi fi asa rauticios? de ce la ce ti se trage ca te stiu de treaba altfel...
asa as putea sa iti zic si eu vizavi de luminous landscape (bunut linku' apropo, dar cam sarac site-ul), dar asta e scopul? sa ne scuipam intre noi?
Mi se pare ca se duce prea departe un termen atat de simplu... Deja se abereaza un pic, my parere (nu zic de ce spui tu ci de ce "se intelege" in ziua de azi). E ca in arta, de orice forma ar fi ea: vine un mare critic si zice: pictura asta e de c a c a t. Si toti hop dupa el. Desi multora le place. Ne indreptam prea mult spre "adevarurile absolute" detinute de cat mai putine persoane...
Revenind la poza postata de mine, care vroia doar sa arate ce scoate pe FullAuto un D50 vechi de peste 5 ani cu obiectiv stock: poza "corectata" de Cata dupa histograma mi se pare absolut oribila fata de cea originala... Inca o data, asa vad eu.
citeste pe linkul de la relu. histograma se interpreteaza in stransa legatura cu continutul imaginii. ideea e sa nu ai negru sau alb spart pentru ca acolo nu ai detalii, adica nu se vede nimic, adica e degeaba.
termenul se duce departe pt ca se vand miliarde de camere si se fac si mai multe miliarde de imagini. plus ca e misto/relaxanta ca activitate.
limitarile camerei nu vin de la moduri (auto este deseori un mod bun. desi in cazul tau nu cred ca a fost facuta chiar pe auto caci s-ar fi declansat blitzul fiind in masina. probabil pe P, dar nu conteaza)
limintarile camerei vin de la senzor si de la plaja de lumina pe care o poate interpreta (versus ochi)
Aceasta postare a fost editata de salesman: 14 ianuarie 2011 - 12:58