Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Rovigneta - Reloaded

• Please log in to reply
92 replies to this topic

#76 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 05 ianuarie 2010 - 10:44

N-am cumparat pana acum deloc rovigneta si pana cand nu o sa fie un sistem care intr-adevar sa ii pedepseasca pe TOTI contravenientii in mod egal si nediscriminatoriu, eu nu dau banii pe ea. Sa vedem normele de aplicare ale legii si modul de punere in practica...

...exact, tot felul de taxe de bariere...

Banii vor veni tot de la ,,fraierii'' care incearca sa fie corecti.

Am facut parte din astia, amu, dribling, iar in caz de fault, suport fluierul, cartonasul...

Ilegalistilor. :D
Sa nu va plangeti de starea drumurilor !
Pai cu se le faca ?! mai ales daca nu le iese si lor de cate o viloaca, un supercar, etc.

Eu am fost un fraier an de an. La fel voi fi si de acum inainte. Nu ma dau "corect", dar chiar ma gindesc ca banii astia ( sau macar o parte din ei ) se duc pe sosele. Am verificat acum si-mi expira pe 30 ian.

Si eu pana acum am fost corect, numai ca luam d'alea pe o zi, maxim o luna, Acum, ca sa nu mai stau cu grija, am luat pe un an.
Si eu sper sa se verifice intr'adevar chestiile astea, dar nu cu sisteme care sa inghita mai multi bani decat rovignetele in sine

Bravos, asa da.
Si eu, ca "fraierul", cumpar rovignete anual pt masini. La mine termenul de reinnoire este pe la jumatatea lui August.
Sa vad cum va sta treaba la Fabia, ca in Feb/Martie inchid contractul de leasing, dar rovigneta este platita pana la jumatatea-finele lui August.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#77 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 05 ianuarie 2010 - 10:49

Mi-aduc aminte ca in vara lul 2008 am cautat la 15 benzinarii rovigneta pe o luna/an si nu am gasit asa ca mi-am bagat picioarele. In general cand mai plec din Bucuresti cumpar, sa nu am probleme inutile cu politia
  • 0

#78 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 05 ianuarie 2010 - 10:56

N-am fost verificat niciodata
  • 0

#79 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2010 - 10:57

In vara lui 2008, mai exact in a 2 jumatate a ei au fost ceva probleme cu disponibilitatea rovignetelor; atunci tocmai s-au schimbat autocolantele care se lipesc pe parbriz.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#80 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 05 ianuarie 2010 - 10:58

N-am fost verificat niciodata

eu da, n-au vrut sa ma lase sa trec podul la bulgari daca nu aratam chitanta. oricum trebuie spus ca singura dovada e chitanta, altceva e egal cu zero, nici nu trebuie sa ai lipit ala.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#81 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 05 ianuarie 2010 - 11:04

Nici pe mine nu m-au verificat de rovigneta vreodata, indiferent de masina. Sper sa nici nu ma verifice vreodata; asta inseamna ca nu ma opreste. :D
  • 0

#82 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 21 ianuarie 2010 - 05:58

Ministerul Transporturilor: Rovinietele autocolante vor fi inlocuite cu rovinietele electronice incepand cu 1 august
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 21 ianuarie 2010, 17:12 Economie | Consumator

(21 Ian 2010)
Rovinietele autocolante vor fi inlocuite, incepand cu data de 1 august 2010, cu roviniete electronice, tariful de utilizare al drumurilor urmand a fi achitat numai prin intermediul unui sistem informatic, a anuntat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Potrivit unui proiect de ordonanta initiat de minister, emiterea, monitorizarea si controlul rovinietei se vor realiza printr-un sistem ce permite achitarea tarifului de utilizare prin mijloace informatice, gestiunea datelor privind vehiculele cu drept de utilizare, monitorizarea si controlul achitarii tarifului de utilizare.

Cititi aici nota de fundamentare a proiectului de ordonanta.

"In prezent nu exista o baza de date actualizata on-line astfel incat, la controlul efectuat in trafic de personalul cu atributii de control, acesta nu are certitudinea ca rovinieta aflata la bordul vehiculului este conforma. Se constata faptul ca foarte multi utilizatori nu achita acest tarif, ceea ce are impact asupra programelor de lucrari de modernizare si dezvoltare a retelei de drumuri nationale, lucrari ce au ca sursa de finantare si veniturile proprii realizate de CNADNR din incasarea tarifului de utilizare", se arata intr-un comunicat al ministerului.

In schimb, sistemul informatic de emitere, gestiune monitorizare si control al rovinietei electronice este util pentru cresterea colectarii veniturilor, prin gestiunea coordonata a retelei, sustine ministerul transoporturilor.

Acest sistem va face posibila controlarea in mod automat a tuturor vehiculelor, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare inregistrata la momentul tranzitarii, pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea, precum si controlarea in teren.
CNADNR va putea urmari esantioane de trafic si transmite catre personalul care face verificari ordine de lucru prin intermediul unor terminale mobile privitor la datele de identificare ale vehiculelor de controlat.
In cazul controalelor in teren, acest sistem este util pentru conducatorii auto, pentru ca nu vor mai fi oprite si controlate toate vehiculele in scopul verificarii achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale. Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care exista suspiciunea ca detinatorii nu au achitat acest tarif.

Soferii ar putea ramane fara certificatul de inmatriculare

Incepand cu data de 1 august 2010, constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale din Romania, consemnandu-se aceasta in procesul verbal de constatare a contraventiei. Procesul verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa stabilirea acestuia, pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor � Directia Generala Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini.
Odata cu aplicarea amenzii contraventionale, utilizatorilor romani care folosesc reteaua de drumuri nationale din Romania fara a avea rovinieta valabila, li se va retine certificatul de inmatriculare a vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de utilizare.
Proiectul prevede injumatatirea cuantumului amenzilor contraventionale, eliminand posibilitatea de retinere a 25% din cuantumul acestora de catre institutia din care face parte agentul constatator.

De asemenea, a fost stabilita pentru contravenient obligatia de a achita, in contul CNADNR, cu titlu de despagubire, o suma egala cu tariful pe 12 luni, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, aceste sume revenind, ca venit extrabugetar CNADNR �SA; valoarea despagubirii s-a stabilit avandu-se in vedere faptul ca nu se poate determina in niciun caz intinderea in timp a faptei contraventionale.

REFERINŢE
Urdareanu incheie o noua afacere cu statul: CNADNR va plati asocierii Novensys Corporation/UTI Systems 35,96 milioane de lei pentru rovinieta electronica
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#83 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 21 ianuarie 2010 - 09:07

O bagatela ... 10 mil euro
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#84 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 21 ianuarie 2010 - 09:57

Pai sa stii ca e. La ce incasari vor fi, probabil ca investitia reprezinta un procent foarte mic.
  • 0

#85 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 21 ianuarie 2010 - 10:24

Da, Relu, asa ar fi daca sistemul ar ramane functional mult timp si fara prea multe cheltuieli cu intretinerea lui. Insa, din cate am inteles eu (daca nu am inteles bine, sa ma corectati), sistemul include niste camere de luat vederi pentru identificarea participantilor la trafic. Eu acolo vad problema, in sensul ca m'as mira ca alea sa reziste prea mult timp.
De 10 mil euro plateau salarii pentru agenti care sa controleze si sa dea amenzi. Fii sigur ca ar fi fost de ajuns cate un control/saptamana, intr'o zi aleatorie, la iesirile din orase pentru a baga frica in cei care nu au platit rovigneta ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#86 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 21 ianuarie 2010 - 10:31

Variante alternative exista intotdeauna. Totusi, daca sistemul va functiona, va fi un progres important.

l.e.
Sistemul poate functiona aproape singur. Exista softuri de recunoastere a scrisului + altele, care, gindite bine, pot face o treaba foarte buna.
  • 0

#87 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 21 ianuarie 2010 - 10:47

Ca sistemul poate functiona singur, e clar. Insa cand se constata ca un anume autoturism nu figureaza ca avand rovigneta platita, tot trebe verificat de cineva, cred. Nusht daca se vor emite amenzile direct de calc.
Ideea nu era asta ... mie mi'e ca nu vor rezista prea mult in stare de functionare camerele de supraveghere a traficului.
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#88 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 21 ianuarie 2010 - 10:55

sunt bani multi de castigat din contracte, altfel erau mai mult decat suficiente cateva camere mobile+soft+legatura intre ele. nici nu trebuia sa coste mult. ba chiar o parte dintre ele puteau fi obtinute gratis sau cu bani foarte putini prin implicarea in proiect a unor studenti destepti. mai ramaneau costurile cu productia efectiva, in china iti fac aia fix orice vrei, deci pomana.

deja ma plictisesc de tara asta de kkmk. cand vrei sa faci economie si diverse chestii bune, se poate. si nici macar nu e ceva nou, au facut-o altii ani de zile inainte.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#89 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 21 ianuarie 2010 - 10:57

Daca nu ma insel, ungurii au demult asa ceva.
  • 0

#90 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 22 ianuarie 2010 - 12:00

Eu nu intelg altceva, f bine ca se va putea platii "on line", ca se vor efectua controale (sper), etc., dar de ce cel prins fara sa plateasca si amenda si despagubiri catre cnadnr ?
Ca principiu vorbind, nu se pedepseste aceiasi greseala de 2 ori ?
Nu era mai bine si mai simplu sa fie o singura masura punitiva (amenda), dar consistenta ?
  • 0

#91 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 22 ianuarie 2010 - 08:51

Daca nu ma insel, ungurii au demult asa ceva.

Camere din alea nu stiu de cind au ... da' la abtibild au renuntat parca in 2008.

Si apropo de camere care iti filmeaza numaru' ... una din asta m-a filmat cind am oprit la bariera sa iau tiketu' de parcare la subsolul unui mall din Budapesta - pe bilet a fost imprimat numaru' masinii ...

PS - la unguri iti trebuie vinieta doar pt. autostrazi, pe restul drumurilor inca e free ... vorbesc de astia pina la 3.5 t, restu' cred ca trebuie sa aiba vinieta si pe celelalte drumuri. Din ce am vazut se pare ca prelungesc autostrada Budapesta - Szeged, probabil spre Nadlac.

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 22 ianuarie 2010 - 08:54

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#92 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 22 ianuarie 2010 - 09:42

Asa cum spuneam "On 1 January 2008 windshield vignettes were removed from the motorway toll system: motorists are provided only with a voucher when they purchase authorisation to use the road. When purchasing e-vignettes, it is even more important than ever that drivers check all data before confirmation." (sursa)
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#93 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 22 ianuarie 2010 - 09:52

E mai mult decit evident ca si ungurii folosesc sistemul care se vrea implementat la noi. Eu il gasesc util, in ciuda cheltuielior pentru investitie. Vorba lui andrei, macar sa-l tina functional.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi