Navigatie GPS in Romania
Scris 13 decembrie 2005 - 08:00
Later edit:
Cei de la iGO stiu sa-si castige potentialii clienti... Le-am trimis ieri un mail in care intrebam niste detalii tehnice, etc, etc... Cucu a raspuns pana acum... Ce sa inteleg, ca sunt prea asaltati de clienti? Ca ei oricum nu vand direct ci doar prin parteneri...
[Edited on 13-12-2005 by VIPER]
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 13 decembrie 2005 - 08:49
Oricum trebuie sa posteze in seara asta primele impresii.
Din ce am putut observa, la prima vedere pare super prietenos softul.
Scris 14 decembrie 2005 - 01:31
Eu tot suparat sunt... Nu m-au bagat in seama nici pana la ora asta...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 14 decembrie 2005 - 08:44
Ai incercat si ai reusit sa obtii avertizare acustica ?
In privinta corectarii erorilor nu cred ca se pot face de catre end-user. Un update poate rezolva problema.
Scris 16 decembrie 2005 - 08:02
Flickr - pozele mele
Scris 16 decembrie 2005 - 08:49
Scula din pachet cica are "SiRF GPS module built-in". Deci, sa fie bun au ba? Eu cu cine votez?
Flickr - pozele mele
Scris 16 decembrie 2005 - 09:31
Cat despre parbrizele atermice, hai sa o lasam apropos de ecranare! Ecranare a cui, oare? A semnalului de satelit? Oare pe asta sa fi dat io banii? Mama, da' bou sunt!
Inca o data, lasa lectiile pentru cine e dispus sa le asculte. In loc sa fi facut pe desteptul mai bine dadeai sfaturi coerente si complete. Asa cum de exemplu face colegul adytzu, cum a facut colegul Kroko care m-a contactat, etc.
Flickr - pozele mele
Scris 16 decembrie 2005 - 09:50
Care-i problema (ta) daca fac "gargara"? Da, sunt prost, afon si chiar bou, si am si gura mare (inca nu stii cat de mare) si vreau sa stiu exact pe ce dau banii. Nu ma mai trimite sa dau search-uri pe net, multumesc. Forumul asta e facut sa ne ajutam intre noi, nu sa facem misto unul de prostia (a se citi nepriceperea, culmea...) altuia.
Flickr - pozele mele
Scris 16 decembrie 2005 - 10:07
http://www.gpsmore.ro/mio.html
Adica, da, merge si landscape.
Flickr - pozele mele
Scris 19 decembrie 2005 - 09:10
Flickr - pozele mele
Scris 19 decembrie 2005 - 12:19
Flickr - pozele mele
Scris 20 decembrie 2005 - 05:21
hai sa mai punctam o chestiune esentiala! RO.A.D. 2005 merge NUMAI pe scule Garmin! E un amanunt deloc de neglijat!
Flickr - pozele mele
Scris 20 decembrie 2005 - 10:08
Mi se pare un pic incorecta chestia sa fiu fortat sa iau un anumit hardware pentru ca softul nu merge decat pe el...
Flickr - pozele mele
Scris 21 decembrie 2005 - 10:15
Flickr - pozele mele
Scris 22 decembrie 2005 - 02:13
Flickr - pozele mele
Scris 22 decembrie 2005 - 01:39
Flickr - pozele mele
Scris 22 decembrie 2005 - 06:04
Flickr - pozele mele
Scris 22 decembrie 2005 - 07:13
Flickr - pozele mele
Scris 22 decembrie 2005 - 11:15
Flickr - pozele mele
Scris 24 decembrie 2005 - 12:09
Cu riscul de a "supara" unii colegi de forum, am citeva observatii de facut :
Trebuie sa recunoastem ca ORICE lucru bun se face cu investitii, munca si profesionalism. Cirpeala sau mai bine zis sursele "alternative" mai ieftine nu pot duce in final , decit la un rezultat mediocru sau catastrofal.
Surse gis corecte si actualizate pentru Romania se gasesc de mult , dar COSTA !.
Un lucru extrem de important la o aplicatie pentru navigatie este interfata cu utilizatorul. Bun inseamna simplu, intiutiv, practic. Aici vor fi mereu diferente care in final vor face ca un anume soft sa se vinda mai bine ca altele.
Ce este fara doar si poate neplacut atit la i-go cit si la road in acest moment , e PRETUL !
Iar ca tacimul sa fie complet, distribuitorilor li se acorda un discount jenant de mic...
In mod categoric se mizeaza pe faptul ca NU exista concurenta....
Pentru comparatie, in ianuarie 2006 va fi disponibil oficial in Romania TomTom pentru TOATA europa de vest pe CD , incluzind Cehia si Polonia , la pretul de 599 Ron cu TVA inclus !!!!
Varianta pe card multiplatforma va fi in jurul a 950 Ron.
Parca e o diferenta.....
In privinta variantei de teste ale TT pentru est, nu cred ca poate fi numita nici macar beta... TT a trimis-o in teste in TOATA eu de est sa-si formeze o idee referitor la acuratetea hartii. Este evident ca in momentul in care va fi cit de cit OK o vom gasi in magazine.
Lucrul care ar trebui sa ne ingrijoreze insa, este acela al piratarii softurilor ! Poate ma veti intreba daca tin cu "ursu".... Asa ca raspund inainte si anume ca ORICE soft va inceta sa se dezvolte daca nu va fi sustinut financiar. Cu alte cuvinte, daca oricare din aplicatiile de care vorbim sau vor aparea NU se va vinde, este de la sine inteles ca cei care-l dezvolta il vor abandona. Munca patriotica nu face nimeni.....
Sansa noastra e ca o buna parte din aplicatii includ Romania in ALTE harti.....Altfel am muri cu variante beta....
Nu vreau sa compar acum cele 2 aplicatii care sunt pe piata.Totusi, pe una o gasesc OK iar pe alta o detest -parere strict personala- . Dar cum le vind pe amindoua , trebuie sa ma abtin ...
[Edited on 24-12-2005 by Kroko]
Scris 24 decembrie 2005 - 03:31
Ca ordin de marime este exact 30% din MARJA acordata ORICARUI produs soft comercializat in Romania !!!!
Sa nu uit, geostrategies este numai unul din furnizorii de "harti" utilizabile la navigare rutiera.
Important e totusi ca gheata s-a spart, si vom avea sigur produse pe "alese" in foarte scurt timp.
Scris 24 decembrie 2005 - 07:03
In privinta previziunilor, NU poate fi vorba inca la un asemenea produs.
In privinta geostrategies, vei avea surprize in curind...
Si pentru ca avem un "eveniment" fericit in citeva ore, vreau sa profit si sa urez "CRACIUN FERICIT" tuturor colegilor de forum .
Petrecere frumoasa tuturor, si sa ne auzim cu bine.
Scris 27 decembrie 2005 - 06:43
- azi am descoperit o eroare grava, zic eu! Venind pe Bd. Corneliu Coposu dinspre Unirii spre Hala Traian ma punea sa fac stanga (!) la intersectia cu Sfanta Vineri, cand semnul albastru circular zice clar: inainte sau la dreapta!
- inca mai trebuie sa ne imprietenim la modul de prezentare al intersectiilor: zice usor stanga apoi usor dreapta etc... Si de fapt tu trebuie sa ocolesti (regulamentar de altfel) centrul imaginar al intersectiei (unde este puctul zero al masuratorii, cred).
- De asemenea uneori zice cam tarziu ce ai de facut... Mai ales daca sunt intersectii complexe. De exemplu, la Arcul de Triumf si apoi mai incolo, unde sunt sensuri giratorii, s-a cam balbait madam...
In fine, una peste alta in cateva zile am ajuns fara probleme la 3 adrese total necunoscute, si pentru asta parerea mea e ca merita toti banii!!!
Flickr - pozele mele
Scris 28 decembrie 2005 - 11:00
Flickr - pozele mele
Scris 28 decembrie 2005 - 11:28
Flickr - pozele mele
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi