In fiecare an, de ceva vreme incoace, in zona lui 1 Mai, la Rapa Rosie se aduna modelistii. In special aeromodelistii. Imi place sa numesc evenimentul ca fiind un fel de "Woodstock" al modelistilor (pastrand doar ce a fost bun de la acel eveniment). Evenimentul de aici, de la Rapa, nu mai este de mult numai pentru modelisti. Vin multi oameni, doritori de aer curat, iarba verde, mici, bere sau vin la foc de tabara noaptea, dar mai ales sa priveasca asii zborului cu radiocomanda. Si anul acesta, pe langa aeromodele (cu sau fara motor, electrice sau termice), vor fi prezenti si automodelistii off-road. Ba chiar se va zbura si cu parapanta sau chiar cu deltaplanul. Evenimentul are si organizare foarte bine pusa la punct. Avem sprijinul autoritatilor locale si chiar al Armatei. Zona este pur si simplu superba. Intrarea, libera. La final se face curat (!!!). Eu am participat la 2 editii mai vechi (2003 si 2004) dar si atunci ne strangeam minim 60 de oameni. Acum stiu ca vin si oameni din afara tarii. O sa pun cateva poze de la editiile trecute: