Vanatoarea de vitezomani incepe!
Scris 01 noiembrie 2007 - 07:32
in utimele zile am avut de filmat la Calugareni in mlastina si nu am avut treaba cu buboiul cunoscut sub numele de Bucuresti... Maine dimineata insa trebuie sa ajung in Buftea la 08:00. Asta inseamna ca plec cel mai tarziu la 06:30. Uraa!
Scris 01 noiembrie 2007 - 07:57
N-as vrea sa ,,tepuiesc'' un altul...
http://upload.wikime.../5...găreni.jpg
Sper c-ati castigat ...
Scris 01 noiembrie 2007 - 09:16
... si in acelasi spirit cu cele scrise de tine la Post #48:
Reclamatia unui automobilist francez surprins de radar cu 250 km/h pe o portiune de sosea cu viteza limitata la 70.
"Onorata Curte, intr-adevar, am vazut semnul de circulatie de "70", scris cu negru pe fond alb si incadrat intr-un cerc rosu, pe un panou fara nici o alta indicatie de unitati de masura. Dar dupa cum stiti, Legea din 4 iulie 1837 impune ca obligatoriu in Franta sistemul metric, in timp ce Decretul nr. 65-501 din 3 mai 1961, modificat conform directivelor europene, defineste ca unitati de baza legale, unitatile Sistemului International ( S.I.). Or, in sistemul de unitati S.I., unitatea de masura a lungimii este metrul, iar unitatea de masura a timpului este secunda. Este deci evident ca unitatea de masura legala a vitezei este metrul pe secunda.
Eu nu pot sa-mi imaginez nici o clipa ca Ministerul de Interne nu ar aplica Legile Republicii. Prin urmare, 70 metri/secunda corespund exact unor 252 kilometri/ora.
Politistii au afirmat ca eu am fost cronometrat cu 250 km/h, lucru pe care eu nu-l contest. Ma aflam, deci, cu 2 km/h dedesubtul limitei autorizate de viteza.
Va rog sa luati nota, sa-mi restituiti permisul de conducere si sa-mi permiteti sa ma retrag. Am onoarea sa va salut."
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:05
Bine, stiu ca e un banc, dar asta nu e un motiv sa nu ma enervez!!!
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:13
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:23
btw, de cand se aplica marirea vitezei la 60 (70) in localitati? Sa stiu si eu pana la cat sa reduc cand este radar, la 60 sau la 70?
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:33
... ala e francez ... adica face parte din natia aia care nu zice "computer" ci "ordinateur" (... si lista ar putea continua )
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:36
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:41
LE : A da ... si inca ceva ... de ce peste ocean pe toate indicatoarele de restrictie de viteza este specificat MPH ? Ca sa stie toata lumea si sa nu apara astfel de oameni care sa se foloseasca de astfel de metode sa scape de amenda / suspendare de carnet .
Aceasta postare a fost editata de Cristian: 01 noiembrie 2007 - 10:47
Scris 01 noiembrie 2007 - 10:55
Am taiat-o, pa.
Scris 01 noiembrie 2007 - 11:04
Si ce ti se pare asa ciudat? Nici noi nu zicem computer, ci "calculator", spaniolii zic "ordenador", si asa mai departe.
... da, dar noi ne oprim aici pe cind ei continua: "part materiel", "part logiciel" ... iar la "driver" te las pe tine sa ne spui cum ii zic francezii
Scris 01 noiembrie 2007 - 11:36
asa se vede la televizor
Scris 01 noiembrie 2007 - 11:42
ce tara de prosti e america
asa se vede la televizor
... cum ai ajuns la concluzia asta, te uiti la "Dallas" ???
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 01 noiembrie 2007 - 11:42
Scris 02 noiembrie 2007 - 05:27
Tara tuturor posibilitatilor a ajuns tara tuturor constrangerilor... Nu lucru calitativ... dar asta este alta discutie.
So, stie careva daca a trecut legea vitezomanilor?
Scris 02 noiembrie 2007 - 07:47
un mare plus pt ei, se pot exprima in propria limba, nu ca noi care am preluat sute de termeni din engleza, de parca in romana nu am avea destule cuvinte. Mi se par penibili oamenii care din 10 cuvinte, 2 spun in engleza (la fel si cei care stau tot timpul cu casca bluetooth pe ureche ("robocop"), de parca i-ar suna cineva nonstop -si eu am casca cu bluetooth, dar o folosesc exclusiv in masina, la drum lung)... da, dar noi ne oprim aici pe cind ei continua: "part materiel", "part logiciel" ... iar la "driver" te las pe tine sa ne spui cum ii zic francezii
cuvintele ingrosate sunt ONTOPIC, deci nu am nevoie de un avertisment
Scris 02 noiembrie 2007 - 09:02
N-ai cum sa scapi, este LEGE semnificatia indicatorului. Oricum americanii sunt alta mancare de peste, e tara in care toata lumea da in judecata pe toata lumea. In afara de asta, sunt prosti si fricosi.
Nu cred ca am auzit vreodata la americani sa aiba pretentii de natie foarte inteligenta. In general isi recunosc limitele (coeficient de inteligenta si educatie) si incearca sa faca ce pot cu ce au... Eu zic ca le reuseste destul de bine. Nici cu romanii nu mi-e rusine. Sunt destui analfabeti si la noi, iar "baietii destepti", prezenti in fiecare oras, fiecare cartier si in fiecare scara de bloc, in general isi folosesc "cunostintele" nu intotdeauna in cel mai bun si legal mod sau pentru binele comunitatii din care fac parte. Observ dintotdeauna ideea la romani ca americanii sunt prosti; nu o contest, dar sunt curios daca intr-adevar ca popor sunt mai prosti ca romanii. Daca s-ar gasi statistici pentru coeficientul mediu de inteligenta si pentru nivelul educatiei (probabil cele mai avizate repere) in cele 2 tari mi-este un pic teama pentru ce va scrie acolo. Si apoi, repet, depinde si de cum pune fiecare la lucru putinul sau mai multul pe care-l are. Din nou, o parere personala e ca la o lupta fata in fata intre americanul mediu si romanul mediu (nu median) am fi generosi sa spunem ca e o lupta stransa...
Revenind la afirmatia ta, daca pana si americanii recunosc ca nu sunt model de inteligenta si educatie, probabil ca 99 din 100 te-ar contrazice cand ii faci/declari fricosi. Nu stiu care o fi adevarul si pe unde ar fi ei intr-un clasament al "curajosilor"... Ei zic ca in capul listei.
Nu pledez Pro americani, Pro educatiei si modului lor de a gandi. Cand am ajuns in America acum cativa ani realizasem si eu ca, intr-adevar, americanii sunt prosti. Mai tarziu am realizat ca am fost atent doar la a confirma convingerile formate/primite din Romania, ceva cum italienii isi confirma acum ca romanii sunt hoti si violatori. Cu timpul insa vezi ca nu e chiar asa de rau cum se crede in Romania.
Scris 02 noiembrie 2007 - 09:06
Poate ne-a cam trecut timpul si nu realizam.
Scris 02 noiembrie 2007 - 11:08
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 02 noiembrie 2007 - 11:25
...e ,,cool'' ,da' ai putea traduce ceea ce-ai vrut sa zici?
Scris 02 noiembrie 2007 - 11:31
btw, mai in gluma mai in serios, la scurtatura de la bluetooth i-am dat F2 redenumire si am scris dinte albastru.
Pe cuvantul meu de Pioneer.
pana la urma care e legatura intre ce vorbim noi si intre vanatoarea vitezomanilor? BAN
Aceasta postare a fost editata de SHARANEL: 02 noiembrie 2007 - 11:37
Scris 02 noiembrie 2007 - 11:57
Si ma refeream la faptul ca majoritatea termenilor intalniti la nava trebuiau sa ne fie descrisi mai intai in limba romana, iar apoi la orele de engleza (3 ani jumate) sa ni se prezinte si termenii corespunzatori in engleza. Si cum asta nu s'a intamplat, mi se intampla foarte des sa incerc sa explic ceva si sa nu stiu decat termenul in engleza, nu si corespondentul in romana
Si acum, de incheiere ... rog mutarea discutiei la freezone sau stergerea ei zilele astea ... pentru ca, are dreptate Sharanel, ca suntem OT ... dar eu nu vreau ban
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 02 noiembrie 2007 - 11:58
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 26 iulie 2012 - 05:55
"Secretele" radarelor care ne amendează pe Autostrada Soarelui
Scris 26 iulie 2012 - 07:07
"21 de persoane prinse circulând pe contrasens pe autostradă"
Scris 26 iulie 2012 - 08:20
exact asta vroiam sa subliniez si eu"21 de persoane prinse circulând pe contrasens pe autostradă"
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 26 iulie 2012 - 10:03
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi