Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Ce tv Lcd aveti/recomandati?

• Please log in to reply
2821 replies to this topic

#526 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 18 februarie 2009 - 03:38

pai maruntisurile alea trebuie definite si ele ca sa fac un buget... poate in functie de cad costa renunt la proiect cu totul...
aia cu sunetul e importanta
cum scap de telecomenzi daca totul e Sony?
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#527 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 18 februarie 2009 - 04:08

Ce nu stiu aici, este cum fac cu sunetul...
El intra din PS3 in TV? TV-urile astea se aud bine?

Intra si se poate, dar e pacat. :)

In prezent am un Home Cinema Sony...
Nu stiu insa ce intrari are, paremi-se ca doar SCART...

Nu cred ca are numai SCART ca intrare. Spune-mi pe PM ce sistem ai. De altfel chiar ma indoiesc ca ar avea initrare scart...

Referitor la telecomenzi, o telecomanda de tv Sony comanda si DVD player, si receiver/amp, vcr.

Nu poti neglija ca receiverele noi (Sony, de ex) permit auditie pana la 3 zone.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#528 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 18 februarie 2009 - 04:20

La Sony (probabil si la altii) poti folosi o singura telecomanda pentru tot ,,arsenalul''.

Ai scula ptr sunet, deci ii rezolvata

Au mai ramas cablurile, problema cea mai spinoasa.
Cum aud de un magazin care sa aiba toate cablurile in actiune, te anunt.

:) :beerchug:
  • 0

#529 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 18 februarie 2009 - 05:22

Intra si se poate, dar e pacat. :)

Nu cred ca are numai SCART ca intrare. Spune-mi pe PM ce sistem ai. De altfel chiar ma indoiesc ca ar avea initrare scart...

Referitor la telecomenzi, o telecomanda de tv Sony comanda si DVD player, si receiver/amp, vcr.

Nu poti neglija ca receiverele noi (Sony, de ex) permit auditie pana la 3 zone.

Si eu m-am mirat cand am vazut ca are doar scart; parca mai are si o mufa rotunda cu un orificiu mic la mijloc, dar nu sunt sigur... Numele lui este Sony DAV-DZ100

Ref la telecomenzi, acum pot doar sa schimb programele si volumul TV-ului din telecomand Home Cinema-ului (dar asta doar tinand un buton apasat, echivalentul Fn de la laptopuri, ceea ce nu e chiar comod...)
Invers (din telec TV-ului spre Home Cinema) nu am nimic...
E la LCD-uri altfel?

Inca ceva: am citit ca PS3-ul nu are infrarosu, deci nu vad cum ar putea fi telecomandat cu o telec obisnuita ...
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#530 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 18 februarie 2009 - 05:33

La PS3 nu se poate utiliza decat o telecomanda bluetooth, care costa cam 90RON sau se da cadou la doua filme Blu-Ray cumparate (la MG parca).
Din pacate dz100 nu are decat un singur conector - SCART, care este output spre TV. Mufa aia rotunda este intrarea de antena FM.
Telecomenzile tv-urilor sony din ultimele generatii pot comanda mai multe sisteme av, functii complete.
  • 0

#531 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 18 februarie 2009 - 05:46

Din pacate dz100 nu are decat un singur conector - SCART, care este output spre TV. Mufa aia rotunda este intrarea de antena FM.

Nu stiu daca acelasi SCART este si "in" sau mai e unul, dar am "bagat" eu sunet in el (din laptop) :)
Anyway, intrebarea e daca in in aceste conditii (SCART) se mai merita sa il pastrez sau nu?
  • 0

#532 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 18 februarie 2009 - 05:55

Sfatul meu este sa NU. Acum depinde de bugetul alocat sau preconizat.
Practic trebuie sa te indrepti spre ceva cu HDMI. Atentie insa la modelul ales de scula (receiver) deoarece sunt unele, chiar cu nume de nume, care nu joaca decat rol de hub. Adica poti baga mufa HDMI in receiver, scoti semnal spre tv tot HDMI, insa sunetul nu poate fi procesat de receiver.
In speta, daca vrei sa te indrepti spre domeniul HD, ai nevoie de:
-player HD - aici inca sustin ca PS3 este cel mai accesibil si updatabil (s-a ajuns la vs 2.60 de fw, acum suporta si divx 3.11 - se asteapta in cateva luni suport pt divx 7)
-amplificator/ receiver care sa poata procesa semnalul audio care vine prin HDMI
-tv cu rezolutie 1920 x 1080p

Acum depinde de preferintele si imaginatia fiecaruia la alegerea sculelor.
  • 0

#533 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 19 februarie 2009 - 08:07

domne bani ar fi, dar si directii in care sa se duca se gasesc...

hai ajuta-ma sa mai fac un pas spre a-mi clarifica (ca sunt multe chestii pe care nu le stiu) ce inseamna sa ma indrept spre domeniul HD:
- cu televizorul am inteles, ramane sa ma documentez in leg cu diagonala/brand/buget;
- cu ps3 sunt de acord (l-am vazut in actiune);

- dar cand zici receiver, te referi la cutia de la UPC? Si daca da, la ce sa fiu atent? Sunt de mai multe feluri? Daca nu, atunci la ce te referi?
- daca eu privesc filme (cele mai frecvente sunt divx-uri de 700 MB de pe torente) via PS3, alea ce fel de sunet/imagine contin? ma gandesc ca daca ele au contin un tip simplu de sunet (e.g stereo) si imagine, degeaba am super scula (PS3 + TV 1080p), ca n-are ce informatie decoda... Sau gresesc?
- da-mi exemplu de un amplificator de sunet (brand si model) HDMI sa vad despre ce e vorba.
  • 0

#534 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 19 februarie 2009 - 09:35

Nu, nu ma refer la cutia upc - aia se numeste STB sau Mediabox.
Am zis "amplificator sau receiver" si te poti inspira de aici: http://www.testfreaks.com/receivers/
Nu iti recomand o marca anume deoarece gusturile mele nu se "pupa" cu ale altora, asa ca fiecare este liber sa isi aleaga ce doreste. Nu ai limita decat bugetara, creativitate si posibilitati. Sa definesti de la inceput ce iti doresti, 5.1 sau 7.1, ce boxe doresti, fs, bs sau sat.
Sunetul de la ps3 vine pe acelasi cablu hdmi pe care vine sau se transporta si semnalul video, si este livrat catre incinte asa cum a fost inregistrat. Vorbind de divx, daca e 2.0 il asculti stereo, daca e 5.1 il asculti 5.1 Acum depinde si de DSP-ul receiverului (in cazul in care optezi pentru aceasta varianta) daca stie sa emuleze 5.1 din 2.0 sau ceva in acest gen. De exemplu am fost foarte multumit de al meu cel vechi, care stia sa reproduca corect surroundul venit pe cablu anlalog (protv, upc). In cazul in care estei dispus sa vezi in action ceva, aranjam o vizionare si eventual niste schite cu componente/ legaturi (care sunt si alea importante, mama lor..., cablurile).
Daca vrei iti dau tlf pe pm si vb.
  • 0

#535 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 19 februarie 2009 - 09:55

vreau!
  • 0

#536 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 24 februarie 2009 - 05:22

UPC Rom�nia va continua să investească �n acest an �n infrastructura reţelei şi echipamente, urm�nd să aloce 52 de milioane de euro, cu peste 10 milioane de euro mai mult faţă de 2008, a declarat, marţi, directorul financiar al operatorului de telecomunicaţii prin cablu TV, Severina Pascu.
"Mai mult de jumătate din sumă, respectiv 30 milioane de euro, va fi destinată reţelei, respectiv echipamente şi aplicaţii software, precum şi �ntr-un proiect care vizează creşterea vitezei de transfer a datelor p�nă la 100 Mbps. Restul va fi �ndreptat către alte proiecte IT, care includ şi echipamentele instalate la clienţi", a afirmat Pascu.
Potrivit datelor companiei, investiţiile UPC Rom�nia vor depăşi 135 milioane de euro �n intervalul 2007-2009. �n 2008, operatorul a investit 40 milioane de euro, iar �n 2007 suma s-a ridicat la 45 milioane de euro.
Pascu spune că investiţiile �n reţea, �n special �n platforma digitală a companiei, care au permis lansarea de noi servicii, au avut ca efect stoparea reducerii numărului de clienţi.
"�n ultimele săptăm�ni ale lunii decembrie 2008, soldul ieşirilor şi intrărilor de clienţi a trecut pe plus, tendinţă care s-a manifestat şi �n primele luni ale acestui an. Practic, faţă de finele anului trecut, compania a consemnat creşteri de clienţi pe toate segmentele de business, inclusiv pe serviciul de televiziune analogic", a afirmat directorul financiar al UPC Rom�nia.
Astfel, numărul de abonaţi ai operatorului a urcat de la 1,263 milioane, la finele anului 2008, la peste 1,3 milioane �n luna februarie. Pe cablu TV, numărul de clienţi a crescut de la 1,108 milioane la 1,112 milioane, din care 130.000 pe segmentul digital, comparativ cu 109.900 �n decembrie 2008.
"Tendinţa manifestată �n r�ndul clienţilor este migrarea de la serviciile transmise analogic la cele digitale. Lansarea serviciului de televiziune digitală �n octombrie 2008 a permis companiei să stopeze peirderile de clienţi şi să �nregistreze creşteri de la lună la lună şi suntem optimişti că această tendinţă se va menţine şi �n următoarele luni", a arătat Pascu.
Conform datelor companiei, şi pe segmentele Internet şi telefonie fixă au fost consemnate creşteri, de la 237.300 clienţi, la finele anului 2008, la 240.000 utilizatori �n luna februarie, respectiv de la 124.200 la 126.000.
�ntrebată de rezultatele financiare, reprezentantul UPC Rom�nia a afirmat că operatorul a consemnat o reducere a cifrei de afaceri �n 2008 comparativ cu anul precedent şi va raporta pierderi, la fel ca şi �n 2007.
"Reducerea tarifelor practicate a afectat �ncasările companiei, dar �ncă nu pot avansa o cifră pentru că situaţiile financiare nu au fost finalizate. Ţinta noastră �n 2009 este creşterea veniturilor pe fondul majorării bazei de clienţi şi �n condiţiile menţinerii tarifelor actuale", a spus Pascu.
Reprezentantul UPC Rom�nia a explicat că rezultatul negativ din 2008 este motivat de investiţiile efectuate �n reţea.
"Nu ne aşteptăm la profit net �n 2008, �n condiţiile �n care am investit şi vom continua să alocăm sume �n această direcţie, iar tariful mediu pe abonat practicat �n Rom�nia este cel mai redus comparativ cu celelalte state din Europa Centrală şi de Est", a arătat Pascu.
Ea spune că manifestarea crizei financiare pe piaţa locală nu va afecta politica de resurse umane a operatorului, urm�nd ca numărul salariaţilor să crească, de la 1.600 angajaţi �n prezent.
"Fără criză, creşterea UPC Rom�nia estimată pentru acest an ar fi fost mai mare. Noi vom continua să lansăm noi oferte pe segmentul telefonie şi Internet. Spre exemplu, �n ultimul trimestru al anului vom lansa serviciile de televiziune digitală de �naltă definiţie", a spus Pascu.
Subsidiară a companiei olandeze UPC Holding, UPC Romania este unul dintre primii trei jucători locali pe piaţa telecomunicaţiilor prin cablu TV.
UPC este afiliat la compania americană Liberty Global, listat la bursa de la New York, care furnizează servicii video, de voce şi acces la Internet pentru 16,9 milioane de clienţi din 17 state.
De la intrarea pe piaţa rom�nească, �n urmă cu 17 ani, UPC a derulat investiţii de peste 700 milioane de euro.
Conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice, UPC Rom�nia a raportat pierderi de 230,18 milioane de lei �n 2007, �n creştere cu 107,8% faţă de anul precedent, �n timp ce afacerile au avansat cu 136%, la 558,5 milioane de lei.
Principalii concurenţi ai UPC Rom�nia sunt RCS&RDS şi Romtelecom.
Adrian Dumitrache, [email protected]
  • 0

#537 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 12:12

am fost azi la tehno-aia...
au multe lcd-uri, dar un singur semnal - focusat (parabolica) de la upc. am vazut si full hd si hd ready si lcd si plasma ...
nu mi-a placut niciunul, decat de la distanta mare spre foarte mare... :lol:

In dormitor am 2 situatii de privit la tv: de la birou (120 cm) si de pe canapea (230 cm). cea mai mica diagonala cu full hd e 81 cm si aici ma gandisem la Sony 32W4000. Mi-e teama ca fiind prea aproape o sa vad toate imperfectiunile si o sa ma enervez ...
Asadar, va intreb: e prea aproape? Sa merg pe o diagonala mai mica renuntand la full hd? sa merg pe 81 cm si sa sa sper ca se va vedea bine (cu digitv, desigur)? sau sa raman la crt-ul meu multumitor?

in sufrafgerie, o singura pozitie, de pe canapea, 380 cm. aici am decis sa merg pe combinatia Sony 46W4000 (sau echivalent de la alti producatori; am inteles ca la Sony se schimba gama si nu prea mai sunt pe stoc ...) + media center (asta n-are hdd intern, dar fac eu rost de unul de 1 TB) + DVD player BR (nu mai stiu care) + receiver + boxe actuale (5+1) + telecomanda universala.

oricum pana nu iau (daca iau) LCD-ul mic si pana nu vad care e treaba cu ele, in functie de ce se aleg, etc... nu ma apuc de nimic in sufragerie!

Aceasta postare a fost editata de salesman: 04 martie 2009 - 12:16

• 0

#538 rzv74

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 259 Mesaje:
Inregistrat: 28-octombrie 02

Scris 04 martie 2009 - 09:19

ai putea sa astepti putin ca apare seria 5500 (martie 2009)la sony si poate mai scad preturile la 4000/4500.
  • 0

#539 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 09:29

de asteptat pot sa astept, dar am inteles ca echivalentul lui 46W4000 va costa peste 8000 ron... acum asta costa vreo 5500.

problema e ca mi-e teama de 2 chestii:
- ca se va vedea prost de aproape
- ce se vor vedea prost divx-urile
  • 0

#540 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 04 martie 2009 - 10:00

Eu am un LG de 94 full HD care se vede bine chiar si pe un semnal de toata jena de la UPC (cablu clasic, nici macar retea ''stelara'' sau cum ii zic ei). Daca tu ai semnal bun nu trebuie sa-ti faci probleme. Depinde si de televizor. Am vazut un Philips de 60mil. care se vedea groaznic pe cablu clasic, desi altfel era super laudat pe net, fiind excelent pt. Bluray and stuff.

Aceasta postare a fost editata de the1: 04 martie 2009 - 10:04

• 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#541 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 10:06

din pdv tehnologie semnal o sa trec pe DigiTV de la UPC (digital, terestru), dar din pdv calitate nu stiu cum imi dau seama daca am semnal bun...
  • 0

#542 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 10:14

Semnalul va fi bun. Alege orice LCD vrei, mai bine sa fie Full HD. Daca vrei un pret bun pt LG-uri da-mi PM. Daca vrei SONY alege 40w4000 cel putin, e bun modelul. De la LG recomand 37LG6000 sau mai sus.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#543 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 10:40

tocmai mi-a zis cineva ca daca diagonala e sub 32" nu mai conteaza daca e full HD sau nu. asa e?
  • 0

#544 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 02:26

Glosar:
televiziune analogica prin cablu de la upc - UPC TV
televiziune digitala prin cablu de la upc - UPC Digital TV
televiziune digitala prin satelit de la upc - Focus Sat
televiziune analogica prin cablu de la rcs&rds - Cable TV
televiziune digitala prin cablu de la rcs&rds - Digicable
televiziune digitala prin satelit de la rcs&rds - Digi TV

ca sa nu mai existe confuzii. :lol:

La dimensiunea de 32" folclorul forumurilor spune ca nu merita sa fie FullHD ca nu se poate face diferenta intre 1080P si 1080i la diagonala aia. Evident sunt spuse de cei care nu au, nu ar lua, nu au bani sa ia, sau au deja unul cu diagonala mare. Pana la urma depinde de capacitatea fiecarui privitor de a face diferenta intre cele doua tipuri de afisare.
Combinatia mentionata de tine mai sus este ok: TV, mediacenter, receiver, boxe 5.1, dvd-player, telecomanda.
Referitor la marca televizorului, iti pot recomanda un link pe pm, unde poti vedea care sunt marcile care prezinta cel mai des defectiuni si de ce natura - nu este nimic subiectiv, pur si simplu un loc de schimburi de informatii intre depanatori, centre de service. Consider ca marca pentru care sunt sesizate cele mai putine defecte pe o perioada de un an, sa zicem, poate fi considerata mai fiabila ca altele. Acum, bineinteles, sunt si alte elemente care trebuie puse in balanta achizitiei.
  • 0

#545 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 04 martie 2009 - 03:04

Da-mi si mie pe PM linkul ala te rog. :lol:
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#546 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 04 martie 2009 - 06:15

La dimensiunea de 32" folclorul forumurilor spune ca nu merita sa fie FullHD ca nu se poate face diferenta intre 1080P si 1080i la diagonala aia

Ca la radio Erevan:
1. Nu-i 32, e 42.
2. Nu-i folclor, sint reviewuri de specialitate.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#547 rzv74

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 259 Mesaje:
Inregistrat: 28-octombrie 02

Scris 05 martie 2009 - 11:35

de ce e secret link-ul ala?

Aceasta postare a fost editata de rzv74: 05 martie 2009 - 11:36

• 0

#548 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 05 martie 2009 - 01:13

@vraji, salesman mentionase diagonala de 32" si exact la ea am facut referire - 40-42" e deja din alta categorie. Atat timp cat in review-uri nu se vor compara mere cu mere, pentru mine nu au nicio valoare. Adevaratul review il faci la tine in living, pe sursele tale. De exemplu, la niciun cunoscut de al meu nu am intalnit calitetea pe care am obtinut-o la mine acasa, ceea ce ma face sa ma simt bine cu adevarat, dovedeste ca nu am facut alegeri proaste. Sincer ma doare-n basca ca in nustiuce magazin se vand televizoare ieftine, foarte accesibile, pe care se afisaza un semnal de la un player br. Sa nu faci greseala pe care o face majoritatea celor care nu mai sunt in tara de mult, in sensul de a nu compara ceea ce este disponibil in us cu este la noi sau in eu. Nu are nicio legatura. Cand se vindea la voi XBR-ul noua ne curgeau balele dupa un amarat de KLV, greu de obtinut chiar si pe comanda.
@rzv, nu este secret, insa nu sunt autorizat sa il fac cunoscut. Nu o sa i-l pot da nici lui sls. In schimb mi s-a promis un raport cu nr. unitati servisate/ marca si cate din ele tv lcd (parca asta ne interesa).
  • 0

#549 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 05 martie 2009 - 02:50

Tu ce LCD ai? Sony, ce model?
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#550 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 05 martie 2009 - 03:09

Swiby, tineretul te ia prin invaluire... :)
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi