Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Dacia Logan Facelift

• Please log in to reply
103 replies to this topic

#26 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 02 iulie 2008 - 09:54

neron, nu neaga nimeni ca exista masini si mai proaste, precum chinezariile Chery :) Dar de-aici si pana a spune ca o masina "excelenta" ar fi Loganul care scartaie, ii tremura schimbatorul ala lung ca de camion, se leagana in curbe ca o barca, franeaza cu scart aproape mereu, are niste materiale ce cu greu le mai gasesti acum chiar si la jucariile cele mai ieftine, probabil vine cel mai slab dotat pt. o masina a anului 2008, are o cutie de viteze de toata jena, are anvelope entry-level Kormoran, are o tabla care se indoaie daca parchezi sub un castan si ai "ghinionul" sa cada vreo castana pe masina, etc, etc...

Unde nu am io banii sa le iau la ai mei parinti un Logan sau un Sandero...

Te-ai gandit ca poti vinde Mondeo si cu nitel maruntis sa te pricopsesti cu 2 Loganuri ? :)

Ce-mi plac mie avocatii Loganului care insa au masini din cu totul alta lume...

Aceasta postare a fost editata de Artanis: 02 iulie 2008 - 10:03

• 0

#27 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 02 iulie 2008 - 10:28

Artanis,
Chiar daca am masina asta "acum", sa stii ca am avut destul de multe masini, destul de variate ca si pret - calitate. Nu mi-a fost jena sa ma dau jos din Golf si sa-mi iau Saxo 1.1, sau din BMW in Fiesta 1.1 , din Subaru in Golf 1.4, si exemplele in cazul meu pot continua. Important e sa fii constient de rapotul pret/calitate al masinii si sa adaptezi achizitia masinii la nevoile si posibilitatile tale. Te rog sa ma crezi ca mi-au placut absolut toate masinile pe care le-am avut pina acum, fiecare avind pe linga minusuri si plusurile lor.
Singura masina pe care am detestat-o ( si ia-o ca o parere si gust personale ), a fost un Clio symbol al fratelui meu pe care l-am folosit uneori. Nu zic de ce ca iese cu scintei... :)
Si DA, loganul chiar imi place si l-as folosi cu placere daca ar fi cazul.
  • 0

#28 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 02 iulie 2008 - 10:40

Singura masina pe care am detestat-o ( si ia-o ca o parere si gust personale ), a fost un Clio symbol al fratelui meu pe care l-am folosit uneori. Nu zic de ce ca iese cu scintei... :)

Poti sa zici pe versus'ul Logan - Symbol :)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#29 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 02 iulie 2008 - 10:49

neron, nu neaga nimeni ca exista masini si mai proaste, precum chinezariile Chery :) Dar de-aici si pana a spune ca o masina "excelenta" ar fi Loganul care scartaie, ii tremura schimbatorul ala lung ca de camion, se leagana in curbe ca o barca, franeaza cu scart aproape mereu, are niste materiale ce cu greu le mai gasesti acum chiar si la jucariile cele mai ieftine, probabil vine cel mai slab dotat pt. o masina a anului 2008, are o cutie de viteze de toata jena, are anvelope entry-level Kormoran, are o tabla care se indoaie daca parchezi sub un castan si ai "ghinionul" sa cada vreo castana pe masina, etc, etc...

Te-ai gandit ca poti vinde Mondeo si cu nitel maruntis sa te pricopsesti cu 2 Loganuri ? :)

Ce-mi plac mie avocatii Loganului care insa au masini din cu totul alta lume...

Zau? Nu stiam ca imi pot lua 2 Logan-uri cu 8000 euro, cat valoreaza (daca!) masina mea! Iarta-ma, dar esti prost informat. Mai sapa un pic...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#30 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 02 iulie 2008 - 11:00

Mai sapa un pic...

... eu am sapat un pic (pe la cei de care spuneai aici http://www.garajul.r...showtopic=14703 in Post #1) si se pare ca dupa ce vinzi Mondeo (cu 8000 cum zici tu si mai pui "nitel maruntis" cum zice Artanis) poti lua 2 Loganuri http://www.autosig.home.ro/auto.htm ...
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#31 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 02 iulie 2008 - 11:09

Hai sa ne jucam aiurea de-a vorbele. Pentru ai mei vreau masina noua. E mai simplu acum de facut calculele? Sau le facem doar de dragul de a arata ca stim? Foarte amuzant, am ras copios...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#32 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 11:20

Relu, nu e vorba sa-ti fie jena cu masina proprie, ci de a nu te avanta in calificative de genul "excelent" pentru un produs cel mult mediocru. Si cu asta inchei discutia, deja am 'vorbit' prea mult...:)
  • 0

#33 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 11:30

Foarte amuzant, am ras copios...

1Q-le, te rog eu nu pune la suflet ...

... eu n-am facut decit sa mai bag niste paie pe focul aparut pe topicul despre "Dacia Logan Facelift" :crying:
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#34 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 02 iulie 2008 - 01:07

Masina a evoluat de la un mijloc de transport din A in B..
Pana acum ceva ani ne gandeam sa mearga, sa nu se strice, sa aibe poate un radio.. radiocasetofon era un lux.
Sa arate binisor, sa ai un mic portbagaj, sa se repare usor in caz de defectiune..
Daca indeplinea conditile de mai sus.. era excelenta. Ne multumeam cu fiat 600, 850 (850 sport era lux) apoi dacia 1100,1300, Trabant, Skoda... plus o gramada de alte masini...
Exista placerea sofatului, exista placerea de a merge din A in B si a nu trage tare pana acolo sa ajungem inaintea lumini..placerea traseului.

Acum..

Nu are ABS.. "suks", nu e buna.. pai daca-mi iese un bou in fata ..
ESP.. e un "must".. pai daca iau un viraj mai tare si fuge de cur ..
Airbag.. pai.. cel putin .. ...pai daca chiar cu esp si abs dau in bou.. mai am o sansa...teoretic
5* NCAP... daca ajung la busitura... maresc sansa sa scap eu.
MP3. poate si dvdplayer.. ca doar ne plictisim la volan..

Lista poate continua cu asemenea exemple.. insa uitam ca trebuie sa conducem PREVENTIV, sa nu ajungem in situatia de a avea nevoie de cele de mai sus..sa avem grija la trafic, sa fim atenti la ce ne inconjoara, sa nu intram in depasirii periculoase, sa nu depasim o viteza de bun simt(care poate fi apropiata de cea legala)

Poate cerem prea mulrte de la o masina... in compensarea "neabilitatilor" sau neglijentelor noastre la volan.. mergand pe principiu.. lasa ca ma ajuta masina si ma scoate din sunt prost daca sunt prost.

Dar cum vrem sa ajungem la destinatie cu viteza sunetului...

PS.. binenteles ca traficul este mult diferit, binenteles ca pe drum sunt si soferi de "Pitesti" ce-si ia carnetul pe ...bani.
Dar in timp s-a schimbat mentalitatea. Vrem sa ajungem dn A in B rapid, .. dar pt asta sunt alte mijloace de transport.
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#35 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 02 iulie 2008 - 01:58

nu mi se pare nici o fitza sa ceri de la o masina in 2008 un minim de : ABS, 2 airbaguri si Aer Conditionat...

oricat de A-B ar fi doar...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#36 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 02 iulie 2008 - 02:06

Nu zic ca e o fita, dor schimbarea mentalitati soferului. Suntem adusi in situatia sa avem nevoie de ele
Dezvoltata economic si intretinuta comercial. Uitam ca trebuie sa fim soferi buni.. pt ne ajuta masina.
Uitam ca trebuie redusa viteza in curbe mut, pt ca ne ajuta masina...
Uitam sa mentinem distanta si sa fim atenti la cel din fata.. ca ne ajuta masina...
Pana la un moment dat

Aceasta postare a fost editata de aztec: 02 iulie 2008 - 02:07

• 0
calator prin timp si spatiu...

#37 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 02 iulie 2008 - 02:15

Relu, nu e vorba sa-ti fie jena cu masina proprie, ci de a nu te avanta in calificative de genul "excelent" pentru un produs cel mult mediocru. Si cu asta inchei discutia, deja am 'vorbit' prea mult...:D

tu iti inchipui ca un calificativ excelent se da tot in functie de clasa?
excelent e maybach dar poate fi si o tata de 1000$ (nu exista, stiu)
numeste un produs concurent mai bun
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#38 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 02:32

Tocmai ti-am dat in gama 10-12mii Cee'd, Corsa sau Grande Punto. Doar ca producatorii respectivi nu s-au chinuit sa castreze modelele lor intr-atat incat sa ajunga cu pretul la 7000 de E, desi ar fi fost perfect posibil.
  • 0

#39 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 03:01

Pai da, dar Logan'ul e masina in categoria 7-10k ...
Nu ca as lua apararea Logan'ului, insa cu 7700 luai ABS Plus si cu A/C si are cam toata dotarile de bun simt.
Iar de la 7700 pana la pretul unui GP (Cee'd deja e sus) 1.2 Active e diferenta de 1300 euro, un procent destul de important din pretul Logan'ului. Iar aceasta diferenta poate fi ceea ce e nevoie in a alege Logan si nu GP
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#40 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 03:06

Observi ca am dat exemple de masini de 5 stele EuroNcap...de la 3 la 5 nu mi se pare mia aia de euro mult...si daca consideram doar aspectul asta...
  • 0

#41 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 02 iulie 2008 - 03:41

vezi ca tot adaugand cate 10% la pretul masniii ajungem la mercedes :D fara sa ni se para mult si, cu siguranta, diferenta justificandu-se intre fiecare 2 salturi succesive
atat timp cat nu exista una comparabila ca pret si dotari hmm :D e cam greu sa stim cat de bine s-ar comporta altii daca ar incerca sa produca o masina in bugetul asta.
  • 0

#42 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 02 iulie 2008 - 03:47

pt majoritatea care iau Loganul ala de 7700, mia aia reprezinta salariu pe cel putin 3 luni care e foarte mult.

Loganul e o masina excelenta prin raportul ei pret/ce ofera. Cum si Cee'd-ul este la fel, dar in alta gama de pret. SI nu, n-ar fi putut s-o faca de 7000 euro pastrand nivelul de calitate de acum atata timp cat Picanto costa atata. Cee'd as zice ca are un raport pret/ce ofera mai bun ca si Loganul, dar in alta gama de pret.
  • 0

#43 WNS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 191 Mesaje:
Inregistrat: 08-aprilie 07
  • Marca:Audi
  • Model:A4 B7 Multitronic
  • Motorizare:2.0TDI DPF

Scris 02 iulie 2008 - 06:35

Consider ca este un pas inainte, pt cei de la dacia.
Cam acestea ar fi imbunatatirile la nivelul sigurantei.

Sub aspectul sigurantei, Logan va fi dotat acum cu un ABS Bosch 8.1 de ultima generatie, cu un repartitor electronic al fortei de franare (EBV) si cu asistenta la franarea de urgenta (AFU).
Sistemul AFU identifica situatiile in care este actionata franarea de urgenta si actioneaza asupra circuitului hidraulic pentru a creste eficienta sistemului ABS prin exercitarea unei presiuni maxime asupra franelor inca de la actionarea acestora.
In planul sigurantei pasive, Noua Dacia Logan este echipata cu o noua plansa de bord, din polipropilena cu structura tip fagure, care diminueaza consecintele unui impact asupra genunchilor. In partea inferioara, plansa de bord urmeaza linia gambelor, reducand astfel presiunea in cazul unui impact. Protectiile pentru pasager si sofer, care protejeaza zona picioarelor si a gleznelor, completeaza acest dispozitiv de siguranta. Toate cele cinci locuri dispun de centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte.

Sursa.
  • 0
Poţi folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce eşti.
Adevărata personalitate a unui individ este redată de felul în care tratează o persoană ce nu-i poate oferi nimic în schimb...

#44 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 02 iulie 2008 - 08:53

din BMW in Fiesta 1.1

Bre, daca nu ma insala batranetele in fiesta cobarai dintruna mai mare...
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#45 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 02 iulie 2008 - 09:14

Au fost 2 "coboriri" la "fieste". Una din BMW 323 in Fiesta 1.1 din '90 si a 2-a din Discovery in Fiesta 1.1 model '96. Tu n-o stiai pe prima.. :D

Aceasta postare a fost editata de Relu: 02 iulie 2008 - 09:15

• 0

#46 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 02 iulie 2008 - 09:38

...sivifolo ...miala tsiny aho
Pe al doilea da...
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#47 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:

Scris 03 iulie 2008 - 09:40

Tocmai ti-am dat in gama 10-12mii Cee'd, Corsa sau Grande Punto. Doar ca producatorii respectivi nu s-au chinuit sa castreze modelele lor intr-atat incat sa ajunga cu pretul la 7000 de E, desi ar fi fost perfect posibil.

nu stiu de ce am impresia insa unul de vrea logan in mod sigur nu se uita la masini ca si corsa sau grande punto. Oricum e un pas inainte sa apara si abs-ul plus si eu zic ca va fi o masina corecta pt banii ceruti. Pana la urma au crescut garantia, de fiabila loganul in general e fiabil, e incapator, si cel mai important SE INTRETINE FOARTE IEFTIN. Nu sunt multi care iau logan din pasiune ci pentru ca indeplineste niste functii la preturi mult mai mici ca si concurenta (si la cumparare si la intretinere).
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#48 rzv74

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 259 Mesaje:
Inregistrat: 28-octombrie 02

Scris 04 iulie 2008 - 08:40

nu au pus abs de serie ca sa nu creasca pretul. marketing. dar parca era obligatoriu in UE ca masinile noi sa iaba abs. dar noi suntem in Ue doar cind ne convine, in rest... la noi nu conteaza siguranta, importasnt e sa vada ruminul ca e acelasi pret, ce-i trebe lui "ASB" sau ce-i ala?
  • 0

#49 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 04 iulie 2008 - 09:45

daca era obligatoriu in UE il avea
  • 0

#50 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 iulie 2008 - 09:55

Probabil vor mai vinde pana la 1 ianuarie versiunile alea fara ABS, insa dup'aia vor fi obligati sa renunte la ele...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi