Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Propunere legislativa - creste limita de viteza legala

• Please log in to reply
196 replies to this topic

Poll: CRESTE VITEZA LEGALA? (49 membri au votat)

Aceasta prevedere va face traficul mai putin sigur?

1. Nu, va fi la fel de sigur traficul. (26 voturi [53.06%])

Procentaj din vot: 53.06%

2. Da, va fi mai putin sigur. (23 voturi [46.94%])

Procentaj din vot: 46.94%

Esti de acord cu aceasta prevedere?

1. Da. (32 voturi [65.31%])

Procentaj din vot: 65.31%

2. Nu. (17 voturi [34.69%])

Procentaj din vot: 34.69%

E un lucru care se cerea?

1. Da, era cazul sa creasca viteza. (30 voturi [61.22%])

Procentaj din vot: 61.22%

2. Nu, e o prostie aberanta. (19 voturi [38.78%])

Procentaj din vot: 38.78%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 11 octombrie 2007 - 01:05

Propunerea este simpla:
- cresterea limitei de viteza in oras la 60km/h
- cresterea limitei de viteza pe drumurile nationale pana la 120km/h

Pentru moment nu este foarte clar daca propunerea se refera exclusiv la DN1 unde limita este acum la 100km/h sau la toate drumurile nationale.

Asadar, ce parere aveti?
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#2 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 11 octombrie 2007 - 06:51

Este destul de clar, se refera la toate drumurile expres si cele nationale europene:

"Limita maximă de viteză �n interiorul localităţilor ar putea fi majorată de la 50 km/h la 60 km/h, potrivit unui amendament adoptat, miercuri, de senatorii din comisia juridică la proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice. Potrivit amendamentului, viteza maximă admisă pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene este mărită de la 100 km/h la 120 km/h, cea de pe autostrăzi e menţinută la 130 de km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoria A şi B a fost majorată de la 90 km/h la 100 km/h.

Amendamentul a fost propus de senatorul Partidului Naţional Liberal (PNL) Norica Nicolai, care a sugerat, de altfel, �n primă instanţă majorarea limitei de viteză �n interiorul localităţilor de la 50 km/h la 70 km/h.

Un alt amendament aprobat de senatorii din Comisia juridică detaliază modul �n care sunt ridicate maşinile care staţionează neregulamentar, pentru a se preveni abuzurile. Astfel, �n amendament se menţionează că ridicarea maşilor se poate face numai dacă se �ntocmeşte un act juridic care să includă măsurători pentru a dovedi faptul că autovehiculul era parcat �n locuri nepermise.

Av�nd �n vedere că senatorii jurişti nu au finalizat miercuri dezbaterile pe marginea acestui proiect, ei urmează să discute �n cadrul şedinţei următoare despre un amendament făcut de senatorul PRM Gherghe Funar, potrivit căruia nu este necesară repetarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere �n momentul expirării perioadei de suspendare a acestui document. O astfel de prevedere este susţinută şi de senatorul PC Gavrilă Vasilescu.

Rompres"
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#3 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 11 octombrie 2007 - 07:25

O fi bine, o fi rau ? Greu de spus.
Pe de-o parte e bine pentru ca vitezele aste sunt mai mult decit civilizate. Dar daca stai si te gindesti ca sunt o gramada de ascutitori care circulind "legal" vor putea provoca mult mai multe accidente pentru ca nu se vor putea opri in caz de urgenta.... Hai sa ne gindim numai la papuci, matiz, microbuze si dube. O fi bine ?
  • 0

#4 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 11 octombrie 2007 - 07:34

Sincer.. nu este inca vremea pt asa ceva..
Ca sa nu zic ca in multe cazuri este deplasata. a.. se poate umbla in anumite cazuri asa cum au facut si pe DN1 la ridicarea limitei in cadrul actual, pana la 70-80.. Mai ales ca in marea majoritate a statelor vestice limita in orase este cam ca la noi (in vigoare)
Nu avem DN-uri pt vitezele astea, nu avem soferi pt vitezele astea..
Oricum este "in vigoare" cele +9km/h, asa ca nu vad "marea necesitate" a modificarii.
Deci, ca si concluzie, trebuie umblat doar la ridicarea pe anumite artere a vitezei sau in anumite localitati, la 60-70-80..
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#5 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 11 octombrie 2007 - 07:41

sa fim seriosi, oricum se circula cu vitezele astea.
ca nu sint drumuri...eu zic ca tocmai pentru ca nu sint destule drumuri prin afara localitatilor n-ar fi rea masura asta.
iar masinile si soferii care nu sint ok n-ar trebui sa circule, respectiv sa posede permis de condicere asa de usor.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 11 octombrie 2007 - 07:42

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#6 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 07:42

@aztec
Scuze daca te-am facut sa te simti nasol. Dar cred ca esti de acord ca tico nu e o masina cu care sa poti merge in siguranta peste 80-90/h.
Nu a fost cu intentie.. :beerchug:

@oaspetele
Tu ai dreptate in felul tau. Numai ca acei soferi EXISTA, sunt printre noi, si culmea e ca mai reprezinta si majoritatea.
Ai fi de acord sa fii cu familia in masina pe la 120 si sa-ti stea un papuc in bara ? Sau mai rau, o duba sau microbuz plin cu pasageri ?
Nu uita ca romanul s-a nascut pilot, si daca mai are si voie sa fuga, sa vezi nenorociri de acum incolo.
Eu m-am ingrozit cind am auzit vestea la TV. Poate la mine o fi virsta de vina....

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 11 octombrie 2007 - 09:21

• 0

#7 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 11 octombrie 2007 - 08:16

o sa aibe si puncte bune si rele.
in primul rand ne-ar trebui drumuri si dupaia limite de viteza.
dar si asa e haos, si se circula cu vitezele astea. nu cred ca va fi mare diferenta... :D
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#8 Marius*

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 612 Mesaje:
Inregistrat: 11-aprilie 07
  • Marca:vw
  • Model:1j5
  • Motorizare:atd

Scris 11 octombrie 2007 - 08:22

Am votat si eu :
Aceasta prevedere va face traficul mai putin sigur?
-Da, va fi mai putin sigur.

Esti de acord cu aceasta prevedere?
-Da.

E un lucru care se cerea?
-Nu, e o prostie aberanta.

In primul rand pt ca traficul sa fie mai civilizat trebuie facut ceva in privinta sistmatizarii si a starii drumurilor. In privinta propuneri legislative de modificare a limitei de viteza, aceasta nu va aduce nici o schimbare, doar va da apa la moara soferilor inconstienti.

Dar cea mai importanta modificare ar fi in legatura cu ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar. Intradevar trebuie facut ceva in privinta aceasta. In unele cazuri se fac abuzuri foarte mari de catre cei ce ridica masinile, iar persoana in cauza nu are posibilitatea sa conteste masura in instanta.

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 11 octombrie 2007 - 09:21

• 0

#9 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 11 octombrie 2007 - 09:51

hehe, am raspuns ca majoritatea, va fi mai putin sigur, dar sunt de acord cu ea si este binevenita propunerea :D
am impresia ca nu mai e valabila restrictia aia pentru incepatori sa mearga mai incet, sau mai este?

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 11 octombrie 2007 - 09:53

• 0

#10 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 09:57

oricum se merge mai tare decat scrie legea... nu vad care e pb... :D
  • 0

#11 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 11 octombrie 2007 - 11:09

Da, ska, se merge...dar de ce sa stai tot timpul cu frica-n san ca dupa colt e RADAR-ul sa te ia?
Eu sunt perfect de acord cu aceste noi prevederi din toate punctele de masura. NU AVEM AUTOSTRAZI si de aceea trebuie sa fluidizam traficul pe drumurile europene si nationale pe care le avem. De multe ori, pe aceste drumuri e blocat traficul tocmai din cauza acestor restrictii in niste satuce de 3-4 case, dar printre care trece E-ul. Asta e la noi: daca nu ai casa la sosea...nu esti bastan. In loc ca acele localitati sa se dezvolte in lateralul drumurilor, la noi drumul principal trebuie NEAPARAT sa treaca prin shentru.
Iar daca limita e si de 50km/h ca "asa vrea" muschii primarului, nu ai ce face decat sa te tarai cu acea viteza (+9km/h). Cresterea limitei, iti mai da si posibilitatea de a putea depasi in astfel de localitati pe cei care merg cu troace cu 40-45km/h (nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar daca in anul de gratie 2007 nu ai o masina care sa fie capabila sa circule in deplina siguranta cu macar 80km/h, mai bine o duci dracului la fier vechi).
De altfel, astfel de "masini" am vazut si pe A1 si A2, mergand, e adevarat pe banda 1, cu 60-70km/h. Stiu, o sa ziceti ca e dreptul lui, dar nu e chiar asa. Pentru ca: TIR-ul care vine din spate merge cu 90km/h...si merge...se va baga in depasirea lui, cu 90km/h, iar tu, care vii cu 130km/h, va trebui sa franezi si sa astepti sa depaseasca TIR-ul. Si multi altii in spatele tau.
Ca sa nu mai vorbim de cei de pe DN1, mentionati si de alti colegi de aici de forum de altfel, care, desi au de 2-3 ani limitarea la 70km/h, cand vad o masina de Politie, franeaza in draci la 40km/h. Ce-o fi in capul lor, frate?

Offf...deja m-am enervat iar...Ma gandesc ca maine plec pana la Suceava si numai de din astia o sa am parte...
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#12 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 11 octombrie 2007 - 12:03

Pe strazile strict urbane eu as impune 50km/h ca limita maximala, ba chiar 30km/h pe strazile cu 1 banda circulabila pe sens si masini parcate pe ambele parti - adica as renunta si la acel +9km/h. Evident ar fi loc si de exceptii :D . Pe segmentele de drum european din "satele liniare" cu mai mult de 1 banda pe sens as merge pana la 70km/h, dar sincronizat cu constructia de pasarele in locul trecerilor de pietoni iar in afara localitatilor tot n-as merge peste 110km/h. Cu drumurile expres e alta poveste, acolo se poate merge si cu 120-130 in afara localitatilor dat fiind ca nu prea poti intra pe contrasens dintr-o simpla neatentie :tomato:
  • 0

#13 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 11 octombrie 2007 - 01:12

prin satele de pe europene, nu e neaparat nevoie de pasarele sau tuneluri, eu as propune doar ridicarea de garduri destul de mari cat sa nu poata fi traversate, astfel incat lumea sa nu aiba ce cauta pe sosea decat in zona trecerilor de pietoni, si atunci poti circula linistit si cuviteza ca nu sare bunica sau nepotul de pe margine in fata masinii, si unde vezi trecere de pietoni chiar casti ochii bine, pentru ca momentan acele treceri de pietoni prin satele de pe europeana sunt cam de forma, fiecare trece pe unde vrea
  • 0

#14 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 11 octombrie 2007 - 01:20

Dane, pe DN1 sunt pasarele facute. Daca-mi arati tu UN SINGUR pieton care se urca pe acolo, promit sa merg un an de zile numai cu 50km/h. Acum, sincer vorbind...si mie mi-ar fi greu sa urc treptele alea...dar bunica de 80 de ani? Dpmdv sunt cam fara rost facute. Tot mai buna e solutia data de sandumbogdan: garduri inalte pe margine si lasat loc doar in dreptul trecerilor. Care, la randul lor, sa fie semnalizate corespunzator (nu prin copaci sau locuri greu vizibile).

Unde ai vazut tu drumuri expres in RO?
Facem abstractie de cele delimitate din cand in cand de butoaie cu apa...alea sunt improvizatii de moment. Sau te referi cumva la A1 si A2? Ca nici alea nu sunt autostrazi in adevaratul sens al cuvantului.

Aceasta postare a fost editata de adytzu: 11 octombrie 2007 - 01:21

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#15 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 11 octombrie 2007 - 01:39

de accea i-mi plac satele din banat... macar au casele la departare de sosea.. nu la 1-2 metri.. acolo merge foarte lejer ridicat la 70 km in localitate, dar in ardeal sau in alte sate, tubulare, este un adevarat pericol.
sa nu mai zic 120 pe soselele ondulate ale tarii.

Aceasta postare a fost editata de aztec: 11 octombrie 2007 - 01:45

• 0
calator prin timp si spatiu...

#16 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 02:13

n-avem sosele, n-avem parc auto ptr 2007, nu prea avem nimic.
in schimb avem legi si amenzi si militieni care stau la panda.
eu oricum o sa merg in limitele de viteza care imi vor conferi siguranta, fie ca sunt sub, aceleasi, peste sau mult peste cele admise de lege.

Aceasta postare a fost editata de ska: 11 octombrie 2007 - 02:13

• 0

#17 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 11 octombrie 2007 - 02:40

Eu am votat prima varianta la fiecare intrebare.

Traficul va fi la fel de sigur deoarece oricum se circula, in general, peste viteza legala (mai ales in oras). In afara sunt destui care circula legal si chiar sub deoarece asa se simt ei in siguranta ... si cresterea vitezei legale nu cred ca le va modifica acelora stilul de condus.

Sunt de acord, evident, mai ales cu cresterea vitezei in localitate. Si mie mi s'a intamplat de 2 ori pana acum sa vad ca cei din fata mea emrgeau cu 40-50km/h si nu intelegeam de ce. Abia dup'aia vedeam ca era vreun Logan de Politie pe prima banda si nimeni nu avea curaj sa'l depaseasca, desi nu avea radar respectiva masina

Pana acum cativa ani, limita de viteza in oras era 60km/h si nu cred ca era asa rau. Stiu ca in ultima vreme numarul masinilor a crescut, insa, in mod normal, o crestere a limitei de viteza legala nu ar putea avea decat urmari benefice. Ramane de vazut insa daca acest proiect de lege va fi aprobat si care vor fi consecintele lui in realitate ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#18 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 11 octombrie 2007 - 03:47

Drumuri expres in Romania - desi neidentificate ca atare, sunt pe DN7 intre Chitila (podul peste CF spre Ploiesti, dupa iesirea din localitate) si Tartasesti, si pe DN5 de la Adunatii Copaceni la Giurgiu.
  • 0

#19 SHARANEL

sculer-matriter

• Members
  • PipPipPip
  • 429 Mesaje:
Inregistrat: 05-februarie 05
  • Marca:.
  • Model:-
  • Motorizare:.

Scris 11 octombrie 2007 - 07:20

de cele mai multe ori prin localitati se merge in coloana cu 80-90, si se circula fluent, pe ambele sensuri. Intotdeauna ma gandeam ce naspa ar fi daca s-ar trezi vreun morcovit care sa mearga cu 50km/h, s-ar duce dracului toata fluenta.

cum bine zice oaspetele, vmax legala trebuie ridica tocmai pt ca nu avem autostrazi sau macar centuri de bun simt, care sa ocoleasca satele.
  • 0
retras la depou in semn de protest impotriva unui moderator-agitator obraznic

#20 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 11 octombrie 2007 - 08:58

in schimb avem legi si amenzi si militieni care stau la panda.

atat timp cat avem viteji care merg mult peste limite am impresia ca avem prea putini politisti in trafic si legi prea blande.
mult prea blande
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#21 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 09:10

cand om avea autostrazi unde sa ma duc relaxat 140-160... atuncea sa se aplice legile drastic pe toate drumurile.
  • 0

#22 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 11 octombrie 2007 - 09:29

daca nu ai autostrazi nu iti da nimeni dreptul sa incalci legea. nu ai, nu mergi repede
cai toti vrem, e altceva...dar nu e o scuza in fata legii
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#23 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 09:35

Atita timp cit unii se cred piloti, isi riscati viata (si a mai ales pe a altora), pe o infrastructura rutiera catastrofala, nu pot decit sa ma ingrozesc. Culmea, vor viteze si mai mari !!
Inconstienta romanului n-are limite...
  • 0

#24 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 11 octombrie 2007 - 09:49

da nu vad de ce militienii is pusi doar sa ne calculeze nou viteza !!
la nesimtiiti care depasesc fara treaba esi tu vii inspre ei, la aia care obtureaza vizibilitatea prin parcarile lor de-a kiki, idiotii care nu semnalizeaza etc etc etc nu se uita nimeni ??
ok, faptul ca nu avem sosele nu da dreptul nimanui sa incalce legea. ci doar indiferenta factorilor de raspundere, ca sa manuiesc un pic limba de lemn.
in capu alora...
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#25 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 11 octombrie 2007 - 10:34

In orase, de exmplu, nu ar fi o asa amre problema cresterea cu 10km/h a limitei legale daca celelalte reguli s'ar respecta, cum a zis si oaspetele.
- Sa nu se parcheze in cei 5m (sau cati erau) inainte si dupa trecerea de pietoni. Si asa ai avea destul timp sa vezi daca cineva se angajeaza in traversare ... si ai putea opri la timp.
- Sa nu se parcheze pe la toate colturile strazilor, sa fii nevoie sa iesi cu botul in banda a doua ... pentru ca pe prima e oprita vreo duba de care nu te poti asigura.
- Cei care opresc pe avarii pe prima banda (si nu de putine ori chiar pe a doua) sa nu fie doar atentionati de masina de politie care tocmai trece p'acolo (si atentionarea asta e poate nici un jumatate din cazuri - de obicei nu se intampla nik)
-La fiecare semafor sa fie posibilitatea de a face la dreapta pe galben intermitent (in CT exista asa ceva ... iar in Buc m'am trezit la semafor facand dreapta si abia dup'aia mi'am pus intrebarea daca aveam voie sau era rosu - raspunsul l'am vazut mai tarziu: era rosu :))

Am zis de aceste lucruri pentru ca in orasele intens circulate chiar ar fi benefica aceasta crestere a limitei de viteza. In rest, in general, nu s'ar sesiza mari imbunatatiri. In afara orasului, o crestere de la 100 la 120 km/h nu cred ca va schimba multe, pentru ca sunt destui care circula cu 90-100km/h si le este de ajuns. Ce depaseste 100km/h deja e Bau Bau
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi