Acum aproape 100 ani Ford T consuma intre 11.1 to 18.7 litrii/100 km. 20 cp si vit mexima de ~70km/h.
Masina ta consuma am inteles intre 8 si 18L/100km/h.. are x cai putere si viteza maxima 2xx.
Sunt 100 ani diferenta.
si cara de 10 ori mai mult, de 10000 de ori mai rezistenta, satisface nevoie pe care aia nu putea
iar aici tu compari o masina polulara de atunci cu una semi-high end de acum
vrei sa fie ok comparatia? compar-o cu ticoul tau..sau cu un spark nou. sau cu un i10.
daca vrei sa compari cu impreza mea, compara cu o masina SCUMPA de atunci..si "performanta"
nu mere cu pere

si chiar si asa o sa constati ca:
la mine consuma mai putin
polueaza mult mai putin in conditii similare
face chestii pe care aia nu le visa
so what's the point
Peste 130km/h cat este maxim legal in Romania si in mare parte din lume, inseamna consum ridicat, poluare INUTILA.
nu e inutila, este pretul platit pentru viteza. asta include riscul de amenzi, combustibil mai mult.
stii, uneori mai e nevoia de a ajunge intr-un timp mai mic undeva. poate nevoia aia costa mai mult decat cei 2 litri platiti in plus.
Dar asta nu-i asa ca nu conteaza cand esti la volan?
Ca nu te gandesti ca poluezi dublu, pt ca ai consum dublu..?
de-aia spun sa ma taxezi la cat consum. am zis-o de 1000 de ori..nu la ce putere am ci la cat consum si cat folosesc.
la 120 consum cam ca ala cu dacia. dar scot MULT mai putine emisii nocive.
Te deranjeaza cel cu dacia care merge cu maxim 100 si polueaza cat tine la 200.
ma deranjeaza cand stau in spatele lui la stop si nu pot sa respir ca el consuma ulei comparabil cu benzina
ma deranejaza cand il vad ca merge sanie 3 metri dupa ce incearca sa opresca cu gume de pe vremea lui ceasca
ma deranjeaza cand il vad fara becuri (sau nu-l vad, ca nu am cum)
ma deranjeaza ca la 100 amandoi el polueaza MAI MULT, dar plateste mai putin decat mine pentru asta. de ce?
In regim LEGAL ajungi din A in B in cam in acelasi timp si cu o masina de 100CP , 150, 200, si cu una de 400. Sanse insa sunt ca cu cresterea puteri sa te deranjeze viteza legala
fals....mergi pe valea oltului, LEGAL cu a mea si cu o dacie din 1970 (in stare perfecta)
nu vei putea depasi pe nimeni legal cu dacia pentru ca iti vor trebui 10 km de linie dreapta si intrerupta.
te las sa te gandesti ce avantaje are aici masina de 150 de cai. sau de 200
(respectand la virgula legea).
Mike, sper sa intelegi ca vorbim teoretic si nu ma refer personal la tine :beerchug:
evident, e reciproca observatia