Salt la continut

Fotografie

kia ceed vs hyundai i30

• Please log in to reply
48 replies to this topic

#26 Bogdann_g

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 45 Mesaje:
Inregistrat: 01-august 07
  • Marca:Peugeot
  • Model:206 sw
  • Motorizare:1.4

Scris 30 septembrie 2007 - 02:01

Voiam doar sa zic ca mi se pare frustrant sa vrei sa iei un accesoriu si sa nu ti se ofere din motive ce tin de politica de MK. Da...intr-adevar Kia e de preferat, dar crede-ma ca daca cei de la Hyundai mi-ar oferi posibilitatea ca pt inca 800 eur sa imi pun jenti, un mp3 mai performant (stiu ca si la kia sunt doua nivele) o cotiera si alte maruntzisuri fii sigur ca voi merge la Hyundai.
  • 0

#27 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 30 septembrie 2007 - 08:55

normal ca ti se pare frustrant, insa nu ti se pare interesant in acelasi timp faptul ca ei iti ofera o configuratie FOARTE buna la pret mic?
ok, daca hyundai te lasa sa configurezi cum vor ei, e treaba lor si e normal sa ii preferi

dar kia te lasa sa configurezi, insa numai pleci din LX Best (oferta permanenta)..pleaca din LX simplu si pui ce vrei tu. diferenta e ca daca iei un LX simplu si il duci la nivel de echipare LX Best iese un pret mai mare. ei iti dau posib sa il iei la un pret mai mic, dar in momentul ala iti ingheata configurarea. daca e bine sau nu, vanzarile o vor decide
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#28 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 01 octombrie 2007 - 04:40

http://www.autoexpre...group_test.html
  • 0

#29 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 02 octombrie 2007 - 12:44

http://www.autoexpre...yundai_i30.html
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#30 Bogdann_g

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 45 Mesaje:

Scris 03 octombrie 2007 - 06:18

http://www.hyundai-m...ndex.php?id=252
  • 0

#31 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 03 octombrie 2007 - 07:06

Mda, i30 se pare ca a ajuns in cele din urma la noi ceva mai scump decat Cee'd la dotari echivalente...
  • 0

#32 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 03 octombrie 2007 - 09:47

Pentru a continua comparatia intre cele doua, insa inceputa pe topicul cu versus'ul cu Corsa ... diferentele intre cele doua modele de baza ar fi urmatoarele (consider LX Best model de baza, deoarece la Hyundai inca nu am vazut sa se poata adauga optionale, cel putin configuratorul nu permite acest lucru)

In primul rand, preturile pentru cele doua modele: Cee'd - 11854 euro, i30 - 13078 (deci 1224 euro DDP diferenta)

Ce are Cee'd si nu are i30
- oglinzi electrice si incalzite
- 2 difuzoare
- posibil EBD ... ptr ca la i30 scrie amplificator de franare 10" (servofrana)
- computer de bord
- geamurile fata sunt cu impuls

Ce are i30 in plus fata de Cee'd
- roata de rezerva de dimensiuni normale
- scaun sofer cu reglaj pe inaltime / scaune fata cu tetiere active
- iluminare in torpedou
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#33 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 03 octombrie 2007 - 11:21

Pentru mine e deja Sah Mat pentru Hyundai . Sunt foarte sigur ca pe piata din Romania nu o sa atinga nici pe de aproape vanzarile Ceed-ului . pe i30 nu-l ajuta nici lookul , nici pretul , nici garantia . Poate sa faca fata vanzarilor doar prin numarul mai mare de dealeri fata de Kia .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#34 Bogdann_g

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 45 Mesaje:

Scris 04 octombrie 2007 - 06:32

ideea e ca Hyundai se bucura de o notorietate mult mai mare decat Kia si cred ca pe chestia asta s-au bazat atunci cand au fixat pretul. Stiti si voi ca nu toata lumea citeste z forum-uri inainte de a-si alege o masina. Pur si simplu vad masina si li se pune pata pe ea.
Kia e mai degraba destinata celor care ciulesc urechile ceva mai tare insa cum nu toti sunt asa probabil ca vom vedea pe strazi si I30. Daca le voi vedea mei des decat pe ceed-uri nu-o sa fiu surprins.
  • 0

#35 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 04 octombrie 2007 - 09:40

din pacate nici eu , ai dreptate Bogdann_q .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#36 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 octombrie 2007 - 10:50

Trimisesem aseara un mail catre Hyundai Romania sa intreb ezac cum e cu i30'ul asta. Adineauri am primit raspuns, iar cea mai aiurea faza la ei mi se pare faptul ca nu poti configura modelul. Adik ... il iei ezac cum este el prezentat si pe site ca variante de dotari ... nu poti adauga absolut nimic. Macar la Cee'd, daca vrei neaparat, chiar si la 1.4 poti pune optionale pe LX, dar la i30 nu ai absolut deloc aceasta varianta

Am intrebat si despre comenzi, daca preiau deja (cel mai probabil da) si care este termenul de livrare, insa nu am primit nici un raspuns in privinta asta.
La fel, fara raspuns, a ramas si intrebarea mea referitoare la alte motorizari si cand vor fi disponibile pe piata

i30 are, in afara de handicapul pretului (fiind fabricat in Asia, are 10% taxe vamale) si al faptului ca nu poate fi configurat (o mare prostie) si pe acela ca apare pe piata la aproape 5 luni dupa Cee'd. Care, desi nu a fost mediatizat, deja incepe sa apara din ce in ce mai des pe strazi ... si f putini sunt cei care nu raman placut impresionati de aceasta masina. Mai ales dupa ce le zici si de pret. Iar Hyundai/Kia ... nu mi se pare ca vreuna din marci ar avea un renume mai bun (insa asta e chestie subiectiva)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#37 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 25 octombrie 2007 - 03:25

Am trecut azi pe la reprezentanta Hyundai sa vad i30'ul. Aveau unul afara, un Vivid Blue, iar in interior un Indigo Blue. Ambele erau cu motor de 1.6 GSL 122CP, nivel de dotare Style.

Exterior: designul lateral'spate si al spatelui (care datorita stopurilor pare a fi mai abrupt decat la Cee'd) nu mi'a placut de nici un fel, iar partea frontala mi se pare prea ... bonoma. Jantele de 16" cu care vin in standard motorul de 1.6 GSL nu mi s'au parut prea frumoase (cele in genul lui Type-C de la Cee'd)

Interior: odata intrat in interiorul masinii, treburile se schimba. Nivelul de dotari Style vine cu tapiserie din piele+stofa, a caror culoare am inteles ca vine asortata in functie de culoarea exterioara. In afara de faptul ca oricum tapiseria mixta ofera o nota aparte, stofa mi'a placut mai mult, avand un model f reusit

Cat despre materialele dinauntru si calitatea lucrarii, mie mi s'au parut un pic peste Cee'd. Poate si unde culorile sunt mai sobre si tot bordul negru, lasa o alta impresie (plus ca masina era tocmai in fundul showroom'ului si lumina naturala nu ajungea pana acolo). Am butonat chestii p'acolo si singura care mi'a displacut de la inceput a fost amplasarea brichetei si a scrumierei. Scrumiera nu este mascata, ca la Cee'd, iar bricheta este pozitionata separat de aceasta. Nu am reusit sa'mi dau seama ezac unde este port'ul USB.
Am deschis cotiera si am observat ca atat la partea de sus, cat si la cea inferioara, se deschid mai usor si mai finutz decat la Cee'd.
Lumina pentru display'ul de pe consola centrala nu este bleu, asa cum apare in pozele de pe net, ci mai mult spre albastru. Ce mi'a placut insa, intr'adevar, este iluminarea cadranelor. O combinatie de albastru si alb, care m'a incantat imediat ... Are o nota de distinctie fata de Cee'd, trebuie sa recunosc
In portbagaj, am observat ca spatiul este altfel. Capitonajul de la pasajul rotilor este intrat mai mult inauntru, insa nu pe toata inaltime si cand am apasat pe portiunea intrata mai mult inauntru am vazut ca dedesubt nu este plin si mi'a lasat impresia ca daca pui ceva greu (un geamantan plin, de exemplu), s'ar indoi capitonajul ... si nu e deloc simplu sa'l readuci la forma initiala
Masina este fabricata la coreeni si dealer'ul mi'a spus ca perioada de asteptare este de 2 luni (insa termenul mi'a fost dat cam cu ezitare, cu jumatate de gura, deci posibil sa fie mai lung de fapt). Mi'a zis ca aveau insa comandat un Steel Grey care ar fi disponibil in ~2 saptamani.

In standard, 1.4 GSL este 13078 euro si are in plus fata de Cee'd LX Best roata de rezerva cu dimensiuni normale, scaun sofer reglabil pe inaltime si tetiere active fata, iar in minus nu are oglinzi electrice, cele 2 tweeter'e, geamurile fata nu sunt cu impuls si siguranta, volanul este reglabil doar pe inaltime si nici consola centrala cu cotiera nu exista, iar nivele de dotare sunt fixe, cum stiam si pana acum. Garantia la i30 este de 5 ani sau 100k km sau 3 ani fara limita de km

O alta diferenta intre Cee'd si i30 este ca la Hyundai se face la 1000km o revizie la care se schimba uleiu (probabil si filtrul) - iar costul ar fi de ~120 ron, iar urmatoarea este la 7500 (cand am inteles ca se face iar un schimb de ulei, insa si altele care nu mi s'au spus si nici eu nu am insistat) - costul fiind de ~400 ron. Urmatoarea revizie este la 15k km si apoi intervalul de revizii este de 15k km.

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 25 octombrie 2007 - 03:27

• 0
Omue inainte de toate ;)

#38 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 25 octombrie 2007 - 04:03

Nu am reusit sa'mi dau seama ezac unde este port'ul USB.

Ai incercat in cotiera ? :lol:

Aceasta postare a fost editata de Artanis: 25 octombrie 2007 - 04:03

• 0

#39 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 25 octombrie 2007 - 10:05

Se pare ca azi a ajuns si frati'miu pe la Hyundai si mi'a zis ca in cotiera e pus port'ul USB. Sunt curios unde e la 1.4 versiunea de baza, care nu are cotiera ... :D

La comparatia de mai sus, 1.4 baza Cee'd vs 1.4 baza i30, Hyundai'ul nu are nici computer de bord. Ca unora nu li se pare f util, se prea poate ... insa daca tot am facut analiza aia amanuntita ... trebuia sa precizez si asta
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#40 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 25 octombrie 2007 - 10:42

probabil nu are nici usb port
  • 0

#41 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 25 octombrie 2007 - 11:47

e cam scumpicica insa fata de cee'd. varianta crdi de 115cp cu aprox aceleasi dotari cu ale cee'd-ului este 16800 euroi, in timp ce cee'd e 14500. cam mare dif, avand in vedere ca sunt aproape identice. daca stau sa ma gandesc, dif e data partial si de taxele vamale.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#42 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2007 - 01:15

@MikeTek, are sigur si aia USB + AUX, ca am lista de dotari de la dealer

Per total, daca ar fi sa pot face masina ideala din cele doua as lua exteriorul de la Cee'd si interiorul de la i30 (dar tot cu consola centrala de la Cee'd si cred ca si cu volanul ei :D)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#43 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 26 octombrie 2007 - 08:10

Si cu pret de cee'd. :D
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#44 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 octombrie 2007 - 02:01

Per total, daca ar fi sa pot face masina ideala din cele doua as lua exteriorul de la Cee'd si interiorul de la i30 (dar tot cu consola centrala de la Cee'd si cred ca si cu volanul ei :))

adica cee'd :party1:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#45 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2007 - 02:10

De fapt de la i30 as lua cadranele ptr culoare :D Poate si cotiera :)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#46 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2007 - 02:42

Orice "tuner" iti poate schimba culoarea aia portocalie-plictisitoare, intr-una albastra...ca doar am vazut si pe Logan-uri :)
  • 0

#47 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2007 - 05:15

Nusht ct de usor s'ar putea obtine ezac efectul de la cadranele de i30. Doar schimbarea portocaliului cu albastru nu e de ajuns ... am impresia ca unele dn leduri sunt albe la i30

Deocamdata Hyundai'ul se fabrica in Coreea si asta ar fi o explicatie ptr pretul maire. Ar urma, insa, ca pe viitor productia sa fie mutata in Cehia. Abia dup'aia ar putea fi considerate egale cele 2 modele ... si ca dovada, cei de la Hyundai CT nu primisera pana acum decat 3 sau 4 comenzi ptr i30, desi am inteles ca i se pare reclama in presa si oricum se aflase de ea mai de dinainte decat s'a aflat la Cee'd de lansarea sa
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#48 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 octombrie 2007 - 10:51

dar ce aveti ma cu portocaliul? :P mie imi place :D si nu mi se pare plictisitor :P
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#49 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 27 octombrie 2007 - 12:06

eu acu am verde pe impreza, dar prefer portocaliul de pe rio
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi